Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hujšanje-proteini

Hujšanje-proteini

Živjo.

Dva meseca nazaj sem začela s hujšanjem. Pazim na prehrano, vsak dan sprehod 1h, 3-4x na teden telovadim 30-60 minut. Do sedaj sem izgubila nekje 5 kg. Rada bi jih še vsaj toliko, ali 10 več že težko kam. Zanima me uživanje proteinov. Je potrebno? Kdaj? Kako?

Seveda je potrebno jesti beljakovine. Če ne ješ mesa, potem mlečni izdelki, jajca. Pa seveda stročnice.

Jaz mislim, da ni potrebno. No, če želiš lahko, ni pa nujno. Dovolj bo že, če poješ kakšen proteinski puding, skyr in podobno. Ter seveda dovolj mesa, predvsem piščanca in zelenjave.

Daj no to vse delajo sam da prodajo in mi trapci kupujemo. Ne rabis.

Jst bi tud rekla da nw rabis.. giblji telovadi jej zmerno in uravnotezeno..

Najprej bi povedal, da vse pohvale za že obstoječi napredek.

Ali je potrebno uživanje proteinov v obliki prehrambenega dodatka? Ne. Ali so lahko ob že obstoječi dobro urejeni prehrani oz. dieti koristni? Da.

Glede na to, da omenjate, da hujšate zgolj z dieto in sprehodi vam predlagam, da eno merico proteinov na dan dodate k tistemu obroku, ki ima najmanj beljakovin.

Osebno spijem eno merico proteinov zmešano z vodo po vadbi z utežmi. Redek obrok pa zaužijem 2 uri pred treningom in 1-2 uri po treningu.

Reden*

Odgovor na objavo uporabnika
Zlatan904, 15.05.2023 ob 21:54

Jaz mislim, da ni potrebno. No, če želiš lahko, ni pa nujno. Dovolj bo že, če poješ kakšen proteinski puding, skyr in podobno. Ter seveda dovolj mesa, predvsem piščanca in zelenjave.

Kako ni potrebno?

Kaj pa je našteto – meso, skyr, stročnice, itd – drugega kot proteini (beljakovine) oz mešanice s precejšnjim odstotkom proteinov?

DARSnaMARS, 16.05.2023 ob 08:55

Najprej bi povedal, da vse pohvale za že obstoječi napredek.

Ali je potrebno uživanje proteinov v obliki prehrambenega dodatka? Ne. Ali so lahko ob že obstoječi dobro urejeni prehrani oz. dieti koristni? Da.

Glede na to, da omenjate, da hujšate zgolj z dieto in sprehodi vam predlagam, da eno merico proteinov na dan dodate k tistemu obroku, ki ima najmanj beljakovin.

Osebno spijem eno merico proteinov zmešano z vodo po vadbi z utežmi. Redek obrok pa zaužijem 2 uri pred treningom in 1-2 uri po treningu.

Vendar morajo bit spike priteini. In obvezno se mora ozemljit.

Odvisno od tvoje fizične aktivnosti. Če so tvoji treningi predvsem cardio in kot navajaš še sprehodi se pravi neka hitra hoja min 30 min so priporočljivi tudi proteini. Ni pa to nekaj kar je nujno potrebno. Vse lahko dobiš že s hrano.

Sedaj so proteini v modi, pa v jogurtu pa v pašteti, pa v soku. Bedaki pa kupujejo, ko jih vprašaš enostavno vprašanje, kaj so proteini pa samo debelo gledajo.

Jao, butasti monovci.

Ena zgoraj piše, da proteini niso potrebi in potem našteva skyr, meso… kaj pa je to, če ne proteinska hrana?

Pa kaj ste tu gor res tako zabiti, da ne veste, da so proteini enako beljakovine in da skuta, skyr, meso, stročnice… so beljakovinska hrana?

Oni bebo marsdars, očitno niti tega ne ve, da so proteini enako beljakovine, da take blesavosti piše.

Zartrosi itak ni nič jasno.

Anonimni to seveda tudi ni jasno…

Res, bebavost monovcev je neizmerna.

seveda je potrebno, 16.05.2023 ob 18:21

Jao, butasti monovci.

Ena zgoraj piše, da proteini niso potrebi in potem našteva skyr, meso… kaj pa je to, če ne proteinska hrana?

