Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hrup v bloku

Hrup v bloku

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8834, 04.11.2024 ob 21:28

grozljivka, 03.11.2024 ob 23:14

Pod mano je tudi ena golazen, ki kadi na balkonu, kuha zvečer smrdljive jedi (čebula), se dere, opolnoči telefonira na balkonu rodžakom in se pri tem dere, kot da so na sosednjem hribu.

Napši pismom s predlogom, da zadrži cigaretni dom zase v svojem prostoru in ne moti drugih v okolju. Balkon je sicer privatna uporaba ampak ne zadržuje dima. Tudi glasba se predvaja ali ustvarja v privatnem okolju, ampak ne preglasna, ki ne moti drugih. Cigaretni dim je že v minimalnih količinah nevaren zdravju, o čemer ne odločajo kadilci ampak strokovnaki, ki so že objavili svoje izsledke.

Aha, sigurno te bo upošteval in ne bo več kadil.

hišnikk, 04.11.2024 ob 14:33

manjko kvadrature, 04.11.2024 ob 12:01

Če notranje dodatno zvočno izoliraš stanovanje, ti to vzame kakšen meter ali dva.

Mi smo tudi šli v notranjo izolacijo, tudi stropa. K nam se nič ne sliši.

Ni tako enostavno preberite si,

https://www.mojmojster.net/clanek/211/Zvocna_izolacija :
Udarni zvok

Bistveno večja težava v stanovanjskih objektih pa je naknadno reševanje prevelikega udarnega hrupa. Tu v primeru prevelikega topota zaradi hoje in npr. tekanja otrok v stanovanju nad nami ne pomaga tako zelo veliko, če strop medetažne plošče obložimo z zvočnoizolacijsko oblogo ali napravimo samo spuščeni strop, kar je običajna praksa. Ker se praviloma hrup širi tudi prek sten in tal, bi bilo za zadostno zadušitev prenosa hrupa praviloma treba obložiti tudi vse naše stene in po možnosti tudi tla. To pa je zelo nepraktično in neekonomično, odvzame nam kar nekaj koristne notranje površine stanovanja.

Cisto vse obode bi moral izolirat: stene, strop, podn, ker se udarni zvok siri po celotni konstrukciji. S tem bi zgubili na kvadraturi, najhuje pa na visini prostora, s tem, da o finacnem vlozku ne govorim. Na koncni rezultat lahko sano ugibamo. Moji neposredni sosedi imajo nova vhodna vrata, na hodniku se vse slisi, ko se pogovarjata, pa nista med tistimi bolj glasnimi. Kot je en omeno, bolj je problem v nespostovanju hisnega reda ter osebne kulture. Tu smo se kar po balkansko in se huje bo. V hisah tud ni vedno vse idealno, zlasti v vrstnih hisah je meni huje, kot v bloku.

Pišuka, 04.11.2024 ob 19:10

all3z, 04.11.2024 ob 18:35

Pišuka, 04.11.2024 ob 17:54

no zdaj pa povejte, 04.11.2024 ob 17:49

Kako  hodit po stanovanju, da ne slišite, kako potegnit vodo v wc, kako prdneš, da te sosed ne sliši. Pojdite nekam v vukojebino, kjer vam bodo jeleni tulili, in sove skovikale, tam boste imeli mir, kaj rinete v mesta.

Komot. Po faking prstih se stopa in ne po petah. Hodi se lahkotno in ne rabiš nog zabijat v tla kot da maš dereze na ledu. Pač normalna socializacija ljudi v mestih. Tam med živalmi/cigoti pa po njihovo krulite, topotajte, rigajte, prdite..sam ne rinite v mesto/blok.

Pišuka
Po faking prstih se stopa in ne po petah.

In, kako bos to baletno hojo dopovedala malemu otroku?
Prosim za navodila 😂

V življ.je tako, da lahko, če hočeš in ne moreš, če nočeš. Za eno je potreben trud, za drugo izgovori. Jaz sem svoja brez dram in napora normalno naučila kako se giba v zaprtih prostorih, kako se pritajeno govori v množici/v knjižnici/na hodniku bloka. Socializirala sem ju, se z njima ukvarjala dnevno (ne samo z oskrbo!). Premalo sposobnosti jim pripisujete ali pa ste preleni oz nedosledni. To je minimum česar je otrok v procesu učlovečenja sposoben. Celo se jih da naučiti vzpostaviti očesni stik in pozdraviti :).

Ja, ja, saj delamo na tem. Ampak pri malckih gre to bolj pocas.

