Najdi forum

Hujšanje

Samo z dieto ne bo šlo.

1. Če že ni časa za vsakodnevne športne aktivnosti, bo treba vsaj peš hodit vsak dan, v vsakem vremenu (recimo do trgovine, avtobusa, službe oz. šole, če pa je vse našteto oddaljeno manj kot 1 km, pa bo treba še posebaj hodit; ne uporabljaj dvigal, ampak stopnice), vsak 1x tedensko pojdi z uro in pol na kakšen hrib ali drsat ali plavat ali na kolo ali na sobno kolo,…

2. Utrjevati mišice (trebušnjaki, počepi, dviganje uteži – začneš s po 1 kg v vsako roko, lahko dviguješ 2 litrski plastenki z vodo), kar ti vzame mogoče 20 minut na dan in je dober odmor od učenja/študija/gospodinjskega dela.

3. Drugače pa je zelo dobra uravnotežena(!) vegetarijanska dieta, ki v bistvu sploh ni dieta, ampak kar vsakdanja prehrana. Ko dosežeš idealno težo, zaužiješ malo večje porcije od naštetih (lahko dodaš tudi kakšno rebro 80% temne čokolade ali npr. še kak kos sadja) in upoštevaš točki 1. in 2., da obdržiš delež mišičja, ki pokuri več kcal kakor maščevje.

4. Ko želiš izgubiti maščobne zaloge, zaužiješ cca. 1500 kcal na dan in upoštevaš točki 1. in 2. Vsi spodaj našteti predlogi in sestavine vsebujejo precej balastnih snovi in nižji glikemični indeks, kar pomeni, da si sita dlje časa. Obrok lahko spustiš samo v primeru, da resnično nisi lačna, sicer ga nikoli ne izpusti (ker potem te naenkrat zagrabi volčja lakota in lahko izprazniš hladilnik). Če veš, da npr. ne boš imela časa za pripravo zajtrka zjutraj, ga pripravi že en večer prej.

5. Ta ‘dieta’ je zelooo počasna (rezultati se pokažejo šele po kakih 3 mesecih), ampak izgubljeni kilogrami se ob upoštevanju ne vrnejo.

Primeri zajtrkov (do 400 kcal):
1. zmečkana banana, 3 žlice jogurta/2 žlici skute, nekaj rozin, nekaj oreščkov
2. 2 dl smoothieja iz različnega sadja (npr. banane, pomaranče, borovnic, ananasa,…), 5 žlic polnozrnatih mueslijev brez dodanega sladkorja
3. tanek kos polnozrnatega kruha, malo masla, žlička medu, 1,5 dl žitne kave z 2 žlicama mleka, mandarina
4. tanek kos polnozrnatega kruha, 2 rezini sira, 1 trdo kuhano jajce, 1 dl sveže stisnjenega pomarančnega soka
5. skodelica mlečnega riža (z žličko medu in začimbami, npr. kardamomom/cimetom/ingverjem)
6. 1 palačinka z namazom iz žlice limoninega soka/žlice skute+nekaj rozin, napitek iz 1 dl svežega pomarančnega soka in 1 dl vode

Primeri malic (2 na dan; vsaka ima po cca. 100 kcal):
1. sadna solata iz 1 jabolka, 1 pomaranče, 1 kivija
2. skodelica jabolčnega/slivovega kompota iz sladkih jabolk/zelo zrelih sliv (sladkorja ne dodajamo)
3. 1 navadni jogurt, pol banane, zmešaš
4. pol lončka bučnih/sončničnih semen
5. pol lončka rozin
6. 1 lonček grozdnih jagod
7. ploščica iz žit/suhega sadja brez dod. sladkorja (poglej kcal, piše na ovitku)
8. napitek iz 1 dl mleka in 1 dl svežega pomarančnega soka

Za kosilo ali službeno/šolsko malico, lahko pripravimo doma in vzamemo v posodi s seboj (do 500 kcal):
1. sendvič iz: kosa polnozrnatega kuha, mlečnega namaza, solatnega lista, narazanega trdo kuhanega jajca, narezanega majhnega paradižnika, sol
2. solatni krožnik v velikosti jušnega krožnika (npr. iz zelene solate, paradižnika, paprike, kumare, kuhanega fižola, ribanega sira, bučnih semen, sončničnih semen,…) s 4 žlicami jogurtovega preliva (jogurt, kis, zelišča, sol)
3. burger iz: polnozrnate bombice, sirovega namaza, sojinega polpeta (pečen v pečici, na peki papirju, brez olja), malo narezane paprike
4. sendvič iz: 2 tankih kosov polnozrnatega kruha, malo masla, na tanke rezine narezane redkvice, soli, zraven pa mali navadni jogurt
5. 1 kos (t.j. ena osmina velike) zelenjavne pizze, 1 kos sadja (npr. pomaranče, jabolka)
6. sendvič iz: kosa polnozrnatega kruha, 2 rezin sira, nekaj rezin rdeče paprike + 1 kos sadja (npr. banana, grozdje)/1 polnozrnata ploščica
7. 1 kos na žaru pečenega začinjenega seitana (=pšeničnega mesa) + 1 skodelica krompirjeve solate (s soljo, kisom, žličko olja)