Pa kaj ste tu gor res tako zabiti, da ne veste, da so proteini enako beljakovine in da skuta, skyr, meso, stročnice… so beljakovinska hrana?

Oni bebo marsdars, očitno niti tega ne ve, da so proteini enako beljakovine, da take blesavosti piše.

Zartrosi itak ni nič jasno.

Anonimni to seveda tudi ni jasno…

Res, bebavost monovcev je neizmerna.

Umetni proteini ali beljakovine iz uravnotezene prehrane so tebi isto? Avtorica verjetno sprasuje za te umetne praske, jaz in oseba ki naju pljuvas pa o naravnih hrani z beljakovinami. In ne, umetnih ne rabi nic dodajat, ce se prehranjuje uravnotezeno. Zdaj pa se sebe popljuvi ker imas tako mali domet da ne doumes zapisov 🤷‍♀️

Zartrose: beljakvine = proteini. Zabij si ti že v betico, da sta to sopomenki, ker se že res smešiš. Pa ne samo ti.

Kje je avtorica spraševala o umetnih beljakovinah?

Predvidevam, da misliš praške. Potrebno ni, lahko pa pomaga. beljakovine pač precej nasitijo glede na količino kalorij.

Jaz si pomagam z njimi, grahove imam, in na ta račun pojem manj mesa ipd. drage hrane. So cenejše na gram beljakoin kot beljakovine iz mesa, jajc, mleka in mlečnih izdelkov, skoraj vsega, mogoče samo kakšni sojini izdelki pridejo blizu po ceni. Priprava tudi hitra in enostavna.

Ni ap pri men nikoli bilo problemov z odvečno težo, z njimi samo iz izboljšujem svojo formo, počutje in tudi nižam ceno prehrane, bolj za zdravorazumsko dopolnilo in nadomestek uporabljam, ne kot magično rešitev problemov.

seveda je potrebno, 16.05.2023 ob 19:25

Zartrose: beljakvine = proteini. Zabij si ti že v betico, da sta to sopomenki, ker se že res smešiš. Pa ne samo ti.

Kje je avtorica spraševala o umetnih beljakovinah?

BUdalo meni je jasno da se gre za isto stvar. Naj bo se tebi jasno da smo nekateri temo razumeli kot kupljene proteine, praske itd ki jih na veliko prodajajo in ne beljakovine v prehrani in avtorica verjetno ravno po teh sprasuje saj v vsakodnevni prehrani marsikdo zauzije beljakovine tko in tko.

Ti namesto da drek mesas raje zacni telovadit da shujsas!

To ne bo pomagalo pri hujšanju, če samo dodaš, ampak bo upočasnilo hujšanje (ker pač imajo kalorje). Nadomestit je treba nekaj drgega s tem. Mogoče bo prišlo samo od sebe od večjega občutka sitosti, ampak lahko se jih pa uporabi tudi kot izgovor, da lahko več poješ, kar pa ne bo produktivno. Tega se je dobro zavedat.

In umetni.proteinski.prasek ni enak naravnim beljakovinam v hrani. Besedi proteini beljakovine pa seveda oznacujejo enak pojem.

In.kot vidis vecina nas je razumela kot da sprasuje po proteinskih praskih, tko da se vprasi kaj spet drek mesas v tej temi.

BUdalo meni je jasno da se gre za isto stvar. Naj bo se tebi jasno da smo nekateri temo razumeli kot kupljene proteine, praske itd ki jih na veliko prodajajo in ne beljakovine v prehrani in avtorica verjetno ravno po teh sprasuje saj v vsakodnevni prehrani marsikdo zauzije beljakovine tko in tko.

Nehaj se napihovat v prazno. Tudi proteinski praški so prehrana in ne ljudem mešat glave s takimi bedastimi ločevanji.

A kruh (in drugi pekovski izdelki) morda ni prehrana? Ker je namreč narejen iz pšeničnega PRAŠKA, ki se mu reče moka. Če bi mu pa sprali škrob stran in to spet posušili, tako da bi ostale večinoma beljakovine , potem bi pa bilo oh in sploh umetno in škodljivo in bi bilo to nekaj drugega kot prehrana?

Beljakovinski praški so pač praški iz drugačnih surovin kot moka. To je vse. Se pa da nardit tudi iz moke beljakovinski prašek, kot napisano, samo s spiranjem škroba (OH) in ponovnim sušenjem.

