Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HRT 2

HRT 2

Pri nas ga ni, ko so tekme. Baje naj bi HRT tako zahteval, pa meni tole ni jasno. A ni v interesu vsake TV, da jo vidi cimvec ljudi, saj s tem tudi oglasi sezejo dlje?
Meni osebno so spremljajoce oddaje na HRT veliko boljse od nasih, razen takrat ko igrajo Hrvati.

daj preberi mal boljekdo je zahteval
“vse naročnike na KRS obaveščamo da smo zaradi imetnikov pravic (RTV slo in PRO plus)prisiljeni zatemniti programe v času prenosov tekem na Tv programih ARD, ZDF in HRT 2 “

Pri nas ne pise da zaradi “imetnikov pravic”, amapak samo kao neki na zahtevo… Tudi jaz sem razumela, da sta to zahtevala HTV in ZDF.
Bedno, kratijo nam pravice do svobodne izbire gledanja TV programov. Kot da zivimo v Afganistanu.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Pri nas pa so na Htv2 nogometni prenosi, smo iz Velenja…

Zahtevala sta RTV in Pro plus!

Lp, Maja

Pri nas piše, da so izklop zahtevali RTV Slovenija, A kanal in HTV. Kao da sta RTV Slo in Pro Plus odkupila pravice za predvajanje v Sloveniji, HTV pa samo za predvajanje na območju Hrvaške, zato HTV zahteva, da se na območju Slovenije v času tekem in ostalih nogometnih oddaj, njihov 2. program izklopi.
(tole je skoraj dobeseden prepis)

Kupite navadno anteno!

“jedva smo našli novce za kupovinu prava za Hrvatsku i ne možemo kupiti prava za Sloveniju.
Pozdrav
jura.ozmec”

Mislim, da vsem. Sem brala v Delu, da sta to zahtevala TV SLO in Pro plus. Pa ne samo za HTV 2, tudi za ZDF in ard (DAS ERSTE). Mislim, da so ljudje gledali bolj tuje prenose ravno zaradi kvalitete komentiranje samih tekem in programa pred tekmami in po njih. Jaz sem gledala predvsem ZDF. Sem pa v petek popoldne malo gledala tekmo Argentina in Srbija … in komentar Mirana Tišiča je pa pod vsako kritiko. Tisto oddajo o športu ob nedaljah na Popu še nekako vodi, pri komentiranju pa je čista zguba in tako smo raje gledali tuje prenose in seveda obe televiziji z oglaševalskimi bloki ne dosežeta dovolj gledalcev. Evo, pa imamo to, kar imamo.

Meni je všeč gledat, ko komentira Bergant… 🙂

Ja, jaz gledam HTV na navadni anteni in ne vem v čem je problem…
Edin, ko nogomet ne gledam razen ko igra Hrvaška…

Problem je v pravicah za predvajanje, ki so jih raznorazne TV postaje odkupile od organizatorjev svetovnega prvenstva. Isto je bilo, če se ne motim, pri formuli ena in še kje. Pri nas se to področje pač malo pozno ureja, ker nas do leta 1990 avtorske pravice niti najmanj niso brigale.

Bojda je drugje po razviti Evropi to čist normalna praksa.

Ma men igra HTV2 tud ko so tekme?
Ne vem zakaj bi eni imeli drugi pa ne?
meni ni logično.

A gledaš preko antene ali kabla?

New Report

Close