Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hrvaška obala pa narava & stuff

Hrvaška obala pa narava & stuff

Hrvaško morje, obala in narava. To je neprecenljivo bogatstvo, ki vedno znova v vsakem izmed nas zapusti globok pečat neukrotljive in prečudovite narave.

Na grškem otoku Krfu imate vse vrste plaž. Od mivke ala Baywatch, do proda, peska, skal, naravne gline,…

Pravtako imaš vse vrste vode od mlakuže do resnično kristalne in mrzle mrzle vode.

Na istem otoku imate toliko znamenitosti in prelepih kotičkov tako v naravi kot tudi v mestih. Zabava zvečer je pač supreme, Grki so rojeni turistični delavci, otok ima tudi letališče, je pa sicer dovolj majhen, da se ga da prevoziti s 50 kubičnim skuterjem. Najem le tega je pa absurdno majhen v primerjavi z najemom na Hrvaškem.

To je samo 1 grški otok. Zdej pa marš pogledat kok stane 10 dnevni aranžma!

Jaz grem na Krf (po priporočilu kolegice, ki je bila lani) v višku sezone (konec julija, začetek avg.), ladja – letalo, POL, hotel čisto na obali, 16 dni = cena 125.000 z vsemi zavarovanji in taksami vključno. Gostoljubnost, prijaznost Grkov pa se tudi ne more primerjati z Hrvati.
Zdej mi pa najdite 16 dnevni dopust s POL, hotel čist pri morju – na hrvaški obali za ta denar.
lp,kati

Naujo men najedal…porkamadona, mularija!

Mogoče ne bi bilo slabo, če bi s seboj vzela eno pošteno zaščitno masko. (SARS) In upam, da nimaš svojih otrok v istem vrtcu, kot jih imam jaz.

Ženska a ti veš kje je Krf? Se mi zdi, da moraš vzeti zemljevid v roke, da ti bo kaj jasno. Pa pazi, da ti kaj ne prineseš iz Hrvaške, se je trenutno bolj za bati.
Pa prijeten dopust.

Krf, draga moja je v Grčiji, kjer so se prav tako začeli ukvarjat z to boleznijo.

Na Hrvaškem, “draga moja” pa se ne izvaja kontrola niti na BSE niti na kloramfenikol, vsled česar obojega tam tudi ni! So pa Hrvati vedno prvi , ki zaprejo meje, ko v Sloveniji kaj najdemo. To je njihova edina “kontrola”: Njihovo meso in mleko pa je nepregledano. Pa dober tek!
Kar se pa SARSA tiče, a nismo imeli ravno v Sloveniji že kar na samem začetku potencialne okuženke s SARSOM. In v Trstu, korak od nas je tudi. Bo verjetno Grčija kar se tega tiče le malo bolj varna. Sicer pa mi je na Hrvaškem še posebaj všeč, ker vso kanalizacijo spuščajo direktno v morje. V živo si lahko to znamenitost ogledate v samem mestu Pag-na mostu, kjer se parkira, kjer je odtok-razvile in razmnožile so se ogabne alge, notri pa so mali rakci, ki imajo kaj za papat. Česa bolj nagravžnega še nisem videla. Ko bi bili vsaj toliko, da bi speljali par cevi nekam bolj na odprto… Ampak ne, oni že vejo…

Hvala za nasvet za Krf. Se bom pozanimala!

Miša želim ti vse dobro, a ne se slepit, da si zato, ker si v Sloveniji kaj bolj varna in da so tvoji otroci v vrtcih na varnem otoku. Blizu je Italija, sama pa veš, koliko prebežnikov pride tja vsak dan. Tudi včerajšnja novica o novih obolelih, ki sploh niso bili v nikakršnem stiku z okuženimi je zanimiva. Trenutno večjo nevarnost zate in tvojo družino predstavlja salamonela-procentualno. V enem tednu 400 okuženih iz Slovenije. Več kot 300 iz Umaga, direktorjev komentar pa: “nismo opazili nič posebnega, hotel obratuje normalno”. Boš upala otrokom kupit sladoled?! Jaz sem pred 14 dnevi na Pagu v trgovini kupila lučko, ki ji je rok potekel septembra 2002!!!!-niso mi je hoteli zamenjati, sicer pa v tistem hladilniku tako ne bi našla kake z veljavnim rokom trajanja. Tudi Salamonela je smrtna-ne pozabimo tega-to je izredno huda bolezen, zlasti še za otroke in starejše. In število okuženih iz naše države v enem tednu je strah zbujajoče. To je trenutna huda nevarnost za nas in ne SARS, če pa že, pa ne tisti, ki ga ti sklepaš iz poostrenih kontrol v Grčiji (kar je zame pozitivno), ampak tisti na mejah brez kontrole z Italijo!

Športne igre bančnikov bi se lahko mirne duše imenovale pijanske igre, tako, da se ne čudim prav nič. Salmonela je tudi pri nas že terjala svoj davek, je pač treba pazit kaj človek vrže v usta. Jaz nikakor ne mislim, da je naša alpska deželica varen otoček! Kar se pa tiče naših sosedov in njihovega morja, hja, zanimivo, da se zmeraj pred sezono začnejo neke “propagandne akcije”, vsak naj pač letuje, kjer želi!

