HRT 2
Pri nas piše, da so izklop zahtevali RTV Slovenija, A kanal in HTV. Kao da sta RTV Slo in Pro Plus odkupila pravice za predvajanje v Sloveniji, HTV pa samo za predvajanje na območju Hrvaške, zato HTV zahteva, da se na območju Slovenije v času tekem in ostalih nogometnih oddaj, njihov 2. program izklopi.
(tole je skoraj dobeseden prepis)
Mislim, da vsem. Sem brala v Delu, da sta to zahtevala TV SLO in Pro plus. Pa ne samo za HTV 2, tudi za ZDF in ard (DAS ERSTE). Mislim, da so ljudje gledali bolj tuje prenose ravno zaradi kvalitete komentiranje samih tekem in programa pred tekmami in po njih. Jaz sem gledala predvsem ZDF. Sem pa v petek popoldne malo gledala tekmo Argentina in Srbija … in komentar Mirana Tišiča je pa pod vsako kritiko. Tisto oddajo o športu ob nedaljah na Popu še nekako vodi, pri komentiranju pa je čista zguba in tako smo raje gledali tuje prenose in seveda obe televiziji z oglaševalskimi bloki ne dosežeta dovolj gledalcev. Evo, pa imamo to, kar imamo.
Problem je v pravicah za predvajanje, ki so jih raznorazne TV postaje odkupile od organizatorjev svetovnega prvenstva. Isto je bilo, če se ne motim, pri formuli ena in še kje. Pri nas se to področje pač malo pozno ureja, ker nas do leta 1990 avtorske pravice niti najmanj niso brigale.
Bojda je drugje po razviti Evropi to čist normalna praksa.