Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hurghada – izleti

Hurghada – izleti

Letos gremo na dopust v Hurghado – ker je ta forum namenjen počitnicam, upam, da me “popotniki” zaradi tega ne bodo preveč popljuvali.
Bomo v apartmajih Mirette in če je kdo že bil tam, lepo prosim za vtise!
Še bolj pa me zanimajo izleti – Kairo, Luxor in pa seveda snorkljanje.
Vsi priporočajo(te) izlete z lokalnimi agencijami, nihče pa ni konkreten!
Prepričana sem, da vas je že kar nekaj bilo v Hurghadi in če je kdo šel na izlet z lokalci, naj mi pove, s kom, kam in za koliko!
Hvaležna bom tudi za kakšne druge informacije
LP Mirjam

Lansko leto sem dopustoval v Hurgadi z Neckermanom in tudi z njimi sem bil na izletih.Mogoče je bilo res nekoliko dražje vendar verjetno na višjem nivoju kot z lokalnimi agencijami.
Bil sem na izletu v Kairu, ki traja 24 ur (500 km v eno smer), čeprav je tako daleč toplo priporočam.Vožnja je dolga in poteka v varovanem konvoju , zato tu ne priporočam lokalcev,ki imajo precej slabše avtobuse.
Nepozaben je bil tudi izlet z terenci v puščavo ( obisk Beduinov + kosilo) in nadaljevanje do koralnega grebena+ “snorkanje”.Ne pozabite mask, čeprav tudi brez vidiš marsikaj.
V Egiptu vam bo lepo.

Mirjam,

mi smo bili za novo leto v El Quseirju, to je 150 km južneje od Hurgade.Imeli smo koralni greben ob plaži, tako da smo šnorkljali vsaki dan, sta pa hči in mož šla na izlet s šnorkljanjem z ladjico in sta bila navdušena.Mi smo potovali z Guletom in smo se poslužili tudi njihovih izletov ( lokalnih nismo sprobali).
Izlet s snorkljanjem na dveh koralnih atolih je bil 35 EUR ( celodnevni s kosilom).
Izlet v Luxor je bil pa 70 EUR.Meni se je zdel Kairo predaleč, še v Luxor smo se vozili 4 ure-ampak ti se boš manj, ker je iz Hurgade bližje.
Kolikor imamo mi izkušnje te lokalci itak poskusijo nategnit pri vsakem koraku, mene so in sem bila zelo razočarana.Ko sem kupila kartice in znamke, so mi prodali znamke s prenizko vrednostjo ( to sem spoznala kasneje v hotelu, ko sem kupila še dodatne in sem videla, da je višja vrenost na znamkah) in nihče ni dobil kartice-razen tistih iz hotela. Tako, da jaz bi ti odsvetovala izlete v njihovi organizaciji, tudi če so cenejši.

Mirjam,

Mi smo bili za božič v Hurgadi in smo zaradi naše 2 letne hčere najeli svoj majhen kombi za 8 oseb in svojega angleško govorečega vodiča preko agencije Delphin. Za izlet v Luxor (Tempel Karnak, Dolina Kraljev in Tempel Hačapsut) smo odšteli 75 EUR po osebi (tudi za otroka). Ampak smo se lahko nekje dlje zadaržali ali pa kaj hitreje pogledali, skratka nismo bili vezani na celo skupino. Vožnja pa je tudi trajala cca 4 ure v eno smer,ker brez konvoja ne gre. Izlet drugače traja ves dan. Glede Kaira pa so nam izlet z tako majhnim otrokom odsvetovali, ker traja dva dni in dejansko spiš na avtobusu. Varianta z letalom pa je dokaj draga.
Je pa cel kup poceni enodnvenih izletov.
Pa lep dopust.

Hvala za odgovor vsem. Malo sem čakala, če bo še kdo kaj napisal…
Pišeš, da si bil z Neckermannom. Tudi mi gremo z njimi. Zanima me, če si moral plačati vizo – v katalogu piše, da je za Avstijce in Nemce že všteta v ceni, ne vem pa, ali jo morami mi sami kupiti na letališču ali ti oni zrihtajo…
Še nekaj me zanima – odhod letala je pozno zvečer; ali kdo ve, če se da v hotelu zmenit, da lahko ostaneš v sobi dlje in ne samo do 12h.
Hvala!
LP

Tudi sam sem ze bil v Hurghadi. Sicer sem bil tam samo par dni ker sva potem z zeno odsla na krizarjenje. Torej izleti. Obvezno ne zamuditi snorkljanja … bilo je nepozabno, poleg snorkljanja boste obiskali tudi koralni otocek, kjer je pesek in plaza res super. Take plaze in peska v Hurghadi ni torej ne izpustiti tega izleta. Tudi samo snorkljanje je dozivetje saj je morje polno barvanih rib in zivljenja pazite samo da se ne porezete ne koralah pa ne stat po njih ker jih tako unicujete !

Ostali izleti pa tako, dzip safari po puscavi je malo brez veze, ker je zahodna puscava kamnita tako da ce pricakujete pescine tega ne boste videli. Beduini so sicer interesantni, vendar je vas sama ze skomercializirana !

Kairo in Giza plato bi bilo tudi nujno obiskati, ceprav je kar dolga pot iz Hurghade. Sam sem bil tam 3 dni po koncanem krizarjenju smo leteli iz Asuana. Giza je nekaj posebnega in ce nisi obiskal gize potem nisi bil v egiptu ;), ceprav je meni osebno bilo bolj vsec gledati templje ob nilu (Karnak, Edfu, Esna itd. )

Uzivajte.

