Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hrup v bloku

Hrup v bloku

V bloku je slaba izolacija, sliši se korake po hodniku, pogovore delno, šumenje vode ob    splakovanju wc-ja. Kako si pomagat, so čepki za ušesa, dušniki, a vse je nekako nerodno. Je kdo znal tole rešit, si pomagat?

Mi smo vhodna vrata oblazinili, ker poleg zvočne zaščite tudi nobel izgledajo (1,5-cm tapetniška pena in preko skaj), vse stene in strop pa odznotraj obložili s stiroporom, preko mrežo in potem omet. Hkrati z zvočno izolacijo imamo tudi poleti bolj hladno in pozimi bolj toplo.

Drugače pa se naučiš tudi ignorirati zvoke. No, razen, če te zanimajo in vlečeš na ušesa…

Poslušam radio dovolj na glas, da zaduši zvoke. Če mi ni do poslušanja radia, prižgem napo ali pa dam radio na šumenje. Prodajajo pa tudi prav neke napravice z belim zvokom, ampak ne vem, če so zadosti glasne.

hvala, radio je dobra ideja, izolacija tudi.

Jaz imam iste težave, dva najbližja soseda golazen in zaradi tega zdaj prodajam stanovanje upajoč da bo drugje bolje. Dejstvo je, da ni v vsakem bloku isto, vedno je lahko še slabše, lahko je tudi boljše.

Odgovor na objavo uporabnika
viper, 03.11.2024 ob 11:23

Jaz imam iste težave, dva najbližja soseda golazen in zaradi tega zdaj prodajam stanovanje upajoč da bo drugje bolje. Dejstvo je, da ni v vsakem bloku isto, vedno je lahko še slabše, lahko je tudi boljše.

Mi smo zato kupili hiso. Nikoli vec v blok, ce ni nujno. Ker sosedov si zal ne mores izbirati.

Anno, 03.11.2024 ob 11:28

Mi smo zato kupili hiso. Nikoli vec v blok, ce ni nujno. Ker sosedov si zal ne mores izbirati.

Seveda je najbolje v hiši, ampak si jo žal vsi ne moremo privoščit.

Mi mamo enadva v bloku..ko onadva dnevno drsata mizo in stole se ju sliš 3 štuke nad in 3 pod njimi. Najbolj bedno je ko se hudiča spravta to delat ob 7h in ob 00h. Nespečna drugim kradeta spanec. Tip visi 365 dni v stanovanju razen občasih sprehodkov z yorkijem. Baba se pa sprehaja po petah da jo slišiš 2štuka pod. Groza res. Sploh, ko veš kako je bilo fino, ko še niso stanovali tu.

V našem bloku ni težav.Nic se ne sliši, pa tudi folk je zelo kulturen, ni glasnih Čefurjev, ni nehvaležnih socialcev, po hodniku je čista tusina, čeprav he velik blok.

Lois327, 03.11.2024 ob 12:20

V našem bloku ni težav.Nic se ne sliši, pa tudi folk je zelo kulturen, ni glasnih Čefurjev, ni nehvaležnih socialcev, po hodniku je čista tusina, čeprav he velik blok.

Srečki!

Obstaja hišni red? Če ga ni, ga sestavite in sprejmite kot interni akt stavbe ter izobesite na oglasnem mestu. Šum vode je lahko posledica nepravilno speljane vodovodne napeljave, včasih ljudje samovoljno prestavljajo cevi in krivine povzročajo šum.

Anonimno 8834, 03.11.2024 ob 14:18

Obstaja hišni red? Če ga ni, ga sestavite in sprejmite kot interni akt stavbe ter izobesite na oglasnem mestu. Šum vode je lahko posledica nepravilno speljane vodovodne napeljave, včasih ljudje samovoljno prestavljajo cevi in krivine povzročajo šum.

Obstaja hišni red? Če ga ni, ga sestavite in sprejmite kot interni akt stavbe ter izobesite na oglasnem mestu

Eeehehe, jaa, seveda, hisni red. Torej, moram sosedu, ki nad mano scije ob 3h zjutraj pokazat hisni red? Sosedi, ki mi ob 5h zjutraj tok-tok-tok s petkami hodi po glavi? Aja pa sosedu, samcu, ko pride domov in prizge luc – POINK! tudi pokazat hisni red? Oooo, pa pamzi, stari tam 3 ali 4 let. Ubrisani starsi jim dovolijo, da tekajo in boh ne daj, da jim kaksna lego kocka pade na tla… jaa, tudi takim je treba pokazat hisni red! Pizde, neuvidevne.

Zvocna izolacija, v dolocenih blokih je neustrezna, to je dejstvo.

Sploh bloki, grajeni tam med 70 in 85 in jebo vam hisni red.

Zajeb so teli bloki. Ne pa hisni red.

V vseh blokih je kaj. Pa tudi v hišah. Treba met jeklene živce za ta svet.