Večerja (do 500 kcal):
1. 2 skodelici gratinirane zelenjave (npr. krompir, brokoli, korenje, por, bučke,…, ki jih začinimo, zdušimo na teflonki, posujemo z naribanim sirom, pokrijemo s pokrovko in na hitro zapečemo)
2. 2 skodelici polnozrnatih testenin z omako (iz pasiranega paradižnika, žlice olivnega olja, malo graha, začinimo z baziliko, soljo, mleto čebulo), skodelica zelene solate
3. polovico zavitka bio tofuja na žaru z začimbami, 1 večji kuhan krompir, skodelica zeljnate solate
4. pražen riž (s kalčki, polovico korenja, 1 umešanim jajcem, žlico sojine omake, žlico olja)
5. 2 sojina medaljona z začimbami na žaru, skodelica na pari kuhane začinjene mešane zelenjave, 1 kepica sladoleda
6. 2 skodelici ‘rižote’ iz riža/kuhanega ječmena/kuhane ajdove kaše in mešane zelenjave (npr. graha, korenja, kuhanega fižola, kuhane soje, pora, paprike,…), skodelica zelene solate
7. 5 začinjenih rezin bučk/jajčevcev, pečenih na peki papirju v pečici, 1 pečen in narezan krompir (tudi v pečici), skodelica mešane solate s soljo, kisom in z žlico olivnega olja
8. 1 skodelica enoločnice iz leče/fižola (leča/fižol, korenje, krompir, začimbe), majhen kos polnozrnatega kruha, mali navadni jogurt s tremi sesekljanimi suhimi figami

Sicer pa si še druge recepte poišči v kakšnih vegetarijanskih kuharskih knjigah, ki jih ima vsaka knjižnica.

Ste poskusle z oblikovanjem telesa v Aktiviti? Ful dobra stvar! Imaš sklop terapij, gibanja in še jedilnik! Če si discipliniran lahko shujšaš za dve konfekcijski številki. Res deluje!

ENOSTAVNO

1.)cimmanj mascob, torej nic ocvrtega ali pecenega na veliko olja drugace pa karkooli, tole o locevanju itd je navadno razpredanje v brezkoncnost in takih metod je vsaj 5000 po netu – jesti je treba vse in ob radikalnih metodah se vam bo dieta samo uprla !
2.)v manjsih kolicinah veckrat na dan
3.)ne jest po 6i popldan uri nicesar z izjemo sadja (ampak ne banan:) )
3.)stran z sokovi, piskoti, cokolado, pij vodo in jej sadje namesto sadnih sokov.
4.)vsaj 4x na teden pol ure intenzivne vadbe – tukaj fitnes ne deluje z izjemo raznih orbitrekov in tekaskih naprav. Z trebusnjaki ne bo nihce shujsal, idealen je tek oziroma karkoli kar te mocno zadiha, mocno prepoti in traja pol urce ali vec
5.)zaceti je treba pocasi, hujsanje mora postati nacin zivljenja in noben clanek ne bo pomagal, vsak ve, kako shujsati, samo vsi iscete enostavne recepte po netu, ki jih ni.

Pustite razne voditelje in politike in njihove diete, samo delajo reklamo za razne diete, in me zanima, kateri od njih pretece 10 km v enem kosu 🙂

v glavnem manj jej in vec svicaj

Poskušajte shujšati z programom GR2. Predlagam……. drugače pa mi pošljite meil na [email protected] in se bomo pogovorili.

Čaw! Stara sem 20 let visoka 164 in težka okoli 60 kg. Na splošno sem s svojo postavo zadovoljna..edini problem mi predstavlja maščoba na predelu trebuha. Ker se na začetku avgusta s fantom odpravljava na enotedenske počitnice na Korčulo sem se odločila da poskušam ta “špehec” zmanjšati:) Vem da sem mogoče prepozna, da bi se ga znebila vendar me vseeno zanima vaše mnenje (predvsem tistih ki vedo o čem govorijo hehe) Odločila sem se da bom začela s tekom (2x na dan po 10-15 min) tekla bom zju3 na tešče in proti večeru. Trudila se bom vsak dan, vendar mi zaradi študijskih obvenosti nebo zneslo:S vsak dan pa tudi že tako izvajam vaje za noge in rit+trebušnjaki. Začela sem tudi piti zeleni čaj, ki pri meni osebno zelo dobro vpliva na prebavo:) Odločila sem se, da se nebom ničemur pretirano odpovedovala, zmanjšala bom le količino vnosa hrane poleg tega bom zagotovo prenehala z nepotrebnimi vmesnimi nezdravimi prigrizki:P popila bom tudi veliko vode. Mislite da mi s takim načinom lahko uspe zmanjašti količino maščobe okoli trebuha? Zahvaljujem se vam za pomoč in nasvete:)

Hej. Na faksu delamo raziskavo o zdravi prehrani in odnosu (predvsem študentov oz. mlajših oseb) do nje. Prosila bi, če rešite anketo na spodnjih dveh povezavah. Hvala.

http://www.surveymonkey.com/s/2CCG7WG
http://www.surveymonkey.com/s/2CCVYT9

New Report

Close