Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem hyundai ix20 ali kia vengA

hyundai ix20 ali kia vengA

zdravo. iz starejsega mercedesa a bi sla na enega od zgoraj nastetih avtomobilov … ali pa kaj tretjega, ta dva sta izbrana po izgledu 😉 pogoj je majhen enoprostorec. ima kdo katerega od njiju, kaj lahko poveste? renault capture mi je zelo vsec, vendar sem sedela v njem in mi je totalno nepregleden, ne vidim spredaj, ne zadaj, skratka, odmislila sem ga.
ali pa, ce se kdo spozna na oba, ki ju zelim, kateri “je boljsi”. imamo dva otroka. hvala.

Nimam izkusenj s tema dvema modeloma, lahko pa napisem, da je pri hisi ze tretji Hyundai, zdaj Veloster, z vsemi smo imeli dobre izkusnje.

še ena, ki ima Hyundaia (Getz), imajo še dva v širši familiji od tega en i20 – zanekrat vsaj jaz trkam – brez problemov (avto je star 13)… kolikor mi je znano so drugi tudi zadovoljni.
Kie ne poznam.

Pri Hyundai nimaš kaj zgrešit, to so avti z visoko zanesljivostjo in odličnim razmerjem kakovost/cena. Kia ravno tako, edino kar zna biti da je Kia dražja in verjetno je tudi servis dražji.

Jaz bi priporočala še ogled majhnega enoprostorca – ford B-max. Sama sem z njim zelo zadovoljna.

Občasno vozim rent-a-car, večkrat sem že dobila Hyundai Sonato in lahko rečem, da se za tako poceni avto prav dobro vozi, tudi udobna je.
Doma imamo precej dražje avte, je razlika, ampak ne 4 ali 5 kratna, kot je razlika v ceni.

Jaz sem se zaradi podobnih razlogov kot ti (dva majhna otroka + pretežno mestna uporaba) pred dvemi leti odločila za vengo. Avto je maximalno praktičen in dobro pregleden, motor je pa bencinski, ker delam kratke vožnje. Takrat sem gledala tudi hyundaička – a mi je bil po materialih znotraj nekako bolj siv in monoton. Pri ceni smo pa z nekaj dogovarjanja prišli pri obeh na več ali manj enako cifro. A ja, pa Kia ima dve leti daljšo garancijo. Do zdaj imam slabih 40k km prevoženih in je vse b.p.

Isti “šmoren”, saj gre za tehnično enaka avta. je pa kia precej lepša in bolj mladostna v smislu dizajna, kar je itak stalnica zaradi hyundaieve konzervativnosti. sicer pa dobra in povsem neproblematična avta brez omembe vrednih okvar. poglej si nemške vzdržljivostne teste – vse b.p.

Če sta enaka, zakaj je pa potem Kia vedno višje uvrščena glede kvalitete oziroma nepokvarljivosti. Čuden, a ne, če naj bi jih delali v istih tovarnah.

New Report

Close