Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hujšanje v zrelih letih

Hujšanje v zrelih letih

Je to sploh realno in kakšni so uspehi na dolgi rok? O tem je veliko napisanega, a mene zanimajo resnične izkušnje.

V nekaj letih sem pridobila 6 kg viška, malo po malo. Ne hrepenim po večni mladosti in manekenski postavi, bolj me jezi, da mi obleke ne pašejo več.

Če je kateri starejši dami uspelo, mi lahko, prosim, zaupa, na kakšen način?

Pa, prosim, brez obsojanja.

Ne, sene da shujsat, ni sans, po 40. se lahko samo se redis! 🤦‍♀️🤦‍♀️

Koliko si stara dama?

Pred casom sem videla eno objavo, zgodba 70 letnice, ki je shujsala za enega celega cloveka, 80 ali 90 kil. Teh tvojih 6 je nula proti temu, bo pa zate ogromen zalogaj, ce se ne bos prijela v roke.

Ampak res…vsi trobijo o tem, da se zaradi počasnejše presnove,pa hormnov pa ipd po izgubi menstruacije ne da več shujšat. Ali lahko katera od vas to trditev podre?

Bi bilo zelo uporabno :). (zame)

Da se, je pa težje.

baročna zate

upam da nimaš v glavi v mašti  izgled darje klišine.  upam. ker to ne bo nikoli

jaz sem to na dolgo pojasnil ze večkrat. ne da se mi več.    če si iz mb mi povej. se lahko dobiva na sprehodu pa ti pojasnim.

Da se ne da shujšati v zrelejših letih je samo en mit in blesavo zakoreninjeno prepričanje! Sladkana kava z mlekom na tešče, rogljiček, sendviči, palačinke pač ne spadajo več na jedilnik.

Za xxl182:

Joj, sem se nasmejala, sem šla prav na Google gledati, kdo bi bila Darja Klišina.. Super, nimaš kaj! No, že po mojem (ne)poznavanju atletike lahko sklepaš, da nisem športni tip.

Ja, sem iz MB, a kaj, ko se najbrž s staro omo, kot sem jaz, ne boš sprehajal okoli. Vseeno hvala za tvojo voljo in trud.

Če nas bere kje kakšna dama, ki ji je uspelo zmanjšati težo in jo tudi obdržati na stare dni, bi bila pa vseeno vesela njenega nasveta.

Lep dan želim!

Če imaš možnost, greš lahko za 3 mesece v Zdravstveni dom na predavanja o prehrani in gibanju in telovadbo imaš 1-krat na teden. Sicer ne vem, če ti bo pri tvojih samo 6 kilah več zdravnica dala napotnico, vprašaš pa jo lahko. Tam izveš res veliko o primerni prehrani. 6 kil boš pa ja stresla, mi je malo čudno, da ne znaš. OH jej samo za zajtrk, sicer pa meso in zelenjavo ter malo sadja.

Seveda se da. Zakaj ne? Imam 52 let , nikoli nisem imela težav s težo, ko sem kar naenkrat začela kg pridobivati. Imela sem nekje viška 5 kg, ampak sem se počutila prav okrogla, nespretna. Začela sem delati trebušnjake in vaje za raven trebuh, vsak dan, že 4  leta. Sedaj treniram z utežmi 5 kg.  Omejila alkohol na skoraj 0 , alkohol redi, naredi trebuh… Začela sem jesti jabolka, dobila sem jedilnik od kolegice, ki je shujšala po enem vodenem programu, nisem bila nikoli lacn, ampak več zdrave hrane, jabolko namesto bonbona v usta, nič alkohola, bolj lahka hrana.  shujšala sem za 7 kg, torej več kot sem jih pridobila v zadnjih letih. Sedaj vzdržujem težo že več kot dve leti. Trebuh imam prav vzorno raven, poznajo se mi mišice, ker delam vaje. Od sladkarij si kar večkrat privoščim sladoled, ki nima dosti kalorij, drugače pa ni čokolad, bonbonov. Zanimivo da je tudi celulit izginil ker se zdravo prehranjujejo.  Zjutraj spijem malo naravnega jabolčnega kisa zmešanega z vodo, odličen za odvajanje, kožo… hodim na jogo, pilates..