Pri nas je bilo prva leta kar v redu. Potem jih je nekaj umrlo, nekaj so prodali, prišli so novi in od takrat je obupno. Večino časa, ko sem doma in cele noči imam v ušesih čepke. Seveda sem investirala v kvalitetne. Sicer bi bila že na psihiatriji ali pa v zaporu. Če ne živiš sam, pa ne vem kako to gre. V glavnem rešitve ni. Mene sicer moti samo topotanje. Ne moti me glasba, otroški jok, pralni stroji in ne vem kaj. Sliši se tudi od spodnjih sosedov in levih in desnih in zgornjih 2 štuka nad mano. Sliši se pa tudi mene;-)

Mene pa motijo tudi srebrne ribice. Bljak.

90653, 03.11.2024 ob 19:04

Pri nas je bilo prva leta kar v redu. Potem jih je nekaj umrlo, nekaj so prodali, prišli so novi in od takrat je obupno. Večino časa, ko sem doma in cele noči imam v ušesih čepke. Seveda sem investirala v kvalitetne. Sicer bi bila že na psihiatriji ali pa v zaporu. Če ne živiš sam, pa ne vem kako to gre. V glavnem rešitve ni. Mene sicer moti samo topotanje. Ne moti me glasba, otroški jok, pralni stroji in ne vem kaj. Sliši se tudi od spodnjih sosedov in levih in desnih in zgornjih 2 štuka nad mano. Sliši se pa tudi mene;-)

Pri nas smo na zboru stanovalcev obravnavali pojave motenj in sprejeli sklepe, ki ji upoštevamo. Menjave stanovalcev so se spremenile in novi očitno ne poznajo pravil vedenje in edino štorkljanje v visokih petah je dražeč pojav. Morda fotokopija o hišnem redu v nabiralnike motečih lahko pripomore k obzirnosti.

Vse ostalo tudi jaz še prenesem, ne pa SCANJA tik nad mojo glavo. Tudi splakovanje me ne moti tako kot tisto CURLJANJE. Sploh ne razumem kako lahko nekdo tako ščije, da curlja 3 minute, kot da bi prav ciljal v vodo v školjki. Kako hudiča to ščijete?! In to velja za moške in ženske. Mi vsi ščijemo sede in se prav nič ne sliši. Ti primitivci nad nami pa tako, da dobesedno popizdiš! To je tako glasno, da me ponoči tudi zbudi. Se bojim, da enkrat, ko me spet zbudijo ob dveh ponoči, da bom fasal živčnega od tega scanja in jim bom šel nekaj nardit!

Edina rešitev za take je vrečo čez glavo pa s palco kamor pade.

viper, 03.11.2024 ob 11:31

Seveda je najbolje v hiši, ampak si jo žal vsi ne moremo privoščit.

Ena hiška izven mesta stane približno toliko kot eno spodobno stanovanje v mestu.

je fajn, da nisi sam v takih problemih. Kdo je sploh zidal bloke s takšno izolacijo????

če mi lahko zaupaš, katere čepke uporabljaš? Ker ti z lekarne so kar zoprni za nosit

Ti čepki iz lekarne se dajo met v ušesih sam pomagajo pa ravno ne najbolj 🙁

Jest mislim, da bo s tem samo še huje. Tako kot se slabša vsesplošna klima oziroma (ne) strpnost je logično, da bo v nekih strnjenih naseljih in zgradbah samo še slabše. Nihče več ne upošteva nikogar, sploh mlajše generacije. Pa še priseljevanje, različne kulture,…Je pričak9vano tole.

Meni so tu naredili silikonske čepke po meri. Ne sliši se čisto nič in so tudi udobni, se lepo prilegajo. So pa kar dragi, se mi zdi, da sem za oba dala 70 ali 80 €, ampak še vedno cenejši kot v neurothu.

Zaščita ušes in sluha – silikonski čepki za ušesa in druge rešitve

Seveda lahko, 03.11.2024 ob 20:41

Ena hiška izven mesta stane približno toliko kot eno spodobno stanovanje v mestu.

Za svoje stanovanje lahko kupim le podrtijo nekje v vukojebini. Gledal bom, da kupim v čim manjšem bloku, kjer sta dva stanovanja na vsakem nadstropju. Tako bo manj hrupa. Tu kjer sem zdaj, je deset stanovanj na vsakem nadstropju.

viper, 03.11.2024 ob 22:52

Za svoje stanovanje lahko kupim le podrtijo nekje v vukojebini. Gledal bom, da kupim v čim manjšem bloku, kjer sta dva stanovanja na vsakem nadstropju. Tako bo manj hrupa. Tu kjer sem zdaj, je deset stanovanj na vsakem nadstropju.

Jaz sem v stolpnici, ki ima 150 stanovanj. Sliši se vse iz stanovanj nekaj nadstropij višje in nižje. Ravnokar se nekje derejo na polno, nekje drugje en naglušen posluša TV na ves glas, iz enega stanovanja se sliši centrifuga, iz enega basi, sliši se ropotanje dvigal, loputanje vrat,….ni da ni.

New Report

Close