hud tempo :(
jaz sem že rahlo izmozgana in me zanima ali me še kakšen malček tak tempo kot naša 5 mesečnica…
zbuja se po 5krat na noč, včasih večkrat… :((( .. podnevi noče zaspat in zadnji teden je prešaltala na spanje maximalno 3krat po 30 minutk s predhodnim glasnim upiranjem – utrujena, ampak revica ne more oz. ne zna zaspat, tudi če jo nosim, spim z njo, ji dam dudo, čaj in podobne pripomočke :(( … nimam pojma od kje ji tolk energije – od 12h ur ko je budna spi samo 1,5 ure… ostali čas pa zdrži sama brez mojega animiranja maximalno 5 minut… a sem slaba mama če sem že čist utrujena?? saj mož mi pomaga, ampak on pride domov ob 5h popoldne, do takrat sem pa sama in čeprav sem čisto nora na svojo zlato deklico, se počasi sprašujem – KAJ DELAM NAROBE????
imate še kje kakšne podobne izkušnje??
Pri nas je pa delovalo, če sem ga dala v voziček, da je notri zaspal, potem pa (če se mi ni ljubilo ravno sprehajati, ali pa sem imela še drugo delo) sem ga dala na balkon in je tam vedno še malo odspal. Glede nočnega vstajanja, pri nas je dokler se je dojil (20 mesecev) prespal največ dvakrat vso noč, potem pa je bilo kot da bi odrezala, spanje brez zbujanja. Pa da ne bo kdo mislil, da delam antireklamo a dojenje!S tem se je treba pač sprijazniti, da mali otroci redko spijo vso noč.
Mogoče je rešitev v kakšni babici , teti,stricu ali kakšnem drugem sorodniku ali zaupanja vrednem prijatelju, ki bi ti malo vsaj parkrat na teden odpeljal na dveurni sprehod, ti pa medtem malo odspiš.
Ne vem, no. Lahko ti samo rečem, da bo prav gotovo minilo, do takrat pa poskušaj zdržati. To, da si pa utrujena, pa ni definicija slabe mame.