hribi okrog Posočja
Predlagajte mi, prosim, kakšen hrib v Posočju (širše: od Mosta na Soči, Tolmina, Kobarida do Bovca, lahko pa tudi Breginjski kot ali Baška grapa) – čas hoje navzgor do 2h in ne manj kot 1h.
Rabim 2 fina cilja za ta vikend. Hvala:)
Na Boki smo že bili, lepo lepo, ampak malo premalo hoje. Tudi ne bi ponavljala ciljev.
Krn se strinjam, da je čudovit, jezeri krasni, že bili.
Mimogrede, a je pot na Mangart (cesta do sedla) že urejena (ker je bil plaz)?
In še za Kožljak me zanima … koliko je sploh hoje do gor in kje se odcepi pot iz Drežnice?
Krasji vrh je že več kot 3h, tako da vsaj za letos odpade.
Na Krn se da priti tudi iz kakega drugega izhodišča, s planine Kuhinja je npr. markirana 3 ure in 10 min.
Drugače je pa malo daljša od dveh ur tudi pot iz vasi Kal na Črno prst (2,5 ure) ali pa Rodica iz Grantarskega gozda. Potem so tu še razne planine (Razor je kratka iz izhodišča).
Tista “dve uri” je pa lahko varka, odvisno od tega, kako hitro človek stopi…
PS Lahko pa še do Vršiča skočite, na Malo Mojstrovko je tudi markirana 2 uri.
Tu se pa tudi skoraj vse najde (prej navedene ure so snete s te strani):
O hvala! A pa je v redu cesta, saj najbrž je makadam, samo zanima me, da ni preveč “razsuto”?
Sem gledala ta Krasji vrh, pa je odpadel, ker je z Drežniških ravn pisalo 3h, zdaj bi lahko prišel v poštev, ker je lep in razgleden.
Hvala za predlagano Rodico!
Sprašujem pa za 2h kot je označeno, ker to potem za nas pomeni cca 45 minut dlje. Otroka sicer kar dobro hodita, sta navajena, ampak včasih se je treba malo ustavit, pa tudi vedno se najde kaj zanimivega, kar nas zadrži:)
Na Mali Mojstrovki smo tudi že bili, hčerka je že pri 5. prišla gor po Hanzovi (ok, to je izjema, ker ima res smisel za plezanje že odkar je shodila), prav tako smo bili na Slemenovi špici.
Črna prst bo počakala na naslednje leto.
Hvala še enkrat vsem, ste mi zelo pomagali!
Izbrala sem Krasji vrh s pl. Zaprkiraj in Rodico iz Grantarskega gozda. Sem si ogledala še na hribi.net.
Super vikend bo, se že veselim!
Pa tudi vsem vam želim en lep vikend, sončen bo, naredite si ga po svojih željah:)
Če ne tokrat, pa kdaj drugič – lahko greš tudi na hrib Široko nad Mostom na Soči. Hoje je nekaj več kot eno uro. Greš lahko z železniške postaje ali pa tudi z Mosta na Soči. Peš pot gre po severni strani, kolovoz, mimo zaselka Klohe, na vrhu pa je turistična kmetija Široko. Razgled na vrhu je pa sploh super – od Kanina do Porezna.
Sicer pa na vrh pelje tudi asfaltna cesta mimo Tolminskega Loma.