Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hrosci mokarji

hrosci mokarji

imam problem in vas prosim za pomoc. v stanovanju v parih dneh smo opazili 6,7 mokarjev hroscev velikih mallo manj kot centimeter. Kako naj se jih znebim, od kje so prisli? Lepo prosim za pomoc saj so mi zelo nagnusni, poleg tega mi po stanovanju teka leto dni stara hcerkica in ne bi rada da jih kje sreca in poje. lepo prosim za pomoc.

To ni mokar. Ampak zdaj to ni važno.
Kje ste jih opazili? V kuhinji?
V omarah v kuhinji, preglejte vrečke (ne plastične posode) s hrano (kjer imate moko, riž, zdrob…). Prešpricajte vse police z “Biokilom” ki ni nevaren ljudem. (stane 5 eur in ga imate za celo leto)
Tudi pod pomivalnim koritom, okoli bojlerja….
Pošpricajte vogale v predsobi, kopalnici. Nič ne bo škodilo, da kakšen špric naredite v omarah z oblačili.

Če ste v pritličju (ali se želite še dodatno zaščitit) kupite RAID in z zunanje strani pošpricajte obrobe oken.
RAIDa ne uporabljajte v notranjih prostorih! Razen za kakšen špric v odtoke v kopalnici.

Res ni mokar, ampak ena druga vrsta hroščev. Jaz ne bi uporabljala insekticidov, saj se ne bodo zaredili, verjetno so slučajno zašli noter. Mogoče jih je v večjem številu zunaj? Potem je to odgovor. Ne se zastrupljat po nepotrebnem z insekticidi.

A ni tole ščurek?

meni tole tudi zgleda kot ščurek.
V vsakem primeru bo potrebno temeljito čiščenje, radi imajo omarice pod koritom, prostorčke, kjer se lahko podnevi skrijejo… kako jih zatreti? Težko po moje, ampak to opravi čim prej.

Pokliči deratizatorja in bo mir, sama se te golazni ne boš kar tako znebila.

meni tudi deluje kot ščurek, samo je čist možno, da so to “zunanji” ščurki. Recimo mi poleti, ko je vse odprto jih tud mamo po hiši, ker pirdejo od zunaj. Niso se pa nam zaredili. Predvidevam da je tudi pri tebi tako. ta zadeva leti in je čist možno, da je uletela skozi odprto okno/vrata/…/ in ti potem dela sive lase

To ni ščurek, ščurki imajo dolge tipalke.

vem da ni scurek, ker ta nima dolgih tipalk. se par slikic za boljso predstavo. kar od enkrat so se pojavili. danes grem na okna dajat mreze, ker imamo vecinoma odprtra okna smo pa v 2 nadstropju. mislite da bi lahko prisli skozi okno? mislite da res niso mokarji? ker jih v zivilih zaenkrat nisem nasla.

v kuhinji ga za enkrat se nisem vidla. bili so v dnevni-vceraj dva, in v sobi pri balkonu. bi bilo mozno da to pride z krompirjem? imamo ga na balkonu. po interentu sem gledala in mi je zelo podoben mokarju oziroma v anglescini se mu rece darkling bag. zelo nadlezne golazni ki se hitro sirijo. lepo prosim ima kdo izkusnje z takimi hrosci?

Možno, da so v krompirju, malo pobrskaj po dnu škatle ali vreče s krompirjem, pa boš videla. Sicer je pa pretoplo in presvetlo za krompir na balkonu.

krompirja se nisem prestavila iz balkona. tam je bil cez zimo. je pa v izolirani leseni omari. pozna kdo pokalice? ali je mozno da bi bilo to to?

če se ne motim, te zadeve ko skočijo, malce poči… tko da bi komot slišala.

Saj kot sem ti zgoraj napisal (post o ščurkih in odprtem oknu)… verjetno je stavr prišl skozi odrpta okna. Potem pa ko so enkrat not, v hiši se pa lahko skrijejo kamorkoli……

naj povem se to da te hrosci letijo. bolj slabo ampak letijo. za mokarje sem opazila da baje ne letijo.

danes nasla se enega. prosim povejte mi ali so mokarji ali pokalice ali kateri? da vem kaj narediti.

Ste že ugotovili, kaj je to???

Sem ugotovil.
Ime mi je patrik in sem okolje varstvenik.
To je “ljubljanski transpetek in pozre vse,kar pade na tla.
Razmnozujejo se zelo hitro skrijejo pa.se kamorkoli.

New Report

Close