Hujšanje-proteini
Vanča, 15.05.2023 ob 21:13
Živjo.
Dva meseca nazaj sem začela s hujšanjem. Pazim na prehrano, vsak dan sprehod 1h, 3-4x na teden telovadim 30-60 minut. Do sedaj sem izgubila nekje 5 kg. Rada bi jih še vsaj toliko, ali 10 več že težko kam. Zanima me uživanje proteinov. Je potrebno? Kdaj? Kako?
Beljakovin verjetno poješ itak preveč, če nisi ravno veganka. Raje pojej več sadja in zelenjave. Sploh zelenjave.
seveda je potrebno, 16.05.2023 ob 19:48
Zartrose izven profila, 16.05.2023 ob 19:37
seveda je potrebno, 16.05.2023 ob 19:25
Zartrose: beljakvine = proteini. Zabij si ti že v betico, da sta to sopomenki, ker se že res smešiš. Pa ne samo ti.
Kje je avtorica spraševala o umetnih beljakovinah?
BUdalo meni je jasno da se gre za isto stvar. Naj bo se tebi jasno da smo nekateri temo razumeli kot kupljene proteine, praske itd ki jih na veliko prodajajo in ne beljakovine v prehrani in avtorica verjetno ravno po teh sprasuje saj v vsakodnevni prehrani marsikdo zauzije beljakovine tko in tko.
Ti namesto da drek mesas raje zacni telovadit da shujsas!
Ženska zmešana, očitno ti še kar ni kapnilo. Še kar blebečeš o proteinih v praških in beljakovinah v hrani. Ženska, proteini in beljakovine – ena in ista stvar. Komot rečeš beljakovine v prahu. Veš to? Dopovej si v tisto trdo bučo. Ne boš verjela, tudi v mesu, skuti… imaš proteine. Tako, da ne rabiš pisat enkra beljakovine, drugič proteini. Gre za eno in isto stvar.
TEb ni kapnilo zakaj tko pisem, da boste bolj stekal da avtorica verjetno sprasuje po praskih in ne hrani, ker v hrani imas beljakovine tko in tko, sej ne jes sam oh in.mascobe ane, velik hrane ima beljakovine v bistvu..
seveda je potrebno, 16.05.2023 ob 20:03
Zartrose izven profila, 16.05.2023 ob 19:59
IN ti se kar ne stekas kaj jaz tebi pisem? Da besedi proteini in beljakovine je ista stvar.. ampak umetni proteini niso enaki naravnim.. in praske ponavadi poimenujejo proteini, v hrani pa veckrat uporabijo besedo beljakovine. A ti zdaj kapne al rabs dozo fizolovih polpetov ki so mimogrede odlicna hrana za mozgane al bos se kar drek mesala za brezveze?
Ženšče, sama sebe smešiš. AMpak lepo, da si končno dojela, da so proteini in beljakovine eno in isto. Ko boš na naslednji stopnji, boš dojela, da je smiselno uporabljat ali eno ali drugo besedo. ALi beljakovine v prahu in beljakovine v fižolu. ALi pa proteini v prahu in v fižolu. Ko pa mešaš eno in drugo je pa jasno, da ti ni nič jasno.
Ampak ja super, si se vsaj naučila nekaj na monu, da je oboje isto. Zdaj pa se še nauči pravilno uporabljat ti dve besedi. Da ne boš tako bebavo izpadla.
BUdalo jst vem da je beljakovin/ protein enako.. ni pa proteinski prasek enak proteinom v naravni hrani torej fizol, meso, jajca, skuta itd itn.. kako je to isto? Ni
Potrebno ni, 16.05.2023 ob 19:45
BUdalo meni je jasno da se gre za isto stvar. Naj bo se tebi jasno da smo nekateri temo razumeli kot kupljene proteine, praske itd ki jih na veliko prodajajo in ne beljakovine v prehrani in avtorica verjetno ravno po teh sprasuje saj v vsakodnevni prehrani marsikdo zauzije beljakovine tko in tko.
Nehaj se napihovat v prazno. Tudi proteinski praški so prehrana in ne ljudem mešat glave s takimi bedastimi ločevanji.
A kruh (in drugi pekovski izdelki) morda ni prehrana? Ker je namreč narejen iz pšeničnega PRAŠKA, ki se mu reče moka. Če bi mu pa sprali škrob stran in to spet posušili, tako da bi ostale večinoma beljakovine , potem bi pa bilo oh in sploh umetno in škodljivo in bi bilo to nekaj drugega kot prehrana?
