Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hujšanje-proteini

Hujšanje-proteini

Odgovor na objavo uporabnika
Zartrose izven profila, 16.05.2023 ob 21:08

Potrebno ni, 16.05.2023 ob 21:06

PRoteinski praski niso prehrana ampak dodatek k prehrani. Ce raje pijete ta prah zmesan z vodo kot pa naredite okusen zdrav naraven obrok je pa druga stvar ali pac okusa ali zgolj lenobe.

Proteinski praški so hrana, imajo beljakovine in človek iz njih dobi energijo, kaj ti ali kdo drug naumljaš glede tega na prvo nepremišljeno žogo ob nepoznavanju osnov, me niti ne zanima

Kruh (in podobno) zmesen iz pšeničnega praška in vode in še dodatno procesiran v pečici, pač ni nič bolj prehrana niti ni nič bolj naraven niti ni nič bolj zdrav. Zdaj pač mamo bolj raznolike praške iz različnih surovin, ne samo pšeničnega, sprijazni se. Tudi v testo si jih lahko dodam, če mi paše, in ne žrem samo škroba, tako kot ga je žrla tvoja babica pred 100 leti

Goni se v pizdo materno, smrad.

Tale izpad je pa na nivoju BOžota. Tudi bosanski izpad.

Salama pa res ni beljakovinska hrana, no. Kje ti živiš? Polne so špeha, to pa ja.

Salamo primerjaš z marmelado? Primerjaj jo raje z mesom.

Meso ima veliko beljakovin, ampa pusto, pravo meso. Ne pa salame pa paštete pa hrenovke pa kaj vem kja še vse. To je pa polno maščob. Tudi oh in sploh salama je polna nezdravih maščob. Malce si preberi na ovitku. Da ne omenjam še vse ostale svinjarije, ki jo stlačijo v salame.

Znaš brat? Vsaka salama ma vsaj solidno količino beljakovin za razliko od npr. marmelade, kjer beljakovin skoraj ni. Ne zadostiš svojim beljakovinskim potrebam samo s hrano, ki ima 80 % kalorij iz beljakovin, kot je npr. pusto meso ali pa beljakovinski prašek. Tvoj kriterij, da samo taka hrana šteje kot beljakovinska, je hudo omejen.

Ker pač na dan ne rabiš niti 250 g beljakovin pri 2000 kcal, bi za pokritje potreb bo beljakovinah zadostovala tudi najbolj zanič salama. Mamelada pa žal ne.

in ja, najbolj zanič salame imajo seveda največ maščob v sebi, ampak beljakovin pa tudi dovolj. Mnogo hrane jih pa nima dovolj.

meni so super, 16.05.2023 ob 21:17

in ja, najbolj zanič salame imajo seveda največ maščob v sebi, ampak beljakovin pa tudi dovolj. Mnogo hrane jih pa nima dovolj.

Nažri se vseh vrst salam in pojdi v fitnes. Tam bodo kalorije teh smrdečih klobas same izpuhtele.

Ti salamarca:

še enkrat, ne mešaj marmelade in salam. Ja, oboje je za na kruh, amapk povsem druga kategorija živil.

Nihče ni tako butast, da bi trdil, da so v marmeladi B. TOrej ne klati traparij. Menda je jasno, da je marmelada OH živilo.

Salame pa so predvsem maščobno živilo, polne še raznih drugih bedarij. Med drugim tudi cuker. Tako, da ne sanjat, da zdravo ješ, ko ješ salame, klobase, paštete… to so slaba živela, polna maščob.

Če so ti super, še ne pomeni, da so kvalitetna hrana. Meni je tudi domača salama, suha, super. Ampak si ne delam utvar, da je to beljakovinsko živlo. Mi je jasno, da je vse prej kot zdravo živilo, čeprav okusno. Pa v domačih salamah ni kup škodljivih snovi kot so jih polne kupljene salame.

Pa tema je o hujšanju. Torej salame in hujšanje? Itak, da ne. AMpak pusto meso.

bosanski izpad, 16.05.2023 ob 21:13

Tale izpad je pa na nivoju BOžota. Tudi bosanski izpad.

