Najdi forum

HUJŠANJE

STARA SEM 22 LET. IMAM 1, 60 M IN TEHTAM 64 KG. RADA BI ZDRAVO SHUJŠALA VSAJ ZA 4 KG.. PROSIM VAS, DA MI NAPIŠETA KAŠNO ZDRAVO DIETO.

če hočeš shujšati,je najboljše,da omejiš na minimum,ali celo črtaš z jedilnika maščobe(olje,mast,maslo,margarina),vse sladice,sladkorje itd….v času hujšanja pač ješ mnogo sadja in zelenjave…nič se ne boj,da bi zaradi tega zbolela,da bi ti zaradi tega primanjkovalo nekaterih snovi,ki so npr.samo v živalskih izdelkih oz. živilih,kot je npr. vitamin B12.Ta vitamin ima tvoje telo itak skladiščeno za zelo dolgo obdobje in ga za vsakodnevne potrebe črpa iz svojega “skladišča”.
Med tem ko boš izgubljala dekagrame,bo tvoje telo samo poskrbelo,da bo manjkajoči vnos hrane črpalo iz rezerve,to je predelalo bo odvečne maščobe v potrebno energijo,s katero bo tvoje telo funkcioniralo…in s tem seveda topilo maščobe in hujšanje je tu….moraš pa poskrbeti,da bo tvoje telo dobilo zadosti vode (ne sokov)…ali nesladkanega čaja….med tem pa pridno telovadi,tek,sprehodi,vaje za vse dele telesa in to je vse….želim ti veliko volje,pri premagovanju od navajenih grehgov….

Jaz ti priporočam, da shujšaš za kakih 14kg!!!

Živjo,

moj nasvet:

1.) telovadba: najdi nekaj kar te veseli (kolesarjenje, hoja v hribe, plavanje, fitnes…). Jaz hodim 3x tedensko na aerobiko, učinki so se pokazali po prb 3 mesecih, po enem letu pa je razlika več kot očitna. Če si začetnica, ti priporočam, da poiščeš kakšno začetniško skupino, kjer se boš naučila osnov, če “obvladaš” pa ti priporočam Body Attack ali Tae Bo.

2.) malo discipline pri prehranjevanju: po 17-ih samo še sadje, zelenjava, jogurt. jej čim bolj redno, poskušaj se odpovedati ocvrtim jedem, sladkarijam (če si lačna med obroki raje pojej kakšno sadje..). Ne priporočam ti drastičnih diet, raje zmanjšaj količine “prepovedane” hrane in povečaj količino sadja, zelenjave, pij čim več (samo voda in nesladkan čaj)

Čim več uspeha!

kako nesramno…

Pozdravljen!
Jsz ti priporocan, da jes veliiiiko sadja in zelenjave (kar sigurno ze ves) in cim manj mascob in mascobnih zivil.
Zjutraj jej kor kralj, popoldne kot…navaden clovek 🙂 in zvecer kot berac.
Pa najdi kaksen sport, ki te veseli in imej veliko volje.
Obrestovalo se bo!
Pa veliko srece ti zelim!

Pozdravljen!
Jsz ti priporocan, da jes veliiiiko sadja in zelenjave (kar sigurno ze ves) in cim manj mascob in mascobnih zivil.
Zjutraj jej kor kralj, popoldne kot…navaden clovek 🙂 in zvecer kot berac.
Pa najdi kaksen sport, ki te veseli in imej veliko volje.
Obrestovalo se bo!
Pa veliko srece ti zelim!

To pa je bilo nesramno. 14 kilogramov je prevec za shujsat, tako da dekletu svetujem, da naj najprej shujsa toliko kot trenutno zeli, ce pa se vedno ne bo zadovoljna, naj shujsa se malo. Vse je odvisno od strukture telesa. Jaz imam probleme s tezo in sicer tehtam 62 kilogramov, visoka sem pa 175 cm. Pri mojem zadnjem obisku pri zdravniku, mi je ta dejal, da se moram zrediti, ker lahko pride do vecjih zdravstvenih tezav.Imam neke probleme s srcem odkat sm shujsala… Pred kakim letom, sem tehtala 72 kilogramov, pa mi noben ni rekel, da sem debela. Noben tudi ni vrjel, da imam toliko kilogramov, tako da je tale Janova pribomba zdelo premitivna. Ce cloveka ne vidis, ga ne moras obsojat. Res pa je, da tako kot prevelika kot premajhna telesna teza, povzrocata zdravstvene probleme, kar jaz zelo dobro vem.
dekletu pa svetujem, da naj si najde nek sport, ki ji odgovarja. Jaz sem se odlocila za tae bo, ker mi je aerobika postala dolgocasna, vsak dan pa tudi tecem.
Za zacetek ne pretiravaj z dieto, moras se odpovedati mascobam ( jej jih v majhnih kolicinah, ce je res potrebno ) in sladkarijam. To mislim, da je za zacetek najbolj pomembno.
drugace pa dieto ne vzami, kot nekaj strasnega. Prvi mesec, ko sm hujsala, sem premisljevala samo o tem, kaj bom jedla, kaj bi jedla, kako sem lahko to pojedla. Ne misli prevc na hrano, jej kadar je potrebno, potem pa se posveti drugim stvarem. Tisti stirje kilogrami bodo hitro izginili.
zelim ti veliko srece in predvsem volje, Janu pa svetujem, da se naj mal “pomiri” in odraste.

New Report

Close