Beljakovinski praški so pač praški iz drugačnih surovin kot moka. To je vse. Se pa da nardit tudi iz moke beljakovinski prašek, kot napisano, samo s spiranjem škroba (OH) in ponovnim sušenjem.
PRoteinski praski niso prehrana ampak dodatek k prehrani. Ce raje pijete ta prah zmesan z vodo kot pa naredite okusen zdrav naraven obrok je pa druga stvar ali pac okusa ali zgolj lenobe.
T.Rex, 16.05.2023 ob 20:10
Najboljši vir, tudi najbolj zdrav vir beljakovin in ostalega kar vsebuje je jajce. Par jajc na teden je čist ok. Ker rabiš zdrave proteine, ne pa nekih umetnih zvarkov.
MA ja, al pa vsak dan fizol v solati, nepasirana skuta, banana, belo pusto meso itd.. sam je treba vec casa za pripravo obroka kot samo.prah v vodo zmesat..
o fuj no, 16.05.2023 ob 20:15
O fuj no, ampak ti jo kar goltaj, če ti paše. Večini moškim je to všeč. Tako, da ne bo težav zate.
MA to jo hoce kradljivka mojega imena, reva ne upa pid sbojim zapisat.. tko se pa ljigavke porazeno vedno spravijo v krajo imena, jih je kar nekaj takih
Zartrose izven profila, 16.05.2023 ob 20:18
Aja, pa še to – ljubim spermo od tistih moških, ki redno konzumirajo ananas.
Ha, ha, to sem pa že slišala. Je enkrat ena v službi razlagala, da mora moški piti ananasov sok, da je sperma potem okusna. Sodelavci (moškim) so bili čisto paf. Pa ne vem zakaj, ker so dobili tako jasna navodila v službi :)?
meni so super, 16.05.2023 ob 20:55
A salamo ti smatraš kot beljakovinsko hrano?
Da, salame imajo vsaj solidno količino beljakovin, tudi najmanj kvalitetne posebne (suhe pa še več) za razliko od npr. kruha z marmelado.
Salama pa res ni beljakovinska hrana, no. Kje ti živiš? Polne so špeha, to pa ja.
Salamo primerjaš z marmelado? Primerjaj jo raje z mesom.
Meso ima veliko beljakovin, ampa pusto, pravo meso. Ne pa salame pa paštete pa hrenovke pa kaj vem kja še vse. To je pa polno maščob. Tudi oh in sploh salama je polna nezdravih maščob. Malce si preberi na ovitku. Da ne omenjam še vse ostale svinjarije, ki jo stlačijo v salame.
PRoteinski praski niso prehrana ampak dodatek k prehrani. Ce raje pijete ta prah zmesan z vodo kot pa naredite okusen zdrav naraven obrok je pa druga stvar ali pac okusa ali zgolj lenobe.
Proteinski praški so hrana, imajo beljakovine in človek iz njih dobi energijo, kaj ti ali kdo drug naumljaš glede tega na prvo nepremišljeno žogo ob nepoznavanju osnov, me niti ne zanima
Kruh (in podobno) zmesen iz pšeničnega praška in vode in še dodatno procesiran v pečici, pač ni nič bolj prehrana niti ni nič bolj naraven niti ni nič bolj zdrav. Zdaj pač mamo bolj raznolike praške iz različnih surovin, ne samo pšeničnega, sprijazni se. Tudi v testo si jih lahko dodam, če mi paše, in ne žrem samo škroba, tako kot ga je žrla tvoja babica pred 100 leti
Potrebno ni, 16.05.2023 ob 21:06
Proteinski praški so hrana, imajo beljakovine in človek iz njih dobi energijo, kaj ti ali kdo drug naumljaš glede tega na prvo nepremišljeno žogo ob nepoznavanju osnov, me niti ne zanima
Kruh (in podobno) zmesen iz pšeničnega praška in vode in še dodatno procesiran v pečici, pač ni nič bolj prehrana niti ni nič bolj naraven niti ni nič bolj zdrav. Zdaj pač mamo bolj raznolike praške iz različnih surovin, ne samo pšeničnega, sprijazni se. Tudi v testo si jih lahko dodam, če mi paše, in ne žrem samo škroba, tako kot ga je žrla tvoja babica pred 100 leti
Goni se v pizdo materno, smrad.