hujsanje
jedilniki so brezveze…meni je pomagalo naslednje:
spij vsaj 4 litre vode ali nesladkanega čaja na dan, opusti bel kruh in sladkarije, pa alkohol…
jej veliko zelenjave in sadja in poskusi s 5 manjsimi obroki na dan, pazi tudi na kombinacije: npr. meso+solata; priloga+solata; nikoli vse troje skupaj!! uspeh zagotovljen, + malo miganja pa bodo kile kar kopnele, sam ne obupat!!
pa veliko sreče
drugače imaš pa forum za hujšanje…
Ti kar dalje športaj, predvsem z aerobno vadbo. Jedilnik? 5 obrokov na dan, po 20. uri NIČ hidratov! Le-teh naj bo tudi čez dan čimmanj (po možnosti pod 100g), prav tako tudi maščob, če je možno naj bodo esencialne (laneno olje nerafinirano, MTC olje). Uporabiš lahko tud razne dodatke za zgubljanje maščobe kot so EC, Clenbuteron, L-Carnitine, yohcaftir krema…za dodatne info: [email protected]
LP, miki
Veliko je knjig, ki pišejo o hujšanju. A nobena ti ne pove prav dosti oziroma vsega. Hujšanje namreč ni samo šport ali pa samo prehrana. Pri hujšanju, gre predvsem za spremembo načina življenja.
Vprašanje pri tebi pa je, kaj ješ, kdaj ješ ter koliko ješ in koliko se ukvarjaš s športom in kakšnim. Seveda je tudi vprašanje koliko misliš sploh shujšat.
To ti govorim s prve roke, saj sem imel oziroma do neke meje še imam probleme s tem, vendar jih sedaj znam reševati in kontrolirati.
Napiši predvsem kaj bi rad naredil s seboj pa bo tudi svetovati malo lažje.
Moj nasvet je takšen:
jej večkrat in po malem po možnosti hrano s čim manj hidrati,seveda je trba tudi migat,al pa greš v trgovino kjer prodajajo proteine in podobne stvari za bodybilderje in kupiš aminokisline in mogoče še kakšne vitamine,sam je pol trba v fitness hodit! Pa fajn bi blo če bi ti eden od trenerjev v fitnessu sestavo program vaj ,ki se jih moraš strogo držat.Vendar je za kaj takega potrebno odštet kar nekaj denarja(uspeh 100% zagotovljen).
lep pozdrav!
začela sem z dijeto v kateri se je samo beljakovine( meso vseh vrst v neomejenih količinah, jajca v neomejenih količinah, zelenjava (razen krompirja in tista vrsta katera ima v sebi več kot 1,7% sladkorja (pesa,…)) kava, 4 žl smetane za havo , 11dkg sira na dan, …Dodajati pa je treba vitamine.
Ta dijeta je dovoljena samo 2 meseca potem se lahko za vsaj 1 mesec prekine in nato nadaljuje.
Jaz sem shujšala v 14 dneh 5 kg brez stradanja in tudi po prekinitvi kil nisem pridobila nazaj
ALI LAHKO ODGOVORIŠ BOLJ KONKRETNO, kAJ PRAVZAPRAV SI JEDLA V ENEM DNEVU OZIORMA TEDNU, ČASOVNO V DNEVU….
Pozdrav
Anja je pisal/pisala:
>
> lep pozdrav!
> začela sem z dijeto v kateri se je samo beljakovine( meso
> vseh vrst v neomejenih količinah, jajca v neomejenih
> količinah, zelenjava (razen krompirja in tista vrsta katera
> ima v sebi več kot 1,7% sladkorja (pesa,…)) kava, 4 žl
> smetane za havo , 11dkg sira na dan, …Dodajati pa je treba
> vitamine.
> Ta dijeta je dovoljena samo 2 meseca potem se lahko za vsaj
> 1 mesec prekine in nato nadaljuje.
> Jaz sem shujšala v 14 dneh 5 kg brez stradanja in tudi po
> prekinitvi kil nisem pridobila nazaj
LP!
Se opravičujem za zamudo!
O mesni dieti govorimo!
