huda driska pri otroku in prazniki
Triletni sin ima že četrti dan drisko. Sicer j ezelo živahen in normalnega obnašanja. Tudi pije veliko, čeprav mu po grlu ne moremo spraviti nobene dietne hrane. Ima apetit, vendar odklanja dieto.
Danes sem v blatu našla dober cm dolge nitke ki izgledajo kot da bi narezala sukanec (ne kot žival, glista, čeprav ne vem dobro, kako gliste v blatu izgledajo).
Naša pediatrinja ne dela, prav tako popoldan ne dela več laboratorij. Z delom začnejo šele v ponedeljek.
Kaj mi svetujete? Kako naj otroku ustavim prebavne motnje? Ve kdo, kako izgledajo gliste?
naš je imel drisko 8 dni,brez bruhanja in samo bolečine v trebuščku.pojedel ni nič,ampak res nič.pil je malo.ves čas smo ga opazovali.dobival je linex 3x dnevno.zdravnica je rekla,če bo nehal piti naj takoj pridemo.
Da se razumemo, jaz jim tudi ne dajem, ker ne marajo teh stvari. Je pa to obrazložitev , ki sem jo dobila na infekcijski.
jaz sem s svojim dvema že stalni gost na infekcijski zaradi dehidracij ob driskah in bruhanju, saj sta zelo občutljiva, pa moram reči, da coca cole in bobi palčk res nikoli nista dobila, sta pa res še majhna (4 leta in 3 leta), pa tudi tega nam nihče ni predlagal tam.
Slano hrano pa so jima dajali in to ne samo slano, temveč nagnusno slano, tako, da je še jaz nisem mogla jesti, pa obožujem slano.
Pa še to- ob driskah sedaj ni nobenih diet več- pravilo je, če je virus v telesu, mora ven, ne pa da se drisko štopa s dietno hrano.
Jaz sem našim nosila hrano od doma, pa v trgovino sem vmes hodila, ker jima bolnišnična hrana ni šla dol, pa niso nikoli nič rekli, samo zanimalo jih je kaj in koliko sta pojedla, celo rekli so mi naj jima nosim stvari ki jih imata rada.