Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Huawei P40 Lite (brez Googlovih appov)

Huawei P40 Lite (brez Googlovih appov)

Razmišljam o nakupu tega telefona, pa sem skeptična zaradi manjka Googla oz. trgovine Play. Nekje sem celo zasledila, da se ne da inštalirat Instagrama oziroma je pot do inštaliranja ful dolga? Vidim tudi da ogromno ljudi prodaja te modele telefonov, ki so brez Googla, ker ne znajo z njim… Sama sicer recimo da nisem nek analfabet kar se tiče mobilnih naprav itd, ampak vseeno si ne bi komplicirala življenja, če mi ravno ni treba.

Mi lahko kdo prosim pove, kako je s tem, a se res da vse iste aplikacije naložit kot ima trgovina play; pa tudi če je telefon sicer OK za ta denar (ne bi dajala preveč denarja)…

Hvala!

Tudi jaz sem imel namen vzet isti model pri Telemachu,ki ga imajo sedaj v akciji…vendar me je tudi to odbilo,tisto njihovo opozorilo,da model nima več googla…sem se pol odločil za xiaomi redmi note 9…in mi ni žal. Dober telefon,nasploh pa baterija 5020mah…in še google ima…morda razmišljaj tudi v tej smeri. Meni ni žal,da sem se za slednjega odločil…

cena je pa skoraj ista kot za p40 lite…

Že par dni po vseh TV kanalih videvam reklamo za Hauwei app store….

Jaz Huaweija serije 40 ne bi vzel. Ravno zaradi umanjkanja googla. To je telefon za kitajce, ker tam nikoli niso uporabljali googlovih aplikacij. Ostale aplikacije (npr. Instagram, spletno bančništvo) verjetno pridejo tudi na huawei, a vprašanje je, kdaj.

Preko obvodov in hekov se sicer da instalirati skoraj vsako instalacijo, ampak:
– moraš biti že bolj napreden uporabnik in vedeti, kaj delaš.
– metode hacka se spreminjajo, ker jih google blokira in je potem treba najti drug način.
– rezultat ne bo enak kot pri ostalih telefonih: vedno bodo kakšni problemi, npr. “nelegalno” instaliran instagram se ti zna sesuvat, vprašanje je, kako je z varnostnimi posodobitvami itd.
– kljub temu, da appe že lahko instaliraš, pa ne moreš instalirati googlovega podsistema (mislim, da se imenuje GMS), ki skrbi za skupne storitve za aplikacije, npr, za delovanje zemljevidov v Uberjevi aplikaciji in nekaterih drugih appih, ki vsebujejo zemljevide (ehrana, wolt?). Posledično ti te aplikacije ne bodo delale oziroma ne bodo imele geolokacijskih informacij itd.

Moje mnenje: preveč zafrkancije in zoprnij. Vzemi raje kakega dobrega xiaomija za isti denar (npr. xiaomi redmi note 9 pro je top telefon za ceno nekaj čez 200 evrov) ali kak samsung a41

Uffff, HVALA iskreno za tole… škoda, po videzu mi je lep telefon, ampak ne, kot sem napisala, zakaj bi si komplicirala življenje, če mi ni treba.

Bom preverila še Xiaomija, druga opcija je sicer bila malo dražja varianta, Huawei Nova 5t, zna biti da bom kar to vzela na koncu.

Večino app-ov se lahko namesti preko Amazonove spletne APP trgovine: AppStore: https://amazon-appstore.en.uptodown.com/android/download

De omnibus disputandum..

Alternativno lahko KLONIRAŠ obstoječi telefon na Huaweijevega.. ali pa poiščeš korak-za-korakom navodilo kako spraviš Google Play Store na telefon: https://wapzola.com/2020/05/install-google-apps-huawei-p40.html

De omnibus disputandum..

To imaš takega? https://www.mishop.si/xiaomi-redmi-note-9-4gb128gb-siva-1144.html Me zanima, če imajo vsi Xiaomi slovenski meni in slovenski jezik? Nekje sem brala, da nimajo vsi, pa ne vem, če to drži?

Blokira mi nalaganje aplikacij. Odsvetujem.

Moj ga je isti dan prodal kot ga je kupil, ker se ne da uporabljat spletne banke.

Imam ga, super je imam pa en problem

Ne vem kako naredim posnetek zaslona, s

creen shot

Pa kdo še uporablja ta kitajski klump?

Ne rabiš bit napreden uporabnik niti ne rabiš znat hekat pa ne vem kaj, da znaš kaj vtipkat v brskalnik… Jaz vse brez raznih app store.k ne znate v petal search vtipkat google, izbereš google in potem vtipkas v google recimo google maps app in ga tako snameš dol na telefon. Vse googleove aplikacije imaš lahko gor, pa ne rabiš bit zato noben računalniški genij. Samo malo logike in iznajdljivosti

New Report

Close