1 mesec se je neomejene količine mesa, jajc, …
Vsak dan lahko poješ tudi 3kg mesa če lahko tudi 50 jajc če jih lahko.
Za dieto mi piši na [email protected] in ti bom poslala dieto
Anja
Dieta dr.Atkina DIETA ZA REDUKCIJO TELESNE TEŽE
IZVLEČEK IZ KNJIGE ROBERT C. ATKINO
O koncimpiranju te diete je dr. Atkino izhajal iz naslednjih predpostavkov:
Prevelika telesna teža je v večini primerov posledica motenj v presnovi hrane, ne pa preobilnega uživanja hrane
Večina redukcijskih diet ni unčikovita, ker omejujejo količino hrane in pacient prej ali slej podleže lakoti in prekrši dieto
Štetje kalorij nima uspeha. Ogromno ljudi šteje kalorije vendar ne shujšajo. Bistveno njihove prevelike telesne teže je namreč drugje (motnje presnove)
Dokler telo človeka s preveliko telesno težo dobiva ogljikove hidrate, se presnavljajo v glavne
m le ti. S poizkusi na živalih so ugotovili , da se je v živalih s preveliko telesno težo tvorila rezerva maščob tudi takrat, kadar so stradale
Vzrok za številna srčna obolenja niso maščobe, temveč oglikovi hidrati (sladkor in škrob)
Samo z drastično omejitvijo uživanja oglikovih hidratov bo dieta učinkovita. Le v tem primeru boste opazili veliko spremembo v vašem počutju, dobro se boste počutili in ne boste čutili stalne lakote kot doslej, kilogrami in centimetri vašega obsega pa bodo kar opazno kopneli.
PRAVLJICA
človek rabi sadje in zelenjavo, da pokrije svoje potrebe po vitaminih in dobi določeno
potreben volumen hrane
DEJSTVO
Vitamine v tej dieti jemlemo v obliki zdravil s solato ter drugo hrano. S tem se izognemo
uživanje sadnega sladkorja, ki bi še poslabšal moteno presnovo.
PRAVLJICA
Vsak človek rabi mleko, najman 1-2 l dnevno. Če želite shujšati pijte posneto mleko.
DEJSTVO
Vsak človek res rabi snovi iz mleka, ki jih dobi tudi po tej dieti s sirom in skuto(sirčkom). Za človeka z moteno presnovo pa nikakor ni koristno uživati laktozo (mlečni sladkor), ki je v mleku.
PRAVLJICA
Človek rabi sladkor za pokrivanje svojih potreb po energiji in prehrani najpomebnih celic.
DEJSTVO
Človek res rabi nekaj sladkorja v krvi, ne pa za prehrano. Telo lahko razervno maščobo zlahka pretvori v glikogen to je vrsta ogljikovega hidrata in ga porabi kot gorivo za energetske potrebe, namesto da sladkor pretvarja v maščobo in deformira telo ter skrajšuje človeško življenje.
8. Ko telo preneha dobivati ogljikove hidrate, začne ščitna žleza izločati poseben harmon , ki omogoči presnovo rezervnih maščob in njihovo porabo. Pri tej presnovi nastanejo kotoni , ki se izločajo z urinom. Te kotone lahko ugotovimo v urinu s posebnim indikatorskim papirjem KOTOSTIX, ki v prisotnosti kotonov spremeni barvo v vijolično. Vijolična barva torej pomeni, da se je pričel v našem telesu proces presnove rezervnih maščob in da smo pričeli hujšati.
PRIPRAVA NA DIETO:
1.Zdravila, ki jih med hujšanjem ne smete jemati:
-onfetamin(tablete za hujšanje) morate nehati jemati vsaj 14 dni pred začetkom z dieto.
-diuretike(tablete za pospeševanje odvajanje urina) morate nehati jemati dober teden pred začetkom z dieto.
