Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hrustljava raca

Hrustljava raca

Lep pozdravček!

Zanima me, če ima morda katera od vas recept za raco, tako kot naredijo v kitajskih restavracijah. Jaz ji kar pravim hrustljava raca, čeprav je hrustljava raca tista, ki ti jo postrežejo s čipsom. Meni in moji kolegici je taaaaako dobra, da kar stokamo od užitkom, ko jo jemo….to je nekaj neverjetnega. Samo ta recept mi dajte, pa lahko umrem. :)) Hvaaaaaala! Pa pa

verjetno mislis na pekinsko raco. mislim,da sem recept videla v kulinariki.net. poglej. lp petra

Jaz pečem raco za martinovo, kar po receptu, ki je talkrat pri roki. Prvič me je sin Luka nagovoril, da sem jo pred koncem namazala z medom in dala še za 10 minut v pečico pod žar. Rekla sem mu, če ne bo dobra(medu ne maram, ker me boli želodec, kadar ga jem, ga je bilo v mladosti preveč -oče čebelar), jo bo moral pojesti sam. Pa mu ni bilo treba jesti samo njemu. Raca je bila res čudovita, pojedla sva jo oba. Lep pozdrav Mica.

Ma tista račka v kitajski rastavraciji ima kot eno škorjico…..je kot panirana, samo na nek poseben način. Eh, ma so pa zviti ti kitajčki. Kdove kaj vse dajo gor………bo treba poročit enega kitajčka pa bo. :))

poglej na kulinariko.net.. ce ne najdes ,oz. ne bo prava,javi. doma imam nekje napisan recept. ti ga bom jutri napisala! lp petra

mica,te stvari z medom tudi jaz na zacetku nisem prav “razumela”:) odlicno je,kajne!!? lp petra

Res je, da svoj pečat. Pozdrav Mica

Sem pogledala, ampak se mi zdi, da ne bo to to. :(( Sej po mojem jo polakirajo z medom in tistimi njihovimi čudeži, pol pa jo povaljajo v kakšne krušne drobtine. Mah…..pustimo to delo kitajcem, ker ga čudovito opraljajo. Pa hvala za pomoč. Lep dan ti želim! Pa pa

Hej,edina stvar,ki mi je v Angliji resnicno vsec (peciva in sladice so tudi dobre) in sem hitro kopirala,so pecenke premazane z medom. Res enkratno.Vcasih potresem se malo zmletih mandeljnov. Lep pozdrav Babi

mislim da sem nekje zasledila, da racko najprej skuhajo in jo nato (celo) ocvrejo, zdelo se mi je precej komplicirano, tako da si recepta nisem shranila.

raca se /po receptu,ki ga imam/ ne kuha. za par minut se potopi v slano kipeco vodo. potem se jo obesi,da se posusi/cez noc?!:) /.z glazuro/med,seri,sol,nastrgan ingver/ jo namazemo zunaj in znotraj…se pustimo viseti par ur!:..?..da se glazura posusi. raco polozimo na resetko in pecemo v pecici 1,5 ur do 2 uri /200st./…zraven se jedo posebni kitajski mlinci in razne omake…z mlado cebulo,kumarami… naslov tega recepta je enostavna pekinska raca !!!::))) lp petra

Hej,Petra! To je takooo dobro!
Si ze kdaj naredila doma? Jaz nikoli,ker ze vem,da ne bo taka kot v dobri kitajski restavraciji.:)) Lep pozdrav Babi

jedla sem jo samo enkrat in zraven tiste posebne mlince. zelo dobro!! recept za mlince imam …mika me,da bi enkrat naredila. race se pa se nisem lotila nikoli..: ) malo mi gre “na zivce” tisto visenje cez noc…pa se enkrat!
lp petra

Petra, mislim da je to recept za Pekinsko racko, ki je tudi odlicna. Njami…
Bo treba spet malo v kitajsko restavracijo.

New Report

Close