Mi smo šli preko avstrijske agencije Delphin in smo vizo plačali na letališču v Hurgadi, če se ne motim je bila 25$ na osebo.

Pa uživajte ša za nas, ki bomo ostali doma.

Visa je bila vključena.
Bivanje se bo verjetno dalo podaljšat , saj se ponavadi gostje zamenjajo v istih sobah.Ob kateri uri se vračate?

Domov letimo ob 10h zvečer. Naš dopust je sicer je (daleč) – junija.
Ker pa bo to naš prvi Egipt, obenem pa že večletna želja, sem hvaležna za vse informacije iz prve roke.
Dopust si zamišljam nekako takole: lenarjenje na plaži, snorkljanje, ogled templjev v in okoli Luxorja ter seveda obvezne piramide in Kairo…
Na kakšnem potovanju bi verjetno videli več, vendar imamo radi svojo kopalnico in podoben “luksuz”, za potovanja, ki ponujajo več udobja, pa imajo take cene, da mi ni nič več jasno; kaj te nosijo od ene do druge znamenitosti ali kaj?!
Komaj čakam!
LP Mirjam

To bo super.Upam, da ne greste za 1 teden.za tak program je potrebno minimalno 10 dni.

Nam je bilo za novo leto tako všeč,da zdaj razmišljamo da bi šli za prvomajske še enkrat, tokrat v Sharm in da bi šli na izlet v Kairo.Mirjam, ti si si po moje preveč izletov za en teden zamislila, se ne boš nič spočila ( z lenarjenjem ne bo nič)-sicer odvisno kaj hočeš, ampak če vračunaš vse izlete je potem mogoče bolje izbrati varianto s potovanjem po Egiptu-sploh če boste cela family šli ne vse izlete, ki si jih naštela.

Aja, nisem povedala, da gremo za tri tedne – prvi teden je bistveno dražji kot potem oba naslednja skupaj.
Saj potovanje me je zelo mikalo, vendar me pride tri tedne dopusta z izleti, ki sem jih naštela, skoraj isto kot en teden potovanja.
Imamo sina najstnika, ki ga sicer marsikaj zanima (zato se je tudi “žrtvoval”, da gre z nama v Egipt), vendar hoče tudi zabavo – disko ipd., tako da upam, da smo se prav odločili.

Ha,ha, tudi z nami je šla najstnica, ki se je “žrtvovala”.Če boste pa 3 tedne, je pa to sploh super, potem pa moraš videt vse kar si naštela.Preko katere agencije greste, če ni skrivnost
Lepo se imejte

Rezervirali smo pri Odklopu, organizator je Neckerman, letimo pa z Dunaja. Imeli smo popust za zgodnjo prijavo, pa akcijo 14=12, tako da je končna cena 170.000,00 SIT po osebi za 3 tedne AI v hotelu 3*, vključene so vse takse, ocene gostov pa so kar solidne.
Cena potovanja za 1 teden pa je s taksami cca 180.000 SIT!
če greš v Sharm, poročaj, kako je tam!
LP

Midva sva se pravkar vrnila iz sharma, tako da če te zanima kaj kar z besedo na dan.

Moram pa reči da preveč po izletih nisva hodila, je bilo bolj poležavnje v Nabq bayu.

Gas

Jaz potujem v petek, kakšne so temperature morja in zraka.Kaj naj nesem za obleči?

Prve tri dni je bilo mraz ko 🙂 ce nisi bil v zvetrju, je bilo kar mraz. Uglavnem je pihal veter, tako da priporocam kaksno vetrovko.

Potem pa je bilo lepo toplo, sicer je v Nabq bay-u pihal skoraj skozi veter, samo ni bil mrzel.
V petek ko sva pa sla domov je bilo pa 30 stopinj tako da je bilo toplo.

Morje 🙂 meni se je zdel “mrzel”. ne vem bil sem lahko notri max 20 min potem pa je bila ze kriza
me je zeblo,…. kolk stopinj je pa imel pa ne vem povedat.

Moraš se odločit za izlet v
1. Luxor ( 4h vožnje iz Hurghade z busom). Ta izlet je fantastičen, saj si boste ogledali Karnak (največji tempelj v Egiptu), Dolino Kraljev (kje so grobnice Faraonov, tudi Tutankamona) in tempelj Hačepsut. +kosilo

I2. zlet v Kairo (8h vožnje iz Hurghade). Ogled piramid-FANTAZIJA. Ogled muzeja v Kairo, kjer hranijo Tutankamonovo zakladnico-NEPOZABNO. Obisk največjega bazara Khan el khalili-NEPOZABNO. +kosilo

3. Z jeepi po puščavi+obisk Bendunske vasi, kjer vam Benduin skuhajo kosilo in vam razkrijejo vse o njihovem načinu življenja+jahanje kamel

4. S quoti (štirikolesnimi skuterji) po puščavi-DIVJE. Isti program kot pri Jeepih

5.Snorkljanje ali potapljanje +piknik na ladji

6. Ogled predstave “Alfa lejla va lejla” 1001 noč

Išli smo na izleti u hurgadi preko https://hurghada-izleti.com/ bilo je nama super

Išli smo preko hurgada Izleti mnogo jeftinije

New Report

Close