2.Priskrbeti si morate potrebne vitamine, dnevno morate jemati
3- DRAŽEJEV VITAMINA E
2-TABLETI VITAMINA C
3-DRAŽEJEV VITAMINA B COMPLEX
NABAVITE SI KATOSTIX INDIKATOR
PRIČETEK DIETE
1 teden ne jejte ničesar, kar ni tu navedeno
1. MESO
– zrezki
– zmleta govedina
– ovčji kotlet
– mleto meso
– vse vrste mesa v vsaki količini, le pri pripravi ne smemo uporabljati moke, drobtin, zelenjave ali drugih snovi, ki vsebujejo ogljikove hidrate.
2. PERUTNINA
– raca
– puran
– petelin
– vse drugo kar ima peruti, vendar brez polnil
3. RIBE
Vse ribe, vključno konzervirane razen školjk in rib z zelenjavo
4. SOLATA
2 majhni porciji zelene solate na dan (ena porcija je rahlo natresena v čajno skodelico
5. JAJCA
Na kakeršen koli način pripravljena v neomejeni količini
6.ZAČIMBE
– sol, poper, senf, hren, kis, asugrin, saharin
– vse mlete začimbe , ki ne vsebujejo sladkorja
7.MAŠČOBE
– surovo maslo
– rastlinsko olje, rastlinska margarina
– majoneza
– slanina
8.STEPENA SMETANA
4 čajne žličke dnevno(smetana vsebuje manj o.h. kot mleko, zato ne pijte mleka)
9.SIRI
110g na dan katerega koli trdega sira (nobenega topljenega ali mazovega sira)
10. PIJAČA
– voda, mineralna voda
– goveja ali piščančja juha brez zakuhe, lahko z vloženim jajcem
– kava (3 skodelice na dan- brez mleka)
– čaj
– kava brez kofeina
11.SADNI SOKOVI
sok ene limone na dan
OSNOVNA PRAVILA
1. Ne štejte kalorij
2. Jejte dovoljene jedi toliko, da ne boste lačni
3. Ne jejte če niste lačni
4. Ne mislite, da morate vse pojesti le zato, ker je na vašem krožniku
5. Pijte toliko dovoljenih pijač, da ne boste žejni. Ne omejujte si pijače pa tudi ne nalivajte se z njo brez potrebe
Pogostejši manjši obroki so koristnejši
Če se med hitrim hujšanjem počutite šibke, potrebujete verjetno več soli.
Ne pozabite vsak dan vzeti vitaminov.
DOVOLJENA ZELENJAVA (NE V 1 TEDNU)
– cvetača
– fižol-zelen
– šampinjoni
– koleraba
– paprika zelena
– rabarbara
– kislo zelje
– beluši
– špinača čebula
DOVOLJENA SOLATA ( NE V 1 TEDNU)
– endivja
– motovilec
– kumare
– glavna solata
– olive( črne in zelene)
– zelena paprika
– peteršilj
– radič
– kisle kumarice
– drobnjak
– šalotka
– zelena
– čebula
STROGO PREPOVEDANO strup za vas , ki ste predebeli(čez 100kg)
– banane
– fižol (razen zelen)
– kruh
– pecivo
– koruza
– orehi
– kečap
– krekerji
– datelji
– sladoled
– grah
– fige
– sadni sokovi
– sadni sirupi
– kosmiči vsi
– zdrob
– med
– jogurt
– krompir
– žvečilni gumi
– alkohol
– marmelada
– moka
– močnate jedi
– mleko
– cvrtnine
– riž
– rozine
– sladkerije vse
– kislo sladke kumarice
– testenine
– suho sadje
– sladkor
EN SAM ZVEČILNI GUMI ALI MALO MLEKA V KAVI VAS VRŽE SPET NA ZAČETNO STOPNJO
PRVIH 4 DNI NIČ
1 TEDEN OKOLI 3KG
2 TEDEN VSAK DAN SKORAJ 0,5 KG
Moja izkušnja:
1 dan nič
2 dan 2 kg več
3 dan 2kg dol
4 dan 1 kg 5 dan 1 kg dol
5, 6, 7,… pa vsak dan po 0,5 kg
P.S
Jaz sem prvi teden tudi jedla jabolka, pomaranče, mandarine in večje porcije zelenjave kot je navedeno
Franja