Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hura, budnica

Hura, budnica

Veseli me, da se ohranja ta običaj.

A ni ob 7 h zjutraj?

Bo kje. Pihalni orkester se premika sem in tja.

pri nas jo je pa sosed nažgal ob 6 zjutraj. haah celo vas je vrgel na noge.

Odgovor na objavo uporabnika
Žal smo različni, 01.05.2025 ob 06:51

Bo kje. Pihalni orkester se premika sem in tja.

Ja , sem in tja. To bo to.😁Budnice so ob sedmih.

modrivrag, 01.05.2025 ob 06:54

Ja , sem in tja. To bo to.😁Budnice so ob sedmih.

Mogoče je pri vas ob sedmih, pri nas je bila že pred šesto uro

Pri nas ob petih, motoristično.

Godba bo pa ob pol enajstih, ker jo v našem kraju ni. V sosednji občini je bla godba ob šestih.

Ja, jih avtobus prevaža sem in tja. Sem bila presenečena, ko sem prvič opazila.  Velenje.

Pri nas je bila ob šestih budnica, potem uro in pol “žegnanje glasbil” od hiše do hiše, zdaj je pa že narezek in za najbolj utrujene prva pomoč (kisla juha).
Čez kako urco si pridejo žene po svoje muzikante in si vsevprek voščimo (pre)živel prvi maj… 😄

Na mlaju je bila salama, ribica v tunki in pletenka rujnega. Pa pri vas?

Nekaj sem očitno pobrkal. Sem prespal budnico. Vstal sem malo pred šesto. Al je pa letos ni bilo, nimam pojma.

takle, 01.05.2025 ob 07:19

Pri nas ob petih, motoristično.

Godba bo pa ob pol enajstih, ker jo v našem kraju ni. V sosednji občini je bla godba ob šestih.

Pri nas motorji brez auspuhov, od pol ene naprej, vsake tričetrt ure.

Naj gredo mal u kurac.

Pri nas se vozijo okrog z avtobusom, v našem kraju so bili ob šestih, začnejo ob petih, zakljucijo z igranjem opoldne, 14 lokacij

lloyd, 01.05.2025 ob 09:45

Pri nas motorji brez auspuhov, od pol ene naprej, vsake tričetrt ure.

Naj gredo mal u kurac.

Žiher ga vžgeš za uho, če nisi policaj.😁

Živel 1. maj, 01.05.2025 ob 06:42

Veseli me, da se ohranja ta običaj.

Ti grem zdajle dve pokrovki ob ušesa nabit pofukanc komunajzarski z oidlično plačo v JU al pa pač izjemno pokojnine še iz časov rajne Yuge. Pol ti bom pa činelo v rit zataknil. Pa se na urgenci veseli prvega makja zlodej jebeni,

Lloyd, valda da brez auspuhov, drugač nima smisla za budnico.

modrivrag, 01.05.2025 ob 09:52

Žiher ga vžgeš za uho, če nisi policaj.😁

Eno je tradicija, pa pleh muzka drugo je pa drkanje nažganih smrkavcev  v razsutih škatlah in motorjih. To nima nobenega smisla.

takle, 01.05.2025 ob 09:55

Lloyd, valda da brez auspuhov, drugač nima smisla za budnico.

Jah to bo. Za pleh muzko so itak prebutasti, pa jim druzga ne preostane.

Po FB vidim, da je bila budnica v Podlehniku, pri nas mir in tišina, eno tako rajsko jutro.

1.maj, praznik dela, delavstva mi enako deluje kot 8. marec in še kak tak “praznik”, ko pravzaprav praznujemo kaj? To da smo kot družba v 21.stoletju še vedno v nekih delitvah? Delimo se po razredih, spolu, rasi, naciji, na leve in desne, pametne in neumne….na tiste prave in one druge, ki jih je potrebno prevzgojit, preobraziti, spremeniti tako, da bomo mi zadovoljni?

Hmmm, torej praznik koga ali česa? Praznik nezadovoljstva s tem, da obstajajo ljudje, ki ne razmišljajo tako kot mi, niso pravega spola, rase, družbenega razreda?

Lep sončen dan vsem, preživite ga čimbolj lepo in povezovalno!

New Report

Close