Tocno to, 04.11.2024 ob 21:48

Cisto vse obode bi moral izolirat: stene, strop, podn, ker se udarni zvok siri po celotni konstrukciji. S tem bi zgubili na kvadraturi, najhuje pa na visini prostora, s tem, da o finacnem vlozku ne govorim. Na koncni rezultat lahko sano ugibamo. Moji neposredni sosedi imajo nova vhodna vrata, na hodniku se vse slisi, ko se pogovarjata, pa nista med tistimi bolj glasnimi. Kot je en omeno, bolj je problem v nespostovanju hisnega reda ter osebne kulture. Tu smo se kar po balkansko in se huje bo. V hisah tud ni vedno vse idealno, zlasti v vrstnih hisah je meni huje, kot v bloku.

To osebna kultura in spoštovanje… In se glede otrok: otroci posnemajo, če so odrasli nesramni, nekulturni in nespoštljivi osebki, bo otrok samo posnemal, pa ni važno kaj mu govorijo, dejanja so važna in so tista, ki jih otroci posnemajo.

In eni ljudje so živa groza glede obnašanja.  Še najbolj grozljivo pa je, da oni bi spoštovanje s strani drugih, samo bi si pa privoščili vse kar jim pade na pamet … To tako ne gre

Jaz sem imel operacijo na prstih, saj naj torej hodim po prstih ker to spodnjo sosedo moti, imam še poseben čevelj in berglo. Verjetno po zraku.

Je pa tako, glasni, primitivni sosedje se ponavadi spremenijo, ko sami dobijo lekcijo,…pač se prilagodiš ravni in vrsti hrupa, ki si ga deležen.

Anonimno 8834, 04.11.2024 ob 18:06

all3z, 03.11.2024 ob 16:08

Anonimno 8834, 03.11.2024 ob 14:18

Obstaja hišni red? Če ga ni, ga sestavite in sprejmite kot interni akt stavbe ter izobesite na oglasnem mestu. Šum vode je lahko posledica nepravilno speljane vodovodne napeljave, včasih ljudje samovoljno prestavljajo cevi in krivine povzročajo šum.

Obstaja hišni red? Če ga ni, ga sestavite in sprejmite kot interni akt stavbe ter izobesite na oglasnem mestu

Eeehehe, jaa, seveda, hisni red. Torej, moram sosedu, ki nad mano scije ob 3h zjutraj pokazat hisni red? Sosedi, ki mi ob 5h zjutraj tok-tok-tok s petkami hodi po glavi? Aja pa sosedu, samcu, ko pride domov in prizge luc – POINK! tudi pokazat hisni red? Oooo, pa pamzi, stari tam 3 ali 4 let. Ubrisani starsi jim dovolijo, da tekajo in boh ne daj, da jim kaksna lego kocka pade na tla… jaa, tudi takim je treba pokazat hisni red! Pizde, neuvidevne.

Zvocna izolacija, v dolocenih blokih je neustrezna, to je dejstvo.

Sploh bloki, grajeni tam med 70 in 85 in jebo vam hisni red.

Zajeb so teli bloki. Ne pa hisni red.

Ko sem iskal upravnika za našo stavbo mi je eden povedal, da so spremljali gradnjo prav naše stavbe in ugotovili, da izvajalci niso gradili z načrtovanimi materijali in takšne stavbe niso hoteli upravljati. Prosil sem za natančne podatke in dobil le pojasnilo, da so dokumente oddali med odpadni papir.

A kdo kaj ve, če se morda še kje kaj takšnega dogaja?

Naivnež. Upravnik se te je rešil na eleganten način. Je že zvedel po svojih kanalih, da si sitnoba. Kdo te bo prenašal, če že v štartu težiš.

Navadni glušniki zelo pomagajo- v trgovinah s tehniko jih dobiš že za 10 evrov. So udobni za nosit in ne posegajo direkt v sluhovod, kar zna poškodovat sluh.

https://www.merkur.si/glusnik-climax-climax-10/

Vsi primitivci, ki ne razumejo, da bivanje v večstanovanjskih zgradbah pomeni SOBIVANJE, se spremenijo, ko sami fašejo nazaj, kar povzročajo drugim. Prošnje in pogovori ne pomagajo, ker se ti režijo in tudi grozijo v smislu niko nam ništa nemože mi smo najjači. Ko se jim zgodi, da se oni prebujajo sredi noči zaradi enakih razlogov, ko podnevi nimajo miru zaradi enakih razlogov, razumejo, prej ne, zna pa trajati.

New Report

Close