Hvar, Korčula
Če se že odpravljate teko daleč, priporočam Tučepe. Bili lani prvič (hoptel Alga) in super zadovoljni. Ogromno je tudi privat namestitve. Plaža dolga, široka, veliko sence in prvič smo bili na morju, da ni bilo treba že ob sedmh šibat na plažo, če si hotel imeti prostor v senci. Bili smo konec avgusta in naša mala je imela veliko družbe majhnih otrok.
Mi smo bili tukaj na korčuli že 3x in smo bili zelo zadovoljni.
Drugače je pa pet minut z avtom starn plaža pržina (sama mivka) izven naselja, zelo podobna tisti rajski plaži na rabu, le da je malo manjša.
Drugače je pa tko na hvaru ali korčuli samo kamnita plaža, zelo neprimerna za otroke. Kaj ti pomaga apartma 2-5 starn od morja, če en moreš drugače v vodo, kot da skočiš not :)))
Korčula je velikooo boljša od Hvara vsaj za nas-je pa res da je tudi na Hvaru zelooo lepo morje,mi hodimo na Korčulo že 5 let in nam je res bolj dostopna kot Hvar,ki ima zelooo slabe ceste in dostop do plaž-razen Turističnih naselij in nekaj izjem,pa še to -na Hvaru saj glede vremena nimaš kaj skrbeti,saj ima največ sončnih dni na Jadranu!!!
Mateja T. v kateri konec Korčule pa hodite? Pesek je idealen.
Maca 1, zelo bi me zanimali apartmaji v Zavali, koliko so stran od morja.
Če želita mi lahko pišeta na nina.aja@gmail.com. Zelo vesela bi bila vsake informacije.
lpNina
Misxy, ste imeli srečo, da ni bilo gneče, ker ste bili tam konec avgusta. Sicer je cela Makarska riviera v glavni sezoni polna, na plaži ležijo kot sardine… in to je glavni vzrok, da mi še nismo bili tam, čeprav sem od svojega očeta že toliko lepega slišala ravno o Tučepih in bližnjih lepih krajih Makarske…
Vladka
seveda je res, kar pravim maca1…
Ti se raje malo nauči geografije , tam ti namreč zelo veliko manjka in ne se tukaj blamirat s tako znano plažo. Plaža Zlatni rat na Bolu je namreč na otoku BRAČ, to ni ne Korčula, ne Hvar :)))
tudi jaz sem že bil na južni strani Hvara, v Jagodni (privat apartma poln penzion, 24 EUR/na osebo, hana je bila res odlična). To je na tisti strani kot je sv.Nedelja, zavala… tam je nekaj majhnih prodnatih plaž, sam kaj ko je v višku sezone gužva in gneča na takih plažah. Bolje je iti pred glavno sezono ali pa po glavni sezoni, ko ni gneče.