TOle je pa kar en monovski psihic pisal pod mojim imenom, ki je miljonkrat hujsa gamad od bozota.

proteinski prasek je dodatek, ne hrana. Moka pa je sestavina hrane. Iz nje lahko marsikaj naredis. Tko da ti osnove ocitno niso jasne 🤷‍♀️

Vam sploh ni do kilaže ampak so vam kilogrami merilo za  kvazi lepoto. Da ste lepi in občudovani. Kar kaže na nizko samopodobo. Zato potem hujšanje suhih.

Vsi najbolj hudobni maščevalni so obsedeni s tem hujsanjem. Nikogar suhega ne poznam da je dober človek po srcu. V vas se je zažrla strašna  ljubosumnost in tekmovalnost. Vsi se ravnate le po lepotnih idealih pa sploh ne veste kaj to je.

Kilaža vam nikdar ne nadomesti pameti in duše. IQ pa sploh ne.

Če ste s peclji solate srečni bodite, ni moja stvar. Poznam pa same u nulo suhe zlobe ki bi streljale po ulici samo če bi lahko. Zaradi te prisiljene lepote ste postali brezsrčni zombiji.

Proteini my ass

Zartrose izven profila, 16.05.2023 ob 21:19

Nažri se vseh vrst salam in pojdi v fitnes. Tam bodo kalorije teh smrdečih klobas same izpuhtele.

SEm vedela da smrdis

Zdaj pride Škartroba na vrsto. Samo še malo pa bo Rozika obtožila Škartrobo 🙂

Nihče ni tako butast, da bi trdil, da so v marmeladi B. TOrej ne klati traparij. Menda je jasno, da je marmelada OH živilo.

Tudi v marmeladi so B, samo izredno malo jih je.

Če so ti super, še ne pomeni, da so kvalitetna hrana. Meni je tudi domača salama, suha, super. Ampak si ne delam utvar, da je to beljakovinsko živlo.

Nikjer ne pišem, da so salame super. Jih pa smatram za beljakovinsko živilo, ker imajo dovolj beljakovin za pokritje beljakovinskih potreb, čeprav ima jo pa maščob še več.  To je pač dejstvo in manj retardiran kriterij kot tvoja obsedenost z 80+ % beljakovin (pa tudi jaz koristim tako hrano za balansiranje).

meni so super, 16.05.2023 ob 21:31

Tudi v marmeladi so B, samo izredno malo jih je.

Če so ti super, še ne pomeni, da so kvalitetna hrana. Meni je tudi domača salama, suha, super. Ampak si ne delam utvar, da je to beljakovinsko živlo.

Nikjer ne pišem, da so salame super. Jih pa smatram za beljakovinsko živilo, ker imajo dovolj beljakovin za pokritje beljakovinskih potreb, čeprav ima jo pa maščob še več.  To je pač dejstvo in manj retardiran kriterij kot tvoja obsedenost z 80+ % beljakovin (pa tudi jaz koristim tako hrano za balansiranje).

Sama si napisala, da so ti SUPER (meni so super).

Pa od kje ti o kakih 80%? O čem ti to? Blodiš malo?

Zanima me ali je škartroba mogoče Senza? Se opravičujem že vnaprej če se motim

Če poješ dost salame, pač ne rabiš nadomeščat nobenih beljakovin, ker si jih dobil že dovolj. Če požreš dost marmelade na kruhu, pa je vsekakor bolj smiselno dopolnit z npr. beljakovinskim praškom. To je bil ves moj point.

Potem pa pride en zaostal pametnjakovič in začne nabijat, da pa salama ni beljakovinsko živilo, ker pač nima več kot 50 % ali več kot 80 % kalorij iz beljakovin. To nobenga ne briga, ker je tistih 30 % čisto dovolj.

Nauči se brat in razumet bistvo, brez tega nima tvoje piflanje in pametovanje nobene praktične vrednosti.

Mogoče se motim, 16.05.2023 ob 21:35

Zanima me ali je škartroba mogoče Senza? Se opravičujem že vnaprej če se motim

Ne, ni, je pa Kokoš Škartroba izven profila oz vsaj par dni nazaj je pisal pod tem nikom. Sicer pa piše tudi pod nikom živim v AT, Falkenau…

Sama si napisala, da so ti SUPER (meni so super).

Pa ne salame, brat se nauči.

meni so super, 16.05.2023 ob 21:36

Če poješ dost salame, pač ne rabiš nadomeščat nobenih beljakovin, ker si jih dobil že dovolj. Če požreš dost marmelade na kruhu, pa je vsekakor bolj smiselno dopolnit z npr. beljakovinskim praškom. To je bil ves moj point.

