Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hujšanje s tekom – kako?

hujšanje s tekom – kako?

Trudim se, da vsaj 3x na teden tečem.

Ne tečem hitro, gre se mi bolj zato, da sploh migam.

Rada bi shujšala. Vendar mi ni za neke hude diete (ponavadi sem hujšala samo s hrano, pa nič miganja).

zdaj bi pač dala poudarek na miganju.

Me samo zanima kakšno hrano moram uživati, da bo dobila vse potrebne snovi, da pa bo hrana vseeno odgovarjala športnim aktivnostim?

S tekom ne shujšaš! Sem začela tečt intenzivno mesec in pol nazaj, 2-3x na teden pretečem po 6-7km, kilogrami pa samo gor. Komaj še kakšne hlače spravim na sebe, tako me je “razneslo” 🙁 Vem, da so to mišice, ampak preko pa je še vedno nekaj maščobe, ki se nikakor noče stopiti.. Kako naj se znebim tega?? Me že malo panika grabi, ker bo poletje kmalu tukaj.. Torej, kako špehec vstran? Kako čim lepše oblikovati telo? S kakšno vadbo?

Pa oprosti, ker se ti vmešavam v temo, sem ravno hotela odpreti podobno 🙂

Isto evo…čez zimo intenzivno aerobiko 2xtedensko, prej nič. Imam5kg več! Sedaj en mesec ne telovadim (poškodba) in sem shujšala za 2kg.

Narobe svet :)))

Seveda ste se zredile. Ker imate namesto maščobe mišice. Sama sem začela zgubljat kg po približno 4 mesecih rednega teka. Tečt je potrebno VSAJ pol ure, da se sploh kaj zgodi. Več “haska” je od počasnega teka, ki dlje traja (ker se več maščob topi in pridobivaš manj mišic) kot od hitrega krajšega teka (kjer pridobivaš več mišic in se topi manj maščob).

definitivno se vam pa spremeni postava. Tko da kar vztrajno naprej punce.

No, saj vem kako je to s tekom pa mišicami.
Lani sem veliko tekla. Vsak ki me je srečal je zinil: A ti si pa shujšala. lepo.

Jaz pa sem samo debelo gledala, ker je moja teža pridno stagnirala.
Seveda se mi spremeni postava. To vem.

rada pa bi tudi dejansko shujšala (se znebila špeha če hočete). Moj problem je trebuh.Letos sem ga spet pridobila kar precej in res grdo zgleda (sicer sem suha, ljudje bi rekli postavna, a potem pa trebuh… ko ena žoga od popka navzdol).

Ste me pa potolažile, a je fajn če počais tečem. he he, vsaj ena korist od moje nenadarjenosti za tek.

na MONu

To te pa rešijo le trebušnjaki. 100 na dan jih delaj en mesec, pa boš videla učinke!

O tudi med tekom se prebujajo trebušne mišice, pa na rokah, da o riti sploh ne govorimo.
Meni se zdi najpomembnejše, da vadiš/tečeš redno, ker če se zaženeš enkrat na teden in samo iščeš razloge, da ti ni treba it, pa res ni nič od tega.

To te pa rešijo le trebušnjaki. 100 na dan jih delaj en mesec, pa boš videla učinke![/quote]

No v trebušnjake pa ne verjamem.

Sem jih delala enkrat v svoji mladosti. 100 na dan. A misliš da se kje kaj poznalo? Eno figo.

To te pa rešijo le trebušnjaki. 100 na dan jih delaj en mesec, pa boš videla učinke![/quote]

Tole je pa najbolj pogosto zmotno mišljenje.

Trebušnjaki ne bodo špeha čudežno predelali v mišice. Trebušnjaki bodo sicer oblikovali mišice, ampak pod špehom. Špeh se topi z aerobno vadbo (tek je čisto OK) in ustrezno prehrano.

redimo se , ker več pojemo kot pa ponucamo, torej hujšala boš, če boš pojedla manj…predlagam vse porcije lepo na pol kak mesec in lepo pridno tečt dalje in verjemi da boš hujšala! Itak si preveč jedla, torej nehaj tolk jest in bo vse okej!

