Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hudo kašljanje – Panatus ne pomaga, kaj zdaj?

hudo kašljanje – Panatus ne pomaga, kaj zdaj?

Ja, moja 6-letna hčerka kašlja že ves teden.

Po posvetu z zdravnikom, sem ji dajala sirup Panatus (samo zvečer).

Sedaj pa že dva dni hudo kašlja, predvsem včeraj popoldne in ponoči (mene vse boli od poslušanja, kako je kašljala).

Imam občutek, da ta sirup sploh ne pomaga.

Kasneje bom klicala zdravnika.

Imate ve kakšen nasvet?

Hvala

Ta sirup ne zdravi kašlja, ampak deluje na živčne encime. Panatus je izhod v sili ob drugem zdravljenju. Tvoja hčerka mora imeti še kakšen drug sirup, da jo bo pozdravil.

Sama Panatusa, Sinecoda nikoli ne dajem, ker ko sem rekla stvar še malo ni nedolžna. Seveda pa če bi tako kašljali bi za pomiritev dala!

Dobro bi bilo, če ji predel prsi spredaj in zadaj namažeš s kakšnim oljem in evkaliptusovim eteričnim oljem ali kremo materina dušica, preko pa termoforček, to je pri nas zelo učinkovito in seveda inhalacije: timijan, majaron, poprova meta, kamilica, morska sol!

Pa slezov čaj, namakanje koreninic celo noč in nato pitje čaja po žličkah z medom seveda, to zelo pomaga še meni stari babi:)).

Ja pa še učinkovit recep: čebulin sirup: narežeš čebulo, preko poliješ dve žlici medu, zapreš, pustiš čez noč, nato pa čez dan lahko tudi do 5 žličk!

Upam, da te nisem preveč zasula z recepti!

Mirno noč in čimmmanj kašlj!

Jaz Panatus dajem samo čez dan, zvečer pa obvezno Sinecod. Ampak ne sirup ampak kapljice in še vedno so pomagale, da sta lahko spala. Pa mogoče električni vlažilec zraka.

En domač proizvajalec (Lek ali Krka) ima dva dobra zeliščna sirupa, eden za pomiritev in eden za izkašlevanje.

Zelo pa pomaga inhalacija kamelic, žajbla, timjana, ker toplota dobro deluje na bronhije in se lažje izkašlja.

Torej, mi kašelj napademo z različnimi sredstvi naenkrat.

Čez dan dajemo sirup za izkašljevanje, izvajamo inhaliranje nad soparo, mažemo z materino dušico po prsih in hrbtu in pijemo žabljev čaj z medom. In v nos nalivamo veliko fiziološke.

S sirupom za ustavljanje kašlja ne rešiš težave nabrane sluzi v pljučkih.
Le ta mora na vsak način ven. Pri tem pomaga tudi rahlo trepljanje po hrbtu, ko otrok kašlja, oz. ko leži na trebuhu.

Mi Sinecod ali Panatus damo kvečjemu zvečer pred spanjem.

lp, t.

Meni je najbolj pomagal pri kašlju prašek Fluimukan (ne vem če se ravno tako napiše), ki ga lahko dobiš v lekarni brez recepta. Mislim, da je primeren tudi za otroke.

Pri sredstvih proti kaslju mora bit jasno: ce je kaselj moker, jih ne smemo dajat – kjer je gnoj, mora it ven (staro rimsko pravilo).

Fluimukan je sredstvo, ki sluz redci in je izkasljevanje lazje – pri suhem kaslju nima pomena.

Ce otrok kaslja zato, ker ima vnetje zgornjih dihal, pa mu izlocek zateka v dihalne poti, tudi ne smemo dajat sredstva proti kaslju, ampak pazit, da si redno cisti nos.

Zelo pomembna stvar, na katero ponavadi pozabljamo, je pa, da so prostori prezraceni, da je v zraku dovolj vlage in da ni pretoplo (izhod v sili so mokre brisace po ne prevrocih radiatorjih).

SG

Naše izkušnje so take, da najbolj pomaga wick-waporup (kremica, ki se dobi v Avstriji). V njej so eterična olja, ki pomirjajo kašelj in olajšujejo dihanje. Seveda zraven spadajo tudi inhaliranja, žajbelj & co.
Panatus in Sinecod gre samo v skrajnih primerih.
lp

Po prsih jo namaži s smrekovim mazilom! In pa jasno kliči zdravnika nazaj.

lp in čimprej se pozdravite

Sem slišala, da se dobi v DM en sirup iz smrekovih vršičkov, z dodatkom medu in še nekim vitaminom, in da je baje zelo učinkovit in pride cca 1.200 SIT…

jest uporabljam sirup prospan pa ni problemov

Morda ima bronhitis, v tem primeru ji seveda noben sirup ne bo pomagal. Pojdi še enkrat k pediatrinji in jo vprašaj, če gre za kaj drugega! Če ima bronhitis bo morala dobivati inhalacije in pa seveda ji bo najbolje koristil svež zrak!

Poglej še v spletni lekarni http://www.naravna.si imajo zdravila iz v naravi nabranih zelišč. Če si pa skeptična glede uporabe imajo pa na voljo rubriko kjer se lahko z njimi osebno posvetuješ. Sama prisegam na naravna zdravila šele v skrajni sili uporabim zdravila kot so panatus in podobni. Upam da lepo rešite problem.

LP, Leja

Kupi črno redkev, jo izdolbi, odreži spodnji del (korenino – pa ne preveč) in na spodnji strani naredi luknjico, da bo skoznjo lahko kapljalo. V izdolbljeno luknjo daj med in jo postavi na kozarec, kamor se bo stekal sirup. Potem pa ji dajaj tisti sirup po žličkah čez dan na par ur in zvečer preden gre spat.

Sirup Apropos za otroke zelo pomaga tudi moji mami, ki ima hude težave s kašljanjem in ji noben drugi sirup ne pomaga tako kot ta. Vsebuje pa propolis in ameriški slamnik. Kupi se lahko tudi v tgovini Sanolabor.

New Report

Close