Koliko kdo spije še ni opravičilo za to, da se lahko postreže oporečna hrana in zboli 300 ljudi. Vam očitno ustreza le resnica, ki je pisana na vašo kožo. Nevaren vam je SARS, pa čeprav ni nobenega primera v Grčiji, le ukrepe so postrili, ne bojite se salamonele, 400 primerov v enem tednu in mirno greste tja…. Prav imate, vsak naredi po svoje, a ne potem govoriti o varnosti otrok, ker so vaše izjave očitno kontradiktorne!

Pozdravljena Katja,
ker tudi midva letos z možem razmišljava o Grčiji (čeprav on še zmeraj jamra, kako lepo morje ima Hrvaška, se mu letos ne bom pustila prepričati! :o))) ), bi te prosila, če mi poveš preko katere agencije potuješ na Krf. Vse ponudbe, ki sem jih jaz do zdaj gledala,se mi zdijo dražje (glede na to, da ponavadi vsebujejo le nočitve z zajtrki). Midva bi tako šla konec avgusta ali začetek septembra, verjetno so cene takrat še malo nižje?
Že v naprej hvala za info!!!
LP, Jasna

Jasna, posreduj mi svoj e-mail, pa ti pošljem več inf.
lp,

Vse bolj se mi zdi, da taku forumi nimajo smisla, saj vse diši po neki antipropagandi. Se strinjam, da ni vedno vse v najlepšem redu, ampak take nestrpnosti o tej temi dopustovanja na Hrvaškem resnično nisem pričakovala. Vse bolj se mi dozdeva, da Slovenci postajamo ksenofobični. Sicer pa je forum namenjen izmenjavi mnenj, informacij, ne pa kritizerstvu. Ni treba, da se vedno z vsem strinjamo, prav bi pa bilo, da svoje mnenje povemo na kulturen način, ne pa da širimo neko nestrpnost. Lep dan vsem, upam da bo dež ohladil marsikaj!

Meni ni nič kaj prijetno ležati na neki hrvaški plaži, zraven pa kakšni zagrebčani (ali pa kateri drugi) glasno pljuvajo po Slovencih (da jih boš ja slišal) in te postrani vzvišeno gledajo, da ne omenjam raznih komentarjev. Pa postrežba v trgovini, smo Slovenci bli vedno zadnji na vrsti, je prodajalka vedno postregla vsem ostalim prej, potem se pa še neumno delala, če si slučajno po slovensko povedal kaj hočeš. Če si pa kaj PRIJAZNO godrnjal, da že dolgo čakaš in da si bil prej od tistih 10, ki jih je že postregla, so se pa vsi Hrvatje iz vrste (pred in za tabo) spravili na te z raznimi komentarji, da “šta ovi Slovenci misle, nek čekaju, ako su oni nas zaj.. u Piranu, NLB, Krško…, pa možemo i mi njih nekako nategnuti…
In to se nam je dogajalo na Krku.
Sicer smo predelali vso Hrvaško od Istre do Dalmacije ampak po osamosvojitvi SLO, se mi je pa tam zgodilo preveč neprijetnosti. Saj ne pravim, da so vsi Hrvatje takšni, ampak tistih nekaj se vedno najde, ki mi pokvarijo dopust.
Hrvaška več, ne hvala.

Tako bom rekla, nam na hrvaškem nikoli nič ni manjkalo in bomo še hodili tja, ker imamo pač tam vikend. Kuhamo sami, pri domačinih kupimo kozje mleko in kakšen sir, kopat se hodimo v samoten zaliv, z domačini imamo dobre odnose in nikoli nisem čutila kakšne sovražnosti zato, ker sem slovenka in “hočem piranski zaliv”. In mislim, da je prav, da se to tudi pove, če ima kdo tako grozne izkušnje, naj gre pač drugam, nikakor pa ni treba zganjat “nekih akcij”, v stilu “bojkotirajmo hrvaško”. Dragi moji kar poglejte se včasih kako se obnašate na dopustih!

Bravo, Miša!

Tudi jaz se strinjam z Mišo, vsak naj pač gre kamor mu paše, HeavyD naj se umiri, če mu ne ustreza dopust na Hrvaškem, naj gre drugam, nihče mu ne brani. Drugim pa naj tudi pusti, da se odločijo po svojih načelih. Jaz grem na Hrvaško, kot vsako leto, nikoli nisem imela slabih izkušenj, ker verjamem, da se v večini primerov odnos, kakršnega imaš ti do sočloveka vrne v isti meri nazaj pa ni važno, ali je ta oseba Slovenc, Hrvat ali pa Grk. če pa že pride do slabe izkušnje ali nesporazuma pa moraš vedeti, da se ti lahko zgodi kjerkoli.