Jaz vedno shujšam že samo s tem, da si rečem, dost je zdaj in po kosilu ne jem nič več nič, le pe kak jabolk če je sila in velik pit, vsak dan lepo znasirat celo telo, krema ni važna katera in vmasirat v telo in pit in pit in evo čez mesec dni gre dol veliko, tudi cm v obsegu, meni nekje do 4cm in nekje 8 kg… čez zimo se vedno zredim in tako to odpravljam že leta;))

Jaz pa sem probala hujšat z orbitrekom (kar je skoraj enako teku), poleg tega sem za večerjo pojedla le jabolko ali jogurt. Kilogrami so se zvečali!!! Še nikoli v življenju nisem imela toliko kg, razen ko sem bila noseča! Orbitrek je sedaj že na odpadu. Sedaj imam dieto, za svojo dušo pa se samo sprehajam v naravi. Športanje se mi je zamerilo.

največkrat slišim od tistih, ki so pretežki da bi radi shujšali tako, da bi se še vedno nažirali. zredimo se ker preveč jemo – torej shujšamo tako da manj jemo oziroma vnesemo manj kalorij kot jih porabimo.
to je tako kot, da bi se alkoholik rad odvadil alkohola samo tako, da bi se še vedno lahko nalival.

lej… ne vem kje si ti pobrala, da bi se rada nažirala.
Se ne nažiram sedaj, niti se nisem nažirala v preteklosti.

Ja, vem zakaj imam špehec na trebuhu. In tega se dobro zadeva, In delam na tem.

Moje vprašanje se ni glasilo: Kako naj shujšam, pa se vseeno bašem?”

Sem kar konkretno vprašala.

Sicer sem pa tudi napisala, da nisem PRETEŽKA, ampak da sem suhica s špehom. Moj ITM je 22. tako, za tvoj info.

In verjela ali ne, malo drugače je hujšati če si orng pretežak, ali pa če imaš samo tri kilograme preveč.

Nočem se izstradat (to sem enkrat že počela, pa sem shujšala za 10kg, pa sem imela idealno postavo, toda brez mišic). zdaj pa si želim in shujšati in pridobiti mišice.

A ti še narišem?

Jaz po teku trikrat tedensko ali orbitrek odvisno od vremena naredim še 20 minut aerobne vaje…torej trebušnjake, vaje za rito, za prsne mišice, roke….in razultati so vidni …

Tek je aerobna vadba.

s tekom ne dosežeš nobenega učinka (če govorimo o hujšanju oz. preoblikovanju telesa), če tega ne počneš REDNO vsaj pol do enega leta.
tako da – če nisi vztrajna, vseeno če se teka sploh ne lotiš.

meni uspeva že več kot dve leti :-))))

Čau!

Že to, da si začela migat oziroma tečt, je super za tvoje telo..
Pomembno poleg tega, da se redno gibaš je seveda tudi tvoja prehrana.
Nočem ti zdaj pametovat, a vseeno je fajn, da upoštevaš tudi to:
Ni potrebe, da se greš zdaj kakšno orto dieto, NE. Poskušaj jesti večkrat, a po malo. Nikdar se ne nažiraj. Jej le, ko si lačna. Še bolje, jej cca vsake 3-4 ure in ne boš lačna. A ne pretiravaj s količino hrane.Za zajtrk in kosilo si privoški konkreten obrok (zopet – raje malce manj, kot preveč), ostali obroki, naj bodo kot malice. Npr.: sadje, kakšen jogurt, pest oreščkov, prepečenec…Tu si sama izbereš, kaj ti najbolj odgovarja.
Drugače je fajn povečati vnos vlaknin in polnozrnatih izdelkov. Ter pazi pri splošnem kombiniranju živil (npr.: klasično kosilo – krompir in meso, zamenjaj in jej meso – zelenjava ki je lahko kuhana, pečena ali pazabeljena…itd.).
NUJNO, PIJ OGROMNO TEKOČINE!, svetujem nesladkano tekočino,čaj ali pa najbolje kar vodo. Pa naj te ne zavede voda z okusom, tam je veliko sladkorja in to le ovira tvoj napredek…
Če dolgo nisi migala, bodo tvoji rezultati vidni šele malce kasneje. Namreč sprva boš zgubljala tekočino v telesu zato VELIKO PIJ, mišice se bodo okrepile,( kar se bo posledično poznalo, na tehtnici ne bo kakšne večje spremembe, a počutila se boš vsakič bolje) in šele nato se bo začel proces izgorevanja maščob v tvojem telesu. Takrat pa bo poleg boljšega počutja tudi na tehtnici viden tvoj rezultat.

