Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek HUJŠANJE

HUJŠANJE

Danes sem se odločila, da pričnem hujšati. A je kje katera, ki bi se mi pridružila? Tako, da bi se malce bodrile, si svetovale in pomagale še posebej v kriznih obdobjih, da bi bilo malce lažje?
lp janja

Od ponedeljka kuham po Hellerjevi metodi. Jaz bi rada izgubila nekaj kilogramov, mož in sin pa jih morata precej več. V decembru sem prebrala knjigo in zaenkrat nam gre v redu. Do zdaj je vsak izgubil cca. 2 kg. Zavedam se tega, da gre tudi za izgubo vode, kot na začetku vsake diete, a začetek je vseeno vzpodbuden. In ne prenajedamo se kot smo se prej. Mi bomo vztrajali pri tej metodi.
lp!

Jaz se pridružim. Samo sem danes že pojedla eno milko. Velika sem 175 tehtam pa 74 kg. Nujno moram začeti. Vsak nasvet je dobrodošel… In ja, veliko vode pit, a ne?

Vsem skupaj bi svetovala predvsem redno telesno vadbo – le tako vaš trud ne bo zaman. Samo s spremembo prehranjevalnih navad ne bo šlo, oz. bo šlo, a ne za dolgo! Veliko sadja, zelenjave in predvsem dobre volje in smeha – topi maščobice :))))) Preizkušeno.

Uživajte!

na forumu starši staršem nas je kakih 20 ki smo v ponedeljek začele s 3md.
lahko se pridružiš!

🙂
Pozdravljeni vsi skupaj,

Majda,sem najprej napačno prebrala in sem razumela,da si napisala,da kuhaš po Hitlerjevi metodi :-0)…upam,da se mi takšni lapsusi ne bodo pripetili,ko bom pravnica,da ne bom namesto sodba prebrala godba ali kaj podobnega…. 🙂

Mirjana,25 letna študentka

Post scriptum: verjemite mi,tudi jaz moram nujno shujšat,se je mal nabralo 🙂 Torej z predlogi na dan!! Naj opomnim,da sem spoznala,da NE SMEM jesti margarine,masla,jajc!! To me zelo redi!!Olivno olje tudi!!!Vsaj mene.

Lucija, jaz ti predvsem svetujem, da pozabiš na Milko in kakrkoli sladkega. Sploh pa sladkarije zjutraj, celo na tešče, to je strup za kile in balzam za celulitis. Upam, da si pojedla kako malo Milko in ne 100g.

Mirjam, še enkrat preberi Majdin post. Hujša namreč po HELLERJEVI metodi.

Oh, saj vem. Ampak ko sem žalostna kar jem in jem. In da ne govorim o celulitu….končno bi bil čas da naredim kaj zase. Upam da mi bo uspelo…

Ajde, začnimo! Ravno včeri sem se vagala pa me je skor kap, pol pa navlečem nase eno oprijeto mikico, se pogledam od zadaj – madonca, sej sm ko medvedka! Kake posebne diete, to se js ne grem, sem zdoma od sedme zjutri od pete popoldan. Odločla sm se, da bom pri malci pojedla polovično porcijo brez priloge, doma pa samo sadje, jogurt, zelenjavo. Pa seveda velik tekočine (to pa itak počnem že zdaj). Pa migat, migaaat!!! Orbitrek, hitra hoja, kolebnica, tek na smučeh (smrk, smrk, ko pa ni snega!). Skratka, bom poročala, kolk sem pridna. Tud ostale dajte, se bomo mal spodbujale.

Velik uspeha vsem.

Se pridružujem! Upam, da bo ratalo, ker takšna kot sem zdaj, ne grem poleti v kopalke. Raje ne grem na morje!!!!!
LP, ina

Če se vam bo med hujšanjem zagabilo piti samo vodo vam priporočam, da pijete sadni čaj z limono ( seveda brez sladkorja ). Jaz sem trenutno na “pavzi” , ker imam izpite in nimam časa vsak dan s psom 1-2h laufat po gozdu, tako da samo vzdržujem težo. vsem, ki hujšate pa želim čim več volje – da boste poleti vse lepe v kopalkah in najpomembnejše, da se boste odlično in zdravo počutile v svoji koži!

En teden naše diete gre proti koncu in ugotavljamo, da jemo normalno. To pomeni, manjše količine in ne ropamo hladilnika. Mene je tudi razveselilo dejstvo, da ni treba zajtrkovati, če ti ne paše in meni zajtrk res nikoli ni preveč dišal kljub vsem priporočilom. Izogibati se je potrebno ogljikovim hidratom, razen pri enem obroku na dan, s tem da moraš pred tem obrokom pojesti 2 skodelici solate. Pri tem obroku lahko ješ tudi sladico, jogurt, sadje. Drugi obrok, pri nas večerja pa vsebuje dovoljena živila brez ogljikovih hidratov. V začetku se še lovim, a so neskončne možnosti za solate, zelenjavne jedi, kombinacije z mesom… Malo me vseeno moti, da sadje jemo enkrat na dan, a ni težko, ker ni problema z zelenjavo, ker nobeden ni izbirčen.
Najlažje je pa prebrati knjigo in se potem odločiti kako in kaj. V knjigi je lepo opisano, zakaj takšen način prehranjevanja. Poleg tega sem veliko slišala o dieti iz medijev. Priznam, da sem bila skeptična, dokler nisem kupila knjige in je začela brati.
Lačen v glavnem nisi in ti ni treba biti, ker dosti stvari lahko ješ, koliko želiš. In pri glavnem oz. “nagradnem obroku” lahko poješ tudi Milko, verjetno ne vseh 100 g, nekaj pa že…
Vsem vam in sebi želim velikooo uspehov pri izgubljanju kilogramov, sicer pa bom še poročala, kako se odvija Hellerjeva metoda pri nas.
Lp
Majda

tud js sem prebrala to knjigo, začela tud jest tako, vendar nisem zdržala. Brez sadja js namreč ne morem živet. Pa tud hčerka je začela, vendar se ni dobro počutla, je po petih tednih nehala, res pa je shujšala 5 kg. Js bom kar porcije prepolovila, pa sladkarije črtala (to še najlaže) pa bo. Zdržmo, da bo lepe in samozavestne 🙂 Čavči!!

Jz sem se pa tkole nekak odločila, da malo pojem za malico. Kakšna žemlja, jogurt, mogoče kdaj sednvič. Kosilam normalno, to je pri nas okoli 16. ure. Potem pa če bo kriza kakšno sadje, zelenjava, drugače pa konec. Pa sladkarije absolutno na minimum, samo za lušte tu pa tam. Zadnje čase je bilo to kar vsak dan. Zraven pa mislim tudi migati. Ene dvakrat na teden iti malo v hribe za kako urco in pol, dve. Drugače pa recimo 3x do 4x na teden na orbitrek za cca 30. minut Če bi se mi tega uspelo držati in bodo kakšni rezultati – javim.

Takole, drage dame, en teden je naokrog – kako ste se kaj držale? Js se morm pohvalt, da kr dobr. Zgubila sem 2 kilci (to je od praznikov, je šlo hitr 🙁 ). Pri hrani sem se dobro držala, jedla solate, sadje, ribe, pila veliiiko tekočine (voda, čaj), začela telovadit (trebušnjaki, vaje za roke, stegna, ritko …) ter vsak dan za 40 min. za orbitek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close