Hrup v bloku
grozljivka, 03.11.2024 ob 22:58
viper, 03.11.2024 ob 22:52
Seveda lahko, 03.11.2024 ob 20:41
viper, 03.11.2024 ob 11:31
Anno, 03.11.2024 ob 11:28
viper, 03.11.2024 ob 11:23
Jaz imam iste težave, dva najbližja soseda golazen in zaradi tega zdaj prodajam stanovanje upajoč da bo drugje bolje. Dejstvo je, da ni v vsakem bloku isto, vedno je lahko še slabše, lahko je tudi boljše.
Mi smo zato kupili hiso. Nikoli vec v blok, ce ni nujno. Ker sosedov si zal ne mores izbirati.
Seveda je najbolje v hiši, ampak si jo žal vsi ne moremo privoščit.
Ena hiška izven mesta stane približno toliko kot eno spodobno stanovanje v mestu.
Za svoje stanovanje lahko kupim le podrtijo nekje v vukojebini. Gledal bom, da kupim v čim manjšem bloku, kjer sta dva stanovanja na vsakem nadstropju. Tako bo manj hrupa. Tu kjer sem zdaj, je deset stanovanj na vsakem nadstropju.
Jaz sem v stolpnici, ki ima 150 stanovanj. Sliši se vse iz stanovanj nekaj nadstropij višje in nižje. Ravnokar se nekje derejo na polno, nekje drugje en naglušen posluša TV na ves glas, iz enega stanovanja se sliši centrifuga, iz enega basi, sliši se ropotanje dvigal, loputanje vrat,….ni da ni.
Pri nas ni tako grozno, imam pa pod seboj golazen, ki dan noč kadi na balkonu in mi dim gre noter, razen če imam zaprto okno, kar je samo pozimi. Tisti dim te zbudi takoj ko ga zavohaš, pa tudi sicer je moteč.
čepki, 03.11.2024 ob 22:45
Meni so tu naredili silikonske čepke po meri. Ne sliši se čisto nič in so tudi udobni, se lepo prilegajo. So pa kar dragi, se mi zdi, da sem za oba dala 70 ali 80 €, ampak še vedno cenejši kot v neurothu.
Zaščita ušes in sluha – silikonski čepki za ušesa in druge rešitve
hvalaza nasvet za čepke
Tatyana859, 04.11.2024 ob 10:38
Taki, ki ne prenesejo zvokov naj grejo v hišo. Na deželi imaš pa druge zvoke košenje ttave, motorka, živali, cerkev zvoni.
Al pa egoizem je razlika! Mi imamo nad sabo debile, ki drajsajo s stoli, treskajo z vhod.vrati in potolkovajo s kladivcem na dnevni bazi. To je nedopustno!! Lift, vhodna vrata bloka, domofoni, pom/pral. stroj..to je običajen zvok.
Običajen zvok, 04.11.2024 ob 11:03
Al pa egoizem je razlika! Mi imamo nad sabo debile, ki drajsajo s stoli, treskajo z vhod.vrati in potolkovajo s kladivcem na dnevni bazi. To je nedopustno!! Lift, vhodna vrata bloka, domofoni, pom/pral. stroj..to je običajen zvok.
Običajno tisti iz bajt nimajo občutka za soljudi in zaprte intimne prostore. Kaj šele druge kulture! Gre za pomanjkanje emocionalne vzgoje. Kot bi bike in krave zaprl v stanovanje. Enako se vedejo ti bajtarski divjaki v knjižnici, na plaži..lomastijo, se derejo, zvočnike okoli prenašajo, coklajo, pirčke srkajo po balkonih in se derejo v telefon. Retardirano oz nesocializirano za sodobno urbano civilizacijo.
manjko kvadrature, 04.11.2024 ob 12:01
Če notranje dodatno zvočno izoliraš stanovanje, ti to vzame kakšen meter ali dva.
Mi smo tudi šli v notranjo izolacijo, tudi stropa. K nam se nič ne sliši.