Tudi mi imamo vikend na Hrvaškem in moram napisati, da so bili domačini do nas vedno izredno prijazni in ustrežljivi. Je pa res, da so prodajalke v trgovinah precej zoprne…Da o cenah in kvaliteti ter neoporečnosti predvsem mesnih, mlečnih izdelkov ter jajc ne govorim. Sploh smo pa sklenili, da bomo letos enkrat na teden odšli do Portoroža, tam nabavili vso hrano in pijačo v diskontu in potem nazaj na Hrvaško.

Miša, ti imaš vikend tam na Hrvaškem in si vezana nanj in ne poznaš drugega kot tistega samotnega zaliva in par kozic, ki se tam pasejo…ostalo pa itak vse s seboj prineseš….skratka nimaš nobenih stikov z njihovo turistično ponudbo.
Miša roko na srce, če primerjaš hrvaško ponudbo hotelov, apartmajev, kvaliteto in ceno storitev, govorim nasplošno (izjeme vedno obstajajo) so rezultati prav porazni!!!

No, čisto tako ni! Sem ena izmed tistih, ki ne vlačijo čez mejo hrane za cel mesec. Ko so bili otroci še v plenicah smo s seboj jemali plenice, sedaj pa vzamem Fruc, ker ga tam nimajo. Vse ostalo kupujemo tam. Enkrat smo s seboj pripeljali cel kup sadja in zelenjave in nam je v tisti vročini pred očmi vse zgnilo, tako, da tega ne prakticiram več, pa tudi na meji ne želim imeti problemov. Po navadi gremo takrat, ko pridemo dol, ven na kosilo, ker ni časa za kuhat, ampak je treba vse razpakirat in prav zaradi tega, med drugim, potem vse ostale dni kuhamo raje sami. Poznamo cel otok, ne samo “naše” vasi in tudi kakšen kofe si privoščimo kdaj na kakšnem izletu, tako, da mi je turistična ponudba zelo znana. Tudi vem kako je tam izven sezone in kako v sezoni-razlika je očitna! Že leta preživljamo novo leto na morju imamo pač to srečo, da imamo lončeno peč in si lahko prav prijetno zakurimo vikend. In jaz osebno sem tam najraje pozimi, jeseni in zgodaj spomladi, ker je mir. Popolnoma se strinjam, da je turistična ponudba absolutno predraga in premajhna, seveda pa je čisto odvisno, kaj od svojih počitnic pričakuješ. Večina ljudi se iz enega hrupa, gneče…..poleti preseli v drugega, kot, da niso srečni, če ni okoli njih vsaj petsto ljudi na plaži. Seveda ne sme manjkati diskotek, barčkov itd. Jaz hodim na počitnice za to, da se spočijem in si želim imeti mir-vse to pa imam tam!

Še to bom dodala.Zakaj kozje mleko? Naš mulček je prišel dol z strahotnim kašljem, ki ga je kasiral v Ljubljani in smo mislili, da se bo na morskem zraku lepo pozdravil, pa ni bilo nič bolje, tako, da smo morali k zdravnici, tam je dobil celo vrsto zdravil, sirupov in inhalatorjev-nič ni nucalo. Domačinke so nam svetovale naj pije kozje mleko, ne bi verjela, ampak v parih dneh se je pocajtal, zato zmeraj, ko smo dol, razen pozimi, ko koz ne molzejo, kupujemo to mleko in tudi vem, da je res tisto ta pravo, naravno, brez dodanih kemikalij.

Pol se pa Hrvaški turizem nima kaj bat, ker ti prispevaš za eno kosilo in dva kofeta! To jih bo rešlo.

Saj ni treba, da si nesramna ali pač!!! Lepo sem povedala, da naj gre na počitnice vsak kamor hoče in ni treba širit neke antipropagande in nestrpnosti po forumih. Jaz imam take izkušnje, kdor ima drugačne, naj gre pač drugam.

….koliko ima pa hrvaški turizem od mene pa najbrž ni tvoja skrb, mogoče celo več kot od tebe, ki vlačiš čez mejo vse od sladkorja naprej. Plačujemo davke in prispevke, komunalo itd.,prav tako moramo plačati tudi turistično takso!

Saj ne morem verjeti. Ze tretji ali cetrti topic na isto ali podobno temo…temu se rece zavist ali pa kompleksi.

Kot je rekla Miša, pojdite drugam nihče vas ne sili na hr. morje. Pa pejte vsak let dopustovat nekam drugam oz. dopustujte 10 let zapored v Grciji me prav zanima ali vas bo po 10ih letih se zmeraj tako prepricala…Saj ne recem da ni kul v grciji ampak sorry mene ni prepricala…moje mnenje je da se morje nikakor ne more primerjat z jadranskim plaze pa tudi ne…samo neke antipropagande pa prav ocitnega omalovazevanja pa ni treba sirit…ce se kdo do vas grdo obnasa pa bodisi to bil Slovenec, Hrvat al pa Kitajc ni treba zdaj vsega popljuvat, pač bodite pametnejsi od njega in s tem boste dosti pokazali!

LP!

New Report

Close