hrvaški upokojenci po 80 eur, Slovencem pa prst v ….?
Anonimno 1300, 04.12.2024 ob 18:01
glavno da je nika kovac dobila denar….upokojence pa…ko jih jebe…a ne golob?
Pa Falila in ostale teroristične humanitarne organizacije…. ki ta trenutek zalagajo teroriste z orožjem, ker se hočejo boriti na vaše stroške.
Ma kaj noriš no, saj bo socialna tud k boš star. Te bomo do groba futral. Pa očitno tud poslušal/bral, ker bognedaj da kaj koristnega nardiš v času svojega obstoja na tem planetu.
Julij Cezar, 04.12.2024 ob 17:58
Peter Pan700, 04.12.2024 ob 17:41
Anonimno 2549, 04.12.2024 ob 17:11
patetično, 04.12.2024 ob 16:56
Minimalna pokojnina za polno dobo v sloveniji je 750e. Noben z polno dobo ne dobi manj. Ne lagat.
Povprečna penzija v sloveniji je skoraj jurja.
Povprečna penzija na hrvaškem je 450e. Nekateri (kar veliko njih) dobi pod 100e!
Lahko se pa preseliš na hrvaško. 850 minimalc napram našemu 1.250. Naš neto minimalc je višji od njihovega bruto.
720 za polno delovno dobo tak da ne laži ali pa 654 za 23 let delovne dobe in 64 evrov invalidnine . Veš nekatere vdove po možeh ne dobijo niti 200 evrov .
Višina pokojnine, je odvisna od vplačil v pokojninsko blagajno. V onsovi je ideja, da ko delate del plače(v slo 15%) namenite za bodočo pokojnino.
Kako mislite, da bi bil vzdržen sistem, če bi vsi 23 let plačevali po 100 eur v blagajno in bi nato naslednjih 30 let dobivali mesečno ven 800 eur.
Ali se vam zdi to normalno? Ali sploh razumete osnove matematike in financ?
kreten zabiti…se vidi da nimas ti pojma o financah klovn neumni…kje si diplomiral iz ekon9mije?v gornji gući?bedak
Po vseh teh letih, še vedno nisi sposoben napisati enega ubogega stavka, ki bi bil v kontekstu teme ali pa vsaj komentarja, na katerega odgovarjaš?
Sem za to, da se SDS jamračem v Sloveniji ponudi opcijo, da dobijo namesto slovenske penzije penzijo po hrvaškem izračunu + 80 eur decembra in se to decembrsko nakazilo poimenuje božični Jezus bonus. Preostanek, ki ga bo ZPIZ s tem prihranil, pa se da Nikinemu Inštitutu 8. marec, ki je do zdaj dobil samo eno nakazilo za 110 evrov vsega skupaj iz proračuna. Tako bodo vsi srečni in zadovoljni. 😀
Iz parazitskega državnega kolesja bi penzičem lahko ukinili penzije in naj imajo za alternativo tisto kar so zrihtal skozi vsa leta za obubožanega človeka. Če je to NČ pa naj imajo NČ.
Upam, da si še mlad. ker v najmnj 10-ih letih pokojnin ne bo več in boš ti imel, ko boš šel v pokoj, dejansko NČ.
Predlagam pa ti, da vprašaš Jankovića, kako se najboj uspešno – krade!
Star dec, 04.12.2024 ob 20:35
Iz parazitskega državnega kolesja bi penzičem lahko ukinili penzije in naj imajo za alternativo tisto kar so zrihtal skozi vsa leta za obubožanega človeka. Če je to NČ pa naj imajo NČ.
Upam, da si še mlad. ker v najmnj 10-ih letih pokojnin ne bo več in boš ti imel, ko boš šel v pokoj, dejansko NČ.
Predlagam pa ti, da vprašaš Jankovića, kako se najboj uspešno – krade!
Zanimivo, že 30 let nazaj sem poslušal take “umotvore”, kako je vse brezvezem kako pokojnin ne bomo dočakali in podobno. Sedaj sem pa že drugo leto v pokoju, pokojnina je (po 40 letih “spodobno plačanih” služb, nikdar v JU) “spodobna”, nekateri pa še kar nabijate staro lajno.
mentalna sirota, 04.12.2024 ob 20:44
Zanimivo, že 30 let nazaj sem poslušal take “umotvore”, kako je vse brezvezem kako pokojnin ne bomo dočakali in podobno. Sedaj sem pa že drugo leto v pokoju, pokojnina je (po 40 letih “spodobno plačanih” služb, nikdar v JU) “spodobna”, nekateri pa še kar nabijate staro lajno.
Trenutno dobijo upokojenci (sedaj upokojeni) nekaj čez 60% plače povprečne ki so jo dobivali. Moja mami, ki se je upokojila 20 let nazaj recimo dobiva krepko višji procent. Jaz, ki se bom upokojila čez 25 let, bom verjetno dobivala nekaj čez 30% tako kot hrvati že sedaj. Tako da gluposti trosiš. Nekdo ki ima pred sabo še 20+ let dela, pa si domišlja da bo lahko samo s penzijo živel ….. no vso srečo mu želim.