hyundai getz
Da, sestra ga ima. Poskočen avtek, da dol padeš. Pije nekje 7-8 litrov (odvisno od tega, kako “težko nogo” imaš). Je pa daljši kot mu je videt – od mojega golfiča je daljši samo za kakih 10 cm. Parkiranje so sanje – mali avtek z servo volanom (mislim da serijsko). Sestrin je sicer brez klime, ker ga je res hitro kupila (ni bilo denarja za klimo, hehe).
No, pa še slabe lastnosti: je zelo trd avto (res trd, še moj golf je dosti bolj mehek). Če sediš zadaj, je zelo malo prostora za noge (spredaj sediš kot kralj) in te rit precej boli, če se pelješ po recimo makadamski cesti (slabi amortizerji). In na večjo prtljago lahko kar pozabiš: dve potovalki, potem pa je konec.
Skratka: zelo všečen avtek, posebej za vožnjo po mestu oz. za nekoga, ki še nima otrok.
Aleš napisal:
> Odsvetujem,razen če ti je “zapel za oko” in imaš preveč
> denarja.Izračunaj si,koliko boš zgubljala na leto.Boljša izbira
> bi bil rabljen Polo ali Golf.Tvojega pa popolnoma
> razumem;verjetno je pred karavani vozil tudi kaj drugega in
> pozna razliko.Pa lep vikend!
Se strinjam. Brez zamere ampak avto izgublja abnornalno veliko…. škoda…. drgač mi je pa edini ta model všeč od Hyundaia firma sama pa mi je a-a.
Vozim Getz-a…že sedem mesecev- uh, kako hitro čas teče…Zelo uredu za vozit- res je za makadam malce neugoden, saj kakšnih ekstra blažilcev verjetno nima..Tudi zadaj je veliko prostora ( nekdo je pisal, da ni..)- le prtljažnik je zelo mali, pa poraba ni takšna, kot je tam navedeno- torej: pije preveč ..Vozim na dolge proge ( cca 100 km dnevno)- pa je pri prižgani klimi poraba 7 litrov…Kupili pa smo ga za dlje časa…( po mojih informacijah servisi niso dragi, tudi rezervni deli ne…- bomo pa še vidli, ko bo treba:-) )….