hudo izpadanje las-izkušnje
pozdrav. ker redno berem ta čvek in najdem veliko koristnega sem se odločila pisati.
Namreč imam nekje pol leta hudo izpadanje las- stara sem 38 let. zadnji mesec pa je prišlo tako daleč, da mi izpadajo v šopih, pojavile so se mi številne alopecie areate, in sicer nad obema ušesoma, ena je velika že 4×2 cm druge manjše, po celi glavi so se mi lasje hudo razredčili in stanje se po uporabi elocoma in vitam. tablet samo še slabša. dermatologinja je rekla da se bo samo ustavilo, vendar je vse slabše. kri, ščitnica, zobje, grlo, sinusi, vse je b.p. druge terapije nisem dobila. jaz pa sem ž eob polovico las.
ali nič drugega ne obstaja kot ti losjoni, vitamini. kako jez alternativno medicino? izkušnje?
Če malo pobrskam po spominu sem točno pred 3 meseci imela hudo stresno obdobje tko da sem skor sigurna da je to od tega,sam zanima me ali se to ustavi, umiri-kdaj po koliko časa? zdaj živim normalno mirno življenje se pestro prehranjujem in začela sem telovadit in pozitivno razmišljat.
a imate kake izkušnje s tem?
prosim za pomoč
Ko las odmre, izpade šele po cirka treh mesecih. Tako da bi deloma lahko bilo povezano s tem stresnim dogodkom (podobno je po porodu, ki je tudi hormonsko stresen za telo), vendar praviš, da se stvar dogaja že pol leta.
Kar se tiče pripravkov – lasje začnejo spet odganjati sami od sebe, zato človek dobi občutek, da so nekje nekaj pomagali. Pa niso. Če las ne bi imel več namena zrasti, ne bi.
Izpadanje morda (morda!!!!) lahko deloma preprečiš, ampak to, kar je odmrlo doslej, bo šlo ven.