Ni tako enostavno preberite si,
https://www.mojmojster.net/clanek/211/Zvocna_izolacija :
Udarni zvok
Bistveno večja težava v stanovanjskih objektih pa je naknadno reševanje prevelikega udarnega hrupa. Tu v primeru prevelikega topota zaradi hoje in npr. tekanja otrok v stanovanju nad nami ne pomaga tako zelo veliko, če strop medetažne plošče obložimo z zvočnoizolacijsko oblogo ali napravimo samo spuščeni strop, kar je običajna praksa. Ker se praviloma hrup širi tudi prek sten in tal, bi bilo za zadostno zadušitev prenosa hrupa praviloma treba obložiti tudi vse naše stene in po možnosti tudi tla. To pa je zelo nepraktično in neekonomično, odvzame nam kar nekaj koristne notranje površine stanovanja.
https://eshop.wuerth.si/cepki-za-usesa-na-vrvici-4-kos
Take oblike imajo v lekarni za 8€. Ne padajo ven, nič se ne sliši čez, so ok tudi za spanje. Če zaspiš direkt na njemu, zna precej boleti uho. Sicer so najboljši narejeni po meri in brez teh repkov, ki štrlijo ven.
no zdaj pa povejte, 04.11.2024 ob 17:49
Kako hodit po stanovanju, da ne slišite, kako potegnit vodo v wc, kako prdneš, da te sosed ne sliši. Pojdite nekam v vukojebino, kjer vam bodo jeleni tulili, in sove skovikale, tam boste imeli mir, kaj rinete v mesta.
Komot. Po faking prstih se stopa in ne po petah. Hodi se lahkotno in ne rabiš nog zabijat v tla kot da maš dereze na ledu. Pač normalna socializacija ljudi v mestih. Tam med živalmi/cigoti pa po njihovo krulite, topotajte, rigajte, prdite..sam ne rinite v mesto/blok.
Samo še huje bo, 03.11.2024 ob 22:42
Jest mislim, da bo s tem samo še huje. Tako kot se slabša vsesplošna klima oziroma (ne) strpnost je logično, da bo v nekih strnjenih naseljih in zgradbah samo še slabše. Nihče več ne upošteva nikogar, sploh mlajše generacije. Pa še priseljevanje, različne kulture,…Je pričak9vano tole.
Vsi POZABLJATE na nočna pranja v pralnih strojih zaradi novih (norih) cen elektrike.
Ra’unajte, da bo VSAKO NOČ vsaj 5vdru*in pralo med 22h in 02 zjutraj
NE GLEDE NA HIŠNI RED!
Jim boste vi nadomestili tistih 60 ali 100 evrov višje račune, če bodo prali čez dan?
Ne bodo prali čez dan!
Pišuka, 04.11.2024 ob 17:54
Komot. Po faking prstih se stopa in ne po petah. Hodi se lahkotno in ne rabiš nog zabijat v tla kot da maš dereze na ledu. Pač normalna socializacija ljudi v mestih. Tam med živalmi/cigoti pa po njihovo krulite, topotajte, rigajte, prdite..sam ne rinite v mesto/blok.
In zakaj bi hodil po prstkih, ni mi ni treba v vukojebino, pozvoni in reci, da te motim, vzemi kramp in lopato kopaj in štihaj, zvečer ne boš slišala nobenega hrupa. Ste prespočiti, tisti ki imate težave, preveč je vas umetnikov ” kvazi umetniki” in reševalci psihe, pa še sebi ne morete pomagati.
all3z, 03.11.2024 ob 16:08
Anonimno 8834, 03.11.2024 ob 14:18
Obstaja hišni red? Če ga ni, ga sestavite in sprejmite kot interni akt stavbe ter izobesite na oglasnem mestu. Šum vode je lahko posledica nepravilno speljane vodovodne napeljave, včasih ljudje samovoljno prestavljajo cevi in krivine povzročajo šum.
Obstaja hišni red? Če ga ni, ga sestavite in sprejmite kot interni akt stavbe ter izobesite na oglasnem mestu
Eeehehe, jaa, seveda, hisni red. Torej, moram sosedu, ki nad mano scije ob 3h zjutraj pokazat hisni red? Sosedi, ki mi ob 5h zjutraj tok-tok-tok s petkami hodi po glavi? Aja pa sosedu, samcu, ko pride domov in prizge luc – POINK! tudi pokazat hisni red? Oooo, pa pamzi, stari tam 3 ali 4 let. Ubrisani starsi jim dovolijo, da tekajo in boh ne daj, da jim kaksna lego kocka pade na tla… jaa, tudi takim je treba pokazat hisni red! Pizde, neuvidevne.
