Hrustljava raca

Lep pozdravček!
Zanima me, če ima morda katera od vas recept za raco, tako kot naredijo v kitajskih restavracijah. Jaz ji kar pravim hrustljava raca, čeprav je hrustljava raca tista, ki ti jo postrežejo s čipsom. Meni in moji kolegici je taaaaako dobra, da kar stokamo od užitkom, ko jo jemo….to je nekaj neverjetnega. Samo ta recept mi dajte, pa lahko umrem. :)) Hvaaaaaala! Pa pa

Jaz pečem raco za martinovo, kar po receptu, ki je talkrat pri roki. Prvič me je sin Luka nagovoril, da sem jo pred koncem namazala z medom in dala še za 10 minut v pečico pod žar. Rekla sem mu, če ne bo dobra(medu ne maram, ker me boli želodec, kadar ga jem, ga je bilo v mladosti preveč -oče čebelar), jo bo moral pojesti sam. Pa mu ni bilo treba jesti samo njemu. Raca je bila res čudovita, pojedla sva jo oba. Lep pozdrav Mica.

raca se /po receptu,ki ga imam/ ne kuha. za par minut se potopi v slano kipeco vodo. potem se jo obesi,da se posusi/cez noc?!:) /.z glazuro/med,seri,sol,nastrgan ingver/ jo namazemo zunaj in znotraj…se pustimo viseti par ur!:..?..da se glazura posusi. raco polozimo na resetko in pecemo v pecici 1,5 ur do 2 uri /200st./…zraven se jedo posebni kitajski mlinci in razne omake…z mlado cebulo,kumarami… naslov tega recepta je enostavna pekinska raca !!!::))) lp petra