Hyundai – servis ne zna popraviti
Tudi to sem že naredil, ko je bil en vpoklic.
Pa je bil njihov odgovor: To vam bo pa že vaš servis zrihtal kot garancijski slučaj.
Sicer sem se zdaj spomnil, da imam že 3 take napake, le 3. sploh še nisem prijavil, saj sumim, da bo spet nepopravljiva. Ta je še najbolj nedolžna.
Načeloma gre za majhne napake, ki niso hudo pomembne, ampak le najedajo. Npr. večkrat moraš pritisniti nek gumb, da prime.
Tale tretja je šklempetajoča obloga enih vrat, ki se pojavlja samo ob toplem vremenu. Potem pri vožnji čez neravnine ropota kot drvarnica.
Avto je sicer star 3 leta in ima 50kkm.
Anonimno 4148, 03.07.2023 ob 19:15
Tudi to sem že naredil, ko je bil en vpoklic.
Pa je bil njihov odgovor: To vam bo pa že vaš servis zrihtal kot garancijski slučaj.
Sicer sem se zdaj spomnil, da imam že 3 take napake, le 3. sploh še nisem prijavil, saj sumim, da bo spet nepopravljiva. Ta je še najbolj nedolžna.
Načeloma gre za majhne napake, ki niso hudo pomembne, ampak le najedajo. Npr. večkrat moraš pritisniti nek gumb, da prime.
Tale tretja je šklempetajoča obloga enih vrat, ki se pojavlja samo ob toplem vremenu. Potem pri vožnji čez neravnine ropota kot drvarnica.
Avto je sicer star 3 leta in ima 50kkm.
saj….ko bo konec garancije te ne bo nic vec motilo…ne skripanje ne cviljenje ne piskanje….dikler je garancija vas moti vsaka dlaka…ko ste sami placniki bi pa se najraje da se vam olje precedi skoz najlon štumfe in vrne v motor filter za olje pa sam.obrise…teleta zabita
Sem vse napake večkrat opisala pooblaščenemu serviserju prodajalca. Nismo prišli skupaj v garanciji. Dokončno je odpovedalo 4 mesece po preteku garancije. So me hoteli odpravit, da ne bodo popravljali kot v garanciji. Sem avto peljala v tujino na diagnostiko, kjer so napako našli v pol ure in jo evidentirali v elektronsko knjigo. Odvetnik jim je postal zahtevo po garancijski odpravi napake in vračilu vseh stroškov. In pol so vse zrihtali. Zastonj. Vzemi odvetnika.
Pri uveljavljanju ponavljajočih napak v času garancije je ključno, da imaš vse pisno zabeleženo črno na belem. Torej, ko