Odgovor na objavo uporabnika
To hxb, 29.02.2024 ob 16:47

Seveda se da. Zakaj ne? Imam 52 let , nikoli nisem imela težav s težo, ko sem kar naenkrat začela kg pridobivati. Imela sem nekje viška 5 kg, ampak sem se počutila prav okrogla, nespretna. Začela sem delati trebušnjake in vaje za raven trebuh, vsak dan, že 4  leta. Sedaj treniram z utežmi 5 kg.  Omejila alkohol na skoraj 0 , alkohol redi, naredi trebuh… Začela sem jesti jabolka, dobila sem jedilnik od kolegice, ki je shujšala po enem vodenem programu, nisem bila nikoli lacn, ampak več zdrave hrane, jabolko namesto bonbona v usta, nič alkohola, bolj lahka hrana.  shujšala sem za 7 kg, torej več kot sem jih pridobila v zadnjih letih. Sedaj vzdržujem težo že več kot dve leti. Trebuh imam prav vzorno raven, poznajo se mi mišice, ker delam vaje. Od sladkarij si kar večkrat privoščim sladoled, ki nima dosti kalorij, drugače pa ni čokolad, bonbonov. Zanimivo da je tudi celulit izginil ker se zdravo prehranjujejo.  Zjutraj spijem malo naravnega jabolčnega kisa zmešanega z vodo, odličen za odvajanje, kožo… hodim na jogo, pilates..

Pozabila sem omeniti, da nisem več napihnjena. Sedaj sem kar malo presuha za svojo težo, kakšen kg več ne bi motil. Imam 170 cm in 61 kg.  Ampak ko enkrat osvojiš zdravo prehrano, ne moreš več jesti bonbonov, čokolad, Nutella, sploh si jih ne želim , raje pojem jabolko. Kis je pa odličen za prebavo. Probaj, vzemi kakšen jedilnik od programov za hujšanje, ne smeš se izstradati. Jaz sem bila vedno sita, ampak razlika je kaj ješ. Srečno in veliko volje 😊

Pri 60+

manj vnosa hrane, vec gibanja! Metin čaj, lovorjev čaj, limona, kis z medom…..

Hrana na žlico: fižol, čičerika, grah, leča..

Vsak dan vsaj 20 000 korakov!

Odjava tv, cadovis, telefon…uporaba knjig in zdravo pamet

Imam 37 let, in sem od novega leta skušala 6 kg.. Zdaj 180 cm, 72 kg.. Izgledam kot manekenka.. Prej je bilo v pasu 97 cm, zdaj 74 cm.. Prsa 95,boki 94 cm.. Konfekcija prej 48 zdaj 36-38cm..zelo mi je pomagala pijača Prime..

za hxb:

Najlepsa hvala za tvoj nasvet.

Te fore s kisom nisem poznala, mi je všeč ideja. Alkohola itak nisem nikoli pila, to ne bo problem. Sladoled poleti je bil pa res moja razvada, priznam.

Najti moram režim, da ne bom lačna. V starosti enostavno ne morem več jesti hrane, kot sem bila navajena, ker se mi vse na špehu pozna. Prej pa sem bila suhica celo življenje.

Baročna, 29.02.2024 ob 18:31

za hxb:

Najlepsa hvala za tvoj nasvet.

Te fore s kisom nisem poznala, mi je všeč ideja. Alkohola itak nisem nikoli pila, to ne bo problem. Sladoled poleti je bil pa res moja razvada, priznam.

Najti moram režim, da ne bom lačna. V starosti enostavno ne morem več jesti hrane, kot sem bila navajena, ker se mi vse na špehu pozna. Prej pa sem bila suhica celo življenje.