Pa še nekaj glede teka. Vzemi si 5-10 min ogrevanja ( glava, vrat, ramena, pas, noge itd.), teci cca 1h-1,5h , pazi na pravilno dihanje, POMEMBNO-med tekom SE NE USTAVLJAJ ( ko se telo dobro ogreje in ko si najbolj zadihana, ko bi najraje nehala – takrat je tvoj srčni utrip na vrhuncu – takrat si reci še malo in ustrajaj še kakšne pol urce urco( teško mi je točno določit, ker vsak je individum in ne vem koliko pretečeš, kdaj itd…), v glavnem takrat je tisto glavno, takrat telo začne topiti odvečno maščobo. Če pa se vmes ustaviš, se ta proces prekine in telo zopet potrebuje nekaj časa, da pride do tega…

V glavnem, veliko bi ti še lahko svetovala, samo bi mi morala malce podrobneje opisat kako in kaj. Kaj in kdaj rada ješ? Kdaj se rekreiraš?
Koliko bi želela shujšat? V katerih predelih itd.

Upam, da sem ti saj malo svetovala.

Lp, Petrca

Japajade, s srčnim utripom na vrhuncu se ne topijo maščobe. Srčni utrip mora biti v točno določenem območju, ne pa na vrhuncu (glede na spol in starost).

Kar se tiče trebušnjakov, pa sem jih imela v mislih v kombinaciji s tekom. Tek kuri maščobe, trebušnjaki oblikujejo mišice.

jest pa delam trebušnake usak dan in se kar pozna pa tečem usaj 20-30min dnevno.zjutraj ko se zbudiš pa do 12ure priporočam jesti samo sadje potem pa lahko normalno tako sem jest dav dol 13 kil v 6 mesecih

Sicer malo pozen komentar, a ne morem da ne bi dodala ko sem zdaj to prebrala. Prav smešno mi je:)
S tekom je še vsak shujšal, ampak ne v par mesecih, potrebno je vztrajati vsaj eno leto, da si preoblikujemo postavo, seveda nekaterim uspe že prej, saj smo različni.
Ena kolegica mi je rekla, da sedaj pa hodi redno tečt in ko sem jo vprašala koliko krat je že šla je rekla 3x……..
Tek mora postati način življenja-za vedno:)

Punce prehrana je pomembna, prehrana! V kombinaciji z aerobiko deluje, verjemite!

jaaaa…kolk jih je k bojo začel tečt po 1h-1,5h ?!?! haha 😀
kdo se vse sprav nasvete delit…

Zelo žalostno, da sem sploh pri svojih 15 letih videla takšne komentarje zgoraj.

Tudi meni se je zgodilo, da sem pustila treninge (6x na teden), jedla enake količine hrane in v nekaj letih sem jih imela 15 več.

Zdaj tekam VSAK DAN vsaj 20 min hitro (zelo dober je eliptik, tekaška naprava), jem enako hrano kot prej (tudi hamburgerji, čokolada, …), vendar v veliko manjših količinah.

Vsako jutro stopim na tehtnico boljše volje, ker vem, da sem izgubila vsaj 0.5 kg ;), in to BREZ dodatkov,(somatoline …….), Diet, ki itak nič ne pomagajo, v 8 dneh sem izgubila 2 konfek. številki.

Za zamislit v čem je temelj hujšanja; v dietah ali gibanju.

Vso srečo.

New Report

Close