Potem pa pride en zaostal pametnjakovič in začne nabijat, da pa salama ni beljakovinsko živilo, ker pač nima več kot 50 % ali več kot 80 % kalorij iz beljakovin. To nobenga ne briga, ker je tistih 30 % čisto dovolj.

Nauči se brat in razumet bistvo, brez tega nima tvoje piflanje in pametovanje nobene praktične vrednosti.

Ti pa ves čas blodiš. Kot prvo, o kakih procentih ti lažeš? Jaz nisem pisala nič o tem. To so samo tvoje blodnje.

Kot drugo, niso ravno pri pameti, da mešaš marmelado in salamo.

Pa vsak, ki ima vsaj malo pameti v glavi, ne bo v temi o hujšanju blodil, da naj se naje salame, da ne bo rabila praškov. Kaj ti ni jasno? Salame so maščobno živilo, močno odsvetovano pri hujšnaju. Ne pa take kot ti blodiš.

Sicer pa kdo ti brani. Žri salam kolikor češ pa še pašteto si nabij na kruh pa hrenovke.

Večina ljudi pa ima toliko v glavi, da so to živala polna slabih snovih, škodljivh te vse prej kot primerna za tiste, ki hujšajo. No,, saj za druge tudi niso ok. Tebi pa dober tek.

kje si pa senzo uvalila v ta skartorobin kaos?

Poli salama ima skoraj 2x toliko maščob kot beljakovin.

80 % je prišlo od tvojega pustega mesa. Namreč pusto meso ima tam okoli 80 % kalorij iz beljakovin oz. celo več lahko.

Zdaj še samo začni, da jajca niso beljakovinsko živilo, ker imajo več kalorij iz maščobe kot iz beljakovin (podobno kot salame). Tako omejen je tvoj kriterij “beljakovinskih” živil, ja.

zdaj pride, 16.05.2023 ob 21:29

Zdaj pride Škartroba na vrsto. Samo še malo pa bo Rozika obtožila Škartrobo 🙂

CE ti ne locis kdo je kdo tvoj problem 🤷‍♀️

meni so super, 16.05.2023 ob 21:43

80 % je prišlo od tvojega pustega mesa. Namreč pusto meso ima tam okoli 80 % kalorij iz beljakovin oz. celo več lahko.

Zdaj še samo začni, da jajca niso beljakovinsko živilo, ker imajo več kalorij iz maščobe kot iz beljakovin (podobno kot salame). Tako omejen je tvoj kriterij “beljakovinskih” živil, ja.

Pa ti si sitna kot driska. Salame so maščobno živilo. Pa se zaradi mene postavi na glavo. Preberi si deklaracije, ne pa da meni driskaš. Za ene salame boš ugotovila, da so polne celo OH, ne samo masti.

Pa vsak, ki ima vsaj malo pameti v glavi, ne bo v temi o hujšanju blodil, da naj se naje salame, da ne bo rabila praškov. Kaj ti ni jasno? Salame so maščobno živilo, močno odsvetovano pri hujšnaju. Ne pa take kot ti blodiš.

Desetič, nauči se brat. Noben ni reku, da mora salame jest, samo da če salame je, nobenih dodatnih beljakovin ne rabi v obliki praškov, sploh za hujšanje ne.

Zartrose izven profila, 16.05.2023 ob 21:41

kje si pa senzo uvalila v ta skartorobin kaos?

Ha ha kot napovedano. Je že začela s škartrobo.

Pa ti si sitna kot driska. Salame so maščobno živilo. Pa se zaradi mene postavi na glavo. Preberi si deklaracije, ne pa da meni driskaš. Za ene salame boš ugotovila, da so polne celo OH, ne samo masti.

Ti si sitno kot driska s svojim dlakocepskim pametovanjem. Salame so maščobno in beljakovinsko živilo. Prvega je ponavadi največ (pa niti ne nujno), drugega je pa tudi v kar znatnih, zadostnih količinah.

Drugič ti povem, ni beljakovinsko živilo samo tisto, ki ima 50 % ali več kalorij iz beljakovin, kot si si ti zapičilo v tvojo oskubljeno betico – ker tudi jajca temu kriteriju ne ustrezajo.

New Report

Close