Zartrose izven profila, 16.05.2023 ob 19:37

Ti namesto da drek mesas raje zacni telovadit da shujsas!

Ženska zmešana, očitno ti še kar ni kapnilo. Še kar blebečeš o proteinih v praških in beljakovinah v hrani. Ženska, proteini in beljakovine – ena in ista stvar. Komot rečeš beljakovine v prahu. Veš to? Dopovej si v tisto trdo bučo. Ne boš verjela, tudi v mesu, skuti… imaš proteine. Tako, da ne rabiš pisat enkra beljakovine, drugič proteini. Gre za eno in isto stvar.

Samo ne mi srat, da ko stare babe mesijo pšenične praške z vodo in počijo v pečico, da je to super ekstra naravno in neprocesirano. Ko si pa bilderji mešajo praške iz drugih surovin z vodo ali mlekom, je pa to samomor in škodlijivo.

Meni osebno so beljakovinski praški super za zbalansirat prehrano. Včasih pojem marmelado na kruhu. In kaj je to? Sami OH in skoraj nič drugega. Klump, skratka. Na vrh ruknem beljakovinski šejk in se zbalansira, imam polnovreden obrok. Pa ne rabim si zraven še potem peči jajc ali neke salame, če mi ne paše.

Včasih me premami kakšna čokolada. To so same OH in maščobe. Zbalansiram s B šejkom. In potem lahko spustim npr. večerjo, ker je to bila že večerja z lepo razporojenimi makrohranili.

seveda je potrebno, 16.05.2023 ob 19:48

Ženska zmešana, očitno ti še kar ni kapnilo. Še kar blebečeš o proteinih v praških in beljakovinah v hrani. Ženska, proteini in beljakovine – ena in ista stvar. Komot rečeš beljakovine v prahu. Veš to? Dopovej si v tisto trdo bučo. Ne boš verjela, tudi v mesu, skuti… imaš proteine. Tako, da ne rabiš pisat enkra beljakovine, drugič proteini. Gre za eno in isto stvar.

IN ti se kar ne stekas kaj jaz tebi pisem? Da besedi proteini in beljakovine je ista stvar.. ampak umetni proteini niso enaki naravnim.. in praske ponavadi poimenujejo proteini, v hrani pa veckrat uporabijo besedo beljakovine. A ti zdaj kapne al rabs dozo fizolovih polpetov ki so mimogrede odlicna hrana za mozgane 😉 al bos se kar drek mesala za brezveze?

meni so super, 16.05.2023 ob 19:57

Meni osebno so beljakovinski praški super za zbalansirat prehrano. Včasih pojem marmelado na kruhu. In kaj je to? Sami OH in skoraj nič drugega. Klump, skratka. Na vrh ruknem beljakovinski šejk in se zbalansira, imam polnovreden obrok. Pa ne rabim si zraven še potem peči jajc ali neke salame, če mi ne paše.

Včasih me premami kakšna čokolada. To so same OH in maščobe. Zbalansiram s B šejkom. In potem lahko spustim npr. večerjo, ker je to bila že večerja z lepo razporojenimi makrohranili.

A salamo ti smatraš kot beljakovinsko hrano?

Zartrose izven profila, 16.05.2023 ob 19:59

IN ti se kar ne stekas kaj jaz tebi pisem? Da besedi proteini in beljakovine je ista stvar.. ampak umetni proteini niso enaki naravnim.. in praske ponavadi poimenujejo proteini, v hrani pa veckrat uporabijo besedo beljakovine. A ti zdaj kapne al rabs dozo fizolovih polpetov ki so mimogrede odlicna hrana za mozgane 😉 al bos se kar drek mesala za brezveze?

Ženšče, sama sebe smešiš. AMpak lepo, da si končno dojela, da so proteini in beljakovine eno in isto. Ko boš na naslednji stopnji, boš dojela, da je smiselno uporabljat ali eno ali drugo besedo. ALi beljakovine v prahu in beljakovine v fižolu. ALi pa proteini v prahu in v fižolu. Ko pa mešaš eno in drugo je pa jasno, da ti ni nič jasno.

Ampak ja super, si se vsaj naučila nekaj na monu, da je oboje isto. Zdaj pa se še nauči pravilno uporabljat ti dve besedi. Da ne boš tako bebavo izpadla.

New Report

Close