Lačna ne smeš biti, hujšati je treba s spremembo prehrane. Jesti moraš veliko, ampak lažjo hrano.  Poglej jedilnike od kakšnih hujsevalnih programov, imaš tega na netu polno . Jaz sem na primer navalila na jabolka, prvič so izjemno zdrava, nasitijo te. Naravni domači jabolčni kis pa je dober za prebavo, pa tudi za kožo,  pa tudi pravijo da zmanjša apetit.Izogibaj se Nutelle, McDonald’s je katastrofa, to je kalorijska bomba, si prav napihnjen od tiste hrane. Meni je toliko v navado prišlo da sploh več ne morem sladkarij jesti. Veliko pa pojem sladoleda, vsak dan  skledica. Zelo malo kalorični so piščančji zrezki v smetanovi omaki, zraven narediš pire, ali pa razne omake s piščancem in smetanovo omako pa njoki za zraven. Malo poglej, da se marsikaj.

Baročna zate še enkrat

jaz to delam profi. pa sploh ne za vsakega. hahahaa  bi se tudi s teboj sprehajl  ampak vidim, da  si ne zaslužiš truda.  ti kr  lepo, sprašuj tvoje sotrpinke.   hahaha   vidiš , tako  pa si človek sam sebi zajebe ful dobro stvar.  hahhaa srečno.

Ključno je, da poješ veliko zelenjave. Jaz sem malo po stiridesetem, trenutno vodeno hujšam – sem že na minus 35kg. Jem 5x na dan, do sedaj še nisem bila lačna. So pa obroki sestavljeni pretežno iz zelenjave – kosilo npr. 400-500 g zelenjave (juha/priloga/solata) + 150g mesa/200g rib, večerja 250 g zelenjave + 100g rib/sira/mesa/1 jajce. Pa seveda brez krompirja/testenin… oz. če ješ krompir, ne ješ mesa. Zjutraj najraje jem ovsene kosmiče kuhane na pol mleka, pol vode + banano in cimet, za dopoldansko malico 250g sadja, za popoldansko malico pa npr. jogurt. Pred hujšanjem sem količinsko pojedla veliko manj, ampak pač napačne stvari.

To hxb, 29.02.2024 ob 18:49

Lačna ne smeš biti, hujšati je treba s spremembo prehrane. Jesti moraš veliko, ampak lažjo hrano.  Poglej jedilnike od kakšnih hujsevalnih programov, imaš tega na netu polno . Jaz sem na primer navalila na jabolka, prvič so izjemno zdrava, nasitijo te. Naravni domači jabolčni kis pa je dober za prebavo, pa tudi za kožo,  pa tudi pravijo da zmanjša apetit.Izogibaj se Nutelle, McDonald’s je katastrofa, to je kalorijska bomba, si prav napihnjen od tiste hrane. Meni je toliko v navado prišlo da sploh več ne morem sladkarij jesti. Veliko pa pojem sladoleda, vsak dan  skledica. Zelo malo kalorični so piščančji zrezki v smetanovi omaki, zraven narediš pire, ali pa razne omake s piščancem in smetanovo omako pa njoki za zraven. Malo poglej, da se marsikaj.

Vsak dan poješ skledico sladoleda, ampak ne ješ sladkorja. Kombinacija pire krompir (ogljikovi hidrati) + sirova omaka (maščoba) pa ne redi, kajnede. Napihnjen si od sladkorja in bele moke, mimogrede. Veliko naj je, ji svetuješ. Kaj ko bi ji svetovala naj je zmerno?

Verjamem, da imaš problem s trdovratno maščobo na trebuhu, riti in bokih.

Avtorica. Je se kombinacija zelenjave in mesa! Kislo zelje, kisla repa s klobaso. Piščanec z zeljenjavo (bučke, stročji fižol, solata itd), ajdo z zelenjavo, bogate solate z jajčko in narezanim mesom. Od kruha naj bo tisti res polnozrnat (otrobi). ki je po navadi zapakiran in brez konzervansov. Namesto sladoleda jej temno čokolado od 75% kakava naprej. Ja, tako bodo šle kile hitro dol.

Brez ustreznega gibanja se žal kg nabirajo.

New Report

Close