hujšanje po porodu – NUJNO
Zanima me kako ste shujšale po porodu? Imam 7 mesecev starega otroka in sem se v nosečnosti zredila 22 kg (sem namreč nagnjena, da se v nosečnosti zredim veliko – pri prvem otroku sem se 26 kg), saj sem se zredila že zaradi tega, ker sem v obeh nosečnostih nehala kaditi. Pri prvem otroku sem kg hitro zgubila, saj nisem dojila in sem kmalu začela nazaj kadit. Sedaj pa še dojim dva polna obroka (zjutraj in zvečer, čez dan gosta hrana) in samo premišljujem kako zgubiti kg, saj sem na istem kot sem bila takoj po porodu. Kako hujšate vi, kjub temu da dojite? Bojim se da mi bo potem zmanjkalo mleka, vendar zelo želim skujšati, saj sem zelo nesrečna sedaj v mojem telesu. Po drugi strani bi pa rada čim prej nehala dojiti, saj mi cigareti dišijo tako da bi jih kar jedla ne kadila.
Prosim za nasvete, mi boste zelo pomagale.
hvala
Okoli cigaret ne bom nič komentirala. sama vse veš. Glede hujšanja po porodu pa takole. (tudi iz lastnih izkušenj). Ukini vso otroško hrano!!! Tiste žličke ob dojenčku so grozno redilne. “Eh, pa ne bomo stran metali in namesto v kanto gre v usta.” Joj, joj – kilogrami pa naraščajo. Precej tekočine (v glavnem vode), vsaj 2 litra, zmanjšat obilne večerje,…
Lp, Ela S
Tudi sama sem se v nosečnosti lepo ”poredila” pa nisem nič več jedla kot sicer (razen sadja in zelenjave). Pridobila sem +17kg.
V času dojenja nisem hujšala, ker mislim, da bi izgubila mleko (ni pa njuno, da ga izgubiš). Jaz sem imela že tako malo mleka.
Skratka priporočam ti strogi Montignac po knjigi Jem, torej hujšam. Najprej je težko zagristi, potem pa kar gre. Veliko o njem se piše na forumu Hujšanje tako in drugače.
Naš fantek je star 6,5 mes, sama pa imam viška še nekje 1-2kg (pa je šlo zelo počasi in zelo težko dol).
Kimba – takole je: Ko se boš TRDNO odločila, se boš DRŽALA metode Montignaca kot pribita in kg bodo POČASI (do 1kg na teden) polzeli dol. Naj te počasnost izgubljanja NE SKRBI, ker potem to težo lažje ohraniš. Če si pa res nekaj zelo zaželiš – SI PRIVOŠČI (da ni frustracij) npr.: do 3 tedensko 1 grešen obrok.
P.S.: Koliko kg ti je še ostalo, če ni skrivnost?
Baje do 10 kg gre pocasi in vztrajno…. Recimo rabis 2-3 mes. Potem se ponavadi ustavi (včasih posledica tega, da mal zgubimo voljo), pol gre pa pocasi naprej.
Punca – ZAGRIZI! Bo šlo… sigurno…. pa ko boš zgubila tistih 10 kg začni televadit – zaradi kože!!!
Tudi jaz sem se v nosečnosti kar veliko zredila 18 kg. Nekaj je šlo takoj dol, pol pa se je ustavilo. Dojim in imam abnormalen apetit tako da hujšanje s hrano ne pride v poštev. Poskusila bom s telovadbo (orbitrek). Tolažim se, da je do poletja še kar nekaj mesecev, čeprav kopalk na bok (kao zadnja moda) tudi takrat ne bom oblekla. Trebuh mi je v zadnjih tednih namreč grdo razpokal.
assya…. ja, nosečniške kg lepo zgubljam, čeprav se je nekje tam pri 6 kg viška čist ustavilo (sam takrat še nisem hujšala). sedaj pa hujšam in gre dol…. ampak imam še do 2 kg (nosečniška) viška.
Ampak želim si še malo več shujšat, ker tudi pred nosečnostjo nisem bila ekstremno suha. Torej od začetka hujšanja pa do tam kjer mislim vztrajati je 10 kg.
Joj, sem zakomlpicirala…. sej vem… :))))))))
Lp Sloncek