Hrvati zajeli italijansko ribiško ladjo
Predsednik EU ( že štiri dni je to JJ) ima zavezane ročice in zaprta usta. Če Sanaderju reče kako grdo besedo, se dotičnemu gospodu lahko povrne spomin na bližnjo preteklost.Naredi tiskovno konferenco in nam pove, kaj se je pogovarjal z JJ med prisluškovanjem Sove. Rop bi bil tega zelo vesel.
Rupel ima podobne probleme. Rupel se bo raje ubadal s šiptarji na Kosovu, da ti ne povedo v katerih zelenjavarskih šleparjih so prevažali dinamit. Včasih za to včasih za kako drugo balkansko državico.
Delamaris 1 in delamaris 2 bosta malo manj lovili. Itak jim predelava rib pošteno crkuje. Slovenski privatni ribiči skupaj s slovenskim patrulnim čovnom niso v stanju pripluti do z ribami polnih hrvaških ekoloških con. Tam lovijo Italjani. Za njih me sploh ne skrbi, veliko bolj me skrbi podražitev mleka in mesa pri nas.
Pojma nimam, me niti ne briga. Nekaj je že moglo biti sicer bi se JJ bistveno bolj aktivno lotil svoje obrambe pred Ropom.
Tele zadnje dni je tiho, ko ribe v hrvaški ekološki coni.EU bo rešila vse probleme – kaj ni trenutno on predsedujoči ?
Mimogrede, nekaj ur po postavitvi meje (bivalni kontejner pred mostom na Dragonji) sem se peljala tam čez. Barikade so Slovenci postavili pri kamnolomu SCT na vrhu vspetine (betonske bloke in večje skale). Kontejner so postavili v dolini, na Sečoveljski strani Dragonje. Jugoslovanske vojske ali hrvatov ni bilo nikjer.Kasneje je jugoslovanska vojska brez kakih zapletov postavila svoje ljudi na drugo stran mosta. Čisto sami smo si mejo zacementirali tam kjer jo imamo. Nikoli ni nihče objavil, kdo je predlagal za Slovenijo tako napačno odločitev. Tip je zgrešil samo širino mostu in povzročil 16 let kregarije za oslovo senco in nekaj špargljev. Uf, pozabila sem Joška Jorasa in ekološko neozaveščene ciplje.