Zvocna izolacija, v dolocenih blokih je neustrezna, to je dejstvo.
Sploh bloki, grajeni tam med 70 in 85 in jebo vam hisni red.
Zajeb so teli bloki. Ne pa hisni red.
Ko sem iskal upravnika za našo stavbo mi je eden povedal, da so spremljali gradnjo prav naše stavbe in ugotovili, da izvajalci niso gradili z načrtovanimi materijali in takšne stavbe niso hoteli upravljati. Prosil sem za natančne podatke in dobil le pojasnilo, da so dokumente oddali med odpadni papir.
A kdo kaj ve, če se morda še kje kaj takšnega dogaja?
all3z, 04.11.2024 ob 18:35
Pišuka
Po faking prstih se stopa in ne po petah.
In, kako bos to baletno hojo dopovedala malemu otroku?
Prosim za navodila 😂
V življ.je tako, da lahko, če hočeš in ne moreš, če nočeš. Za eno je potreben trud, za drugo izgovori. Jaz sem svoja brez dram in napora normalno naučila kako se giba v zaprtih prostorih, kako se pritajeno govori v množici/v knjižnici/na hodniku bloka. Socializirala sem ju, se z njima ukvarjala dnevno (ne samo z oskrbo!). Premalo sposobnosti jim pripisujete ali pa ste preleni oz nedosledni. To je minimum česar je otrok v procesu učlovečenja sposoben. Celo se jih da naučiti vzpostaviti očesni stik in pozdraviti :).
Ma noro res, 03.11.2024 ob 12:05
Mi mamo enadva v bloku..ko onadva dnevno drsata mizo in stole se ju sliš 3 štuke nad in 3 pod njimi. Najbolj bedno je ko se hudiča spravta to delat ob 7h in ob 00h. Nespečna drugim kradeta spanec. Tip visi 365 dni v stanovanju razen občasih sprehodkov z yorkijem. Baba se pa sprehaja po petah da jo slišiš 2štuka pod. Groza res. Sploh, ko veš kako je bilo fino, ko še niso stanovali tu.
Je to Bratovševa, skrajno zahodna stavba, mali blok? Ta ostareli model ne more ponoči spat, premikanje stolov pa se sliši po vseh nadstropjih. Bratovševa in Ruski car so znani po akustični kakofoniji: WC, voda, hoja, govor… vse se sliši.
Niso vsi bloki isti. Savsko naselje ali Fužine (novejši del) imajo dobro zvočno izolacijo. Pa Šiška ima tudi dosti dobrih starejših blokov (ne stolpnice ob Celovški okrog Rariške).
Ni težko najti blok z dobro izolacijo in mirnim okoljem.
grozljivka, 03.11.2024 ob 23:14
Pod mano je tudi ena golazen, ki kadi na balkonu, kuha zvečer smrdljive jedi (čebula), se dere, opolnoči telefonira na balkonu rodžakom in se pri tem dere, kot da so na sosednjem hribu.
Napši pismom s predlogom, da zadrži cigaretni dom zase v svojem prostoru in ne moti drugih v okolju. Balkon je sicer privatna uporaba ampak ne zadržuje dima. Tudi glasba se predvaja ali ustvarja v privatnem okolju, ampak ne preglasna, ki ne moti drugih. Cigaretni dim je že v minimalnih količinah nevaren zdravju, o čemer ne odločajo kadilci ampak strokovnaki, ki so že objavili svoje izsledke.
Pri nam v bloku je se kar o.k. Imamo stiri nadstropja, sem na vrhu v zadnjem stoku. Vcasih se od koga kaj slisi ampak je ok. Ni pretiranega hrupa.
Se mi zdi, ko grem kam na obisk v hiso se od sosedov bolj slisi. Kosnja, vrtanje,rezanje, obiski na terasah…
Pomoje kako naletis in kaksno sreco imas s sosedi.