Hvar-Stari grad

Daleč najboljši dopust v mojem življenju. Za zvečer je veliko bolj prijeten Hvar, vendar pa je kar daleč (sploh če se kaj popije). Da se pa tudi v Starem gradu zvečer dol usest, pa kakšno pijačo popit. Smo šli pa tudi v Jelso, pa nekje v bližini je noro dobra “diskoteka” na odprtem…
Plaže v bližini niso kaj prida. Ker so zraven hoteli, so plaže zelo polne. Mi, če smo ostali v Starem gradu, smo šli kar daleč peš, da smo se lahko vsaj normalno ulegli, sicer pa smo se vozili na druge kraje, kjer so plaže lepše.
Pred tremi leti je neka gospa nove apartmaje oddajala za 24 DEM na dan po osebi. Njen naslov ima kolega (upam, da še), pa če želiš mu rečem, da ga da. Mi smo bili v sosednji hiši – živa katastrofa (vse staro, umazano, hladilnik ni delal…), cena pa 25 DEM.
Če te še kaj zanima, vprašaj.
Lp, Maja

Mene je pred leti Stari grad zelo razočaral. Saj čez mesto nimam nič, ampak plaže pa so čudne in malo jih je, tako, da kolikor je bilo meni znano so se ljudje, ki so bili nastanjeni v apartmajih, hodili kopat v Zavalo ali Jelso, kar pa sploh ni blizu. Enkrat smo bili tudi v campu pa je po tleh tak zoprn prah, da smo sami prespali tam pa smo imeli drugi dan vse prašne stvari, za nameček pa zraven campa sploh ni plaže, ta je oddaljena nekaj km.

Smo bli v Jelsi pred par leti. Tuga in žalost na celem otoku, smo ga celega predelali. Nikjer prave plaže. Nikjer pravega življenja in zabave. Ni mi zabavno, da bi se vsak dan vozila z avtomobilom nevem koliko KM do kake “normalne” plaže. Plaže so večinoma kamnite oz. so kamnite plošče, da ne moreš ne sedet, ne ležat na njih. Je nekaj tudi tistih malih uvalic s peskom, kjer so v glavnem mlade družinice z otroki – ne vem kdaj so si morali že rezervirati tiste kotičke, verjetno že ob 5 uri zjutraj. Tam se ponavadi nagužvajo, da kar gazijo drug po drugem. Mi to ni zabavno.
Meni Hvar ni ostal v lepem spominu.

midva sva s punco lani vse večje otoke, južneje od kornatov, prepotovala. jeseni pa še prejadrala. no, ko sva avgusta potovala po kopnem, sva se ustavila tudi v starem gradu, kjer sva hotela ostati 4 dni. v resnici sva ostala samo eno noč.
v mestu se nič ne dogaja, kulnarična ponudba je zelo slaba (pizze, kalamari… in podoben balast), mesto kar precej zaudarja, je ponoci dokaj glasno, ko se lokalni decki z mopedi in starimi avti furajo, in se bi lahko nasteval. pa tudi plaze ni. nasplosno me je hvar kot celota precej razocaral.

Midva s fantom sva se odločila, da bova v naslednjih “par” letih predelala otoke v Dalmaciji. Začela sva na Korčuli, nadaljevala na Hvaru, letos greva na Brač itn. Kar se Hvara tiče: Bili smo v Starem Gradu v app. Helios. Apartmaji bolj žalost kakor kajj drugega, vendar cenovno kar ugodni. Plaža je bila kar ok, (videla sem že lepše, pa tudi že slabše) kakšnega hudega življenja v Starem Gradu pa ni bilo. Tako smo hodili zvečer v Hvar in Jelso. Smo pa najeli čolniček (cene so hudo zasoljene, se splača kakšnega domačina najdet in si ga sposoditi za pol manj, kot od možakov na plaži) in se vozili s čolničkom ob obali. Našli smo tako čudovite zalivčke pa čisto nobenega človeka, do njih je dostop samo iz morja. Vendar je vprašanje če se izplača to početi 14 dni, je cenovno zelo neugodno. Priporočila pa bi odločno restavracijo, ki je na pol poti ob sprehajalni stezi med centrom Stari Grada in app naseljem in hotelom Helios. Sicer sta tam dve restavraciji, prava je tista, ki ima gužvo, tista druga je tako skozi prazna… Le zakaj? Drugače je pa hrana na celotnem Hvaru v restavracijah res bolj švoh…