Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hujsanje – jedilniki

Hujsanje – jedilniki

Evo, da ne bo samo zgrazanja nad debelimi, naj bo nekaj koristnega. Kaj ste tisti, ki ste uspesno shujsali, obicajno jedli. Konkretni primeri. Boste pomagali meni pa se komu z idejami, in morda tudi nam uspe 🙂 pa hvala, ce si bo kdo vzel cas!

Čimmanj Oh, veliko zelenjave in piščančje meso, jajca,nič cvrtja in predelanih mesnin, skoraj nič sladkarij, kruh sem pekla sama iz pirine moke, jedla sem ga samo za zajtrk, pila samo vodo, sadja malo, ker tudi redi,po 17 uri nič več,pa gonila sobno kolo ali šla na 1urni sprehod.

Oklestila 30 kg,vzdržujem težo že 5 let,stara 48.

Odstranil cuker iz vsega. Jem ga le pasivno, recimo milka, ipd… Shujšal za 15kg.

Odgovor na objavo uporabnika
tetamici, 29.11.2024 ob 11:13

Čimmanj Oh, veliko zelenjave in piščančje meso, jajca,nič cvrtja in predelanih mesnin, skoraj nič sladkarij, kruh sem pekla sama iz pirine moke, jedla sem ga samo za zajtrk, pila samo vodo, sadja malo, ker tudi redi,po 17 uri nič več,pa gonila sobno kolo ali šla na 1urni sprehod.

Oklestila 30 kg,vzdržujem težo že 5 let,stara 48.

Lepo, cestitam. Si imela kaj problemov z odvecno kozo?

V 2 letih izgubil ca. 18 kg. Jem popolnoma isto kot prej, edino kar sem spremenil je, da jem manj in se gibam veliko več. Noben jedilnik, nobena dieta prej ni pomagala.

O3xkb, 29.11.2024 ob 12:09

Lepo, cestitam. Si imela kaj problemov z odvecno kozo?

NE.

Ne ukvarjaj se toliko z jedilniki, ampak manj jej. Od nobenega jedilnika ne boš shujšala. Jaz sem shujšala 10kg, ko sem manj jedla (nehote zaradi večjih problemov). Bi pa dodala, da gola nisem bila videti fit, telo se ni magično napelo in zgladilo, meni se je zdelo isto oz. mi je bilo vseeno. Če bi se lotila načrtno, bi uvedla telovadbo, vendar samo hujšanje pa se zgodi, ko manj ješ.

Brez kakršnega koli odrekanja in izogibanja ogljikovih hidratov se da shujšati. V bistvu  je zelo enostavno. Pomemben je le tajming in razporeditev makro hranil. In malček motivacije.

Za pomoč mi lahko pišete na [email protected]

Jedla sem vse, a manj, dokler nisem shujsala. Nisem prepolovila vnosa hrane, ampak zmanjsevala po malo.

Ko sem shujsala, sem pa spremenila jedilnik, ker je veliko tezje vzdrzevat tezo kot shujsat. Zdaj jem malo OH, zmerno beljakovin zivalskega izvora in res veliko zelenjave in sadja.

Trening97, 25.12.2024 ob 10:40

Brez kakršnega koli odrekanja in izogibanja ogljikovih hidratov se da shujšati. V bistvu  je zelo enostavno. Pomemben je le tajming in razporeditev makro hranil. In malček motivacije.

Za pomoč mi lahko pišete na [email protected]

Shujšati je enostavno? Haha. Kje spiš, da te ne ukradejo? Nihče na svetu še ni odkril enostavne metode za hujšanje in kako obdržati zdravo težo. So le posamezni načini, ki pri nekom delujejo, pri drugem ne, redko pa dolgoročno.

Seveda je enostavno, dobesedno MANJ JEŠ🤣. To je vse, nič ne rabiš delat, samo manj ješ. Kar je marsikomu težko za izvesti, ampak recept je smešno enostaven.

jao122, 25.12.2024 ob 14:42

Seveda je enostavno, dobesedno MANJ JEŠ🤣. To je vse, nič ne rabiš delat, samo manj ješ. Kar je marsikomu težko za izvesti, ampak recept je smešno enostaven.

Pojma nimaš. Če bi bilo to tako učinkovito, debelih ljudi ne bi bilo. Manj lahko ješ le nekaj časa, potem pa te popade lakota in ne zdržiš več. Hkrati se upočasni presnova, ker telo preklopi na varčevalni način in ne hujšaš več, tudi če ti uspe vzrajati pri manjših količinah hrane. Tako da se s tem ni za igrati, ker je velikokrat končen rezultat še več kilogramov, kot pred začetkom hujšanja.

hahahaha trening, 25.12.2024 ob 15:45

Pojma nimaš. Če bi bilo to tako učinkovito, debelih ljudi ne bi bilo. Manj lahko ješ le nekaj časa, potem pa te popade lakota in ne zdržiš več. Hkrati se upočasni presnova, ker telo preklopi na varčevalni način in ne hujšaš več, tudi če ti uspe vzrajati pri manjših količinah hrane. Tako da se s tem ni za igrati, ker je velikokrat končen rezultat še več kilogramov, kot pred začetkom hujšanja.

Ni res!

Sem shujsala izkljucno s hrano, sele shujsana sem se zacela rekreirat, pa se to zelo zmerno.

Nisem pa prvi dan prepolovila jedilnika, presaltala na cisto novo in zdravo prehrano ter nehala jest vso hrano za duso, ampak lepo pocasi in postopoma, izgubila sem 40kg v letu in pol.

Jem vse, ampak res vse, tudi sladkarije, mast, rebrca in pico in burger in burek in vse gresno in prepovedano, sladkarije jem vsak dan v majhnih kolicinah in sem zbircna, mora biti res prava in dobra sladkarija, fast food pa 1-2x na teden, a manjsa kolicina, polovica porcije ali manj, drugace jem malo OH, primerno B in veliko SZ.

Jojo nisem dozivela, naziranje mi povzroca slabost in se temu izogibam, tezo drzim 6 let oziroma sem v zadnjih dveh mesecih shujsala se ene 3 kile na racun guzve v sluzbi in zmanjsanega apetita, a racunam, da bom te kile verjetno povrnila do pomladi.

Torej, “manj jej” je enostaven in ucinkovit nacin hujsanja!

Sam sem prvic opazno shujšal v najstniških letih, ko sem iz 97kil shujšal na 73kil. Razlog seveda punce, uspelo mi je pa takrat s treningi košarke 5x tedensko in pa 5x tedensko še fitnes. Šlo je kar hitro saj sem bil mlad tudi s hrano se nisem preveč ukvarjal, samo povečal sem vnos beljakovin. Drugic pa sem opazno shujšal pri 38 iz 107 na 90kil. Tukaj je bil pristop popolnoma drugacen razen 2x tedensko badminton, mi zaradi službe in otrok ni ostalo veliko prostega časa oz. si ga nisem znal vzeti. Zato sem sprobal z manjsimi obroki hrane, tudi to ni šlo, mi je pa kar dobro steklo, da sem opustil zajtrk in začel z obroki med 11h in 18h. Pred tem nič in po tem nič. Rezultati so prišli hitro v roku 3 mesecev sem prisel do 90 kil. Tudi občutka lakote razen 1-2 teden ni bilo. V zacetku sem jedel kot običajno se pravi vse kakor prej. Ko se je lakota umirila pa sem zacel gledati, da so obroki hranilni in s čim manj procesirane hrane in dodanega sladkorja. Sedaj po cca pou leta mi tak nacin še vedno ustreza kile so umirile na 85-88 lakote ni, energije pa imam do večera več kot dovolj. Vem, da ni idealen nacin za shujšati ampak meni je pomagalo. Pa tudi ni bilo tako težko, nisem imel občutka da bi se cemu orng odrekoval.

Ce imas disciplino za trening in plan kjer imam pravilno razporejena makrohranila definitivno ne obcutis lakote in je cisto enostavno. Verjemi. Problem je samo ker se vecina ljudi tega loti na nepravilen nacin in hoce instant rezultate.

vsega manj!, 25.12.2024 ob 16:02

Ni res!

Sem shujsala izkljucno s hrano, sele shujsana sem se zacela rekreirat, pa se to zelo zmerno.

Nisem pa prvi dan prepolovila jedilnika, presaltala na cisto novo in zdravo prehrano ter nehala jest vso hrano za duso, ampak lepo pocasi in postopoma, izgubila sem 40kg v letu in pol.

Jem vse, ampak res vse, tudi sladkarije, mast, rebrca in pico in burger in burek in vse gresno in prepovedano, sladkarije jem vsak dan v majhnih kolicinah in sem zbircna, mora biti res prava in dobra sladkarija, fast food pa 1-2x na teden, a manjsa kolicina, polovica porcije ali manj, drugace jem malo OH, primerno B in veliko SZ.

Jojo nisem dozivela, naziranje mi povzroca slabost in se temu izogibam, tezo drzim 6 let oziroma sem v zadnjih dveh mesecih shujsala se ene 3 kile na racun guzve v sluzbi in zmanjsanega apetita, a racunam, da bom te kile verjetno povrnila do pomladi.

Torej, “manj jej” je enostaven in ucinkovit nacin hujsanja!

Kot sem napisala ‘So le posamezni načini, ki pri nekom delujejo, pri drugem ne, redko pa dolgoročno’.

Tebi je mogoče uspelo, mogoče za nekaj časa, mogoče za vedno. Kar pa ne pomeni, da bi tudi vsem drugim. Vsak ima malo drugačno presnovo, pa tudi vzrokov za preveliko težo je ogromno. Že na stres nekateri odreagirajo tako, da shujšajo, drugi pa se zredijo. Tako da velja, kar sem napisala, tudi glede jojo efekta.

Trening97, 27.12.2024 ob 15:55

Ce imas disciplino za trening in plan kjer imam pravilno razporejena makrohranila definitivno ne obcutis lakote in je cisto enostavno. Verjemi. Problem je samo ker se vecina ljudi tega loti na nepravilen nacin in hoce instant rezultate.

Ne piši, da je enostavno, ker tudi zdravniki še niso odkrili učinkovitega načina hujšanja, kako bi ga ti. Pa ko boš star 50  ali 60 let, dvomim, da boš imel isto težo, če se moraš že zdaj truditi.

Recept za hujsanje je res cisto preprost. Se vsak, ki je manj jedel in vec gibal, je shujsal. Problem je v glavi, ker ljudje za hujsanje nimajo volje. Seveda se potem pojavljajo razni strokovnjaki s svojimi teorijami, zakaj ljudje ne shujsajo, zato da lahko prodajajo svojo robo in naivne duse jim nasedejo. Zmanjsajte vnos hrane za 20 do 30%, sladkor zmanjsajte za 50 do 70%, ce ste sladkosnedni, dodajte eno uro hoje, telovadbe ali drugega gibanjain boste sli dol 1,5  do 3 kg na mesec, odvisno od vase zacetne teze in doslednosti.

Tako kot se kajenja odvadi le redkokdo, tudi shujša le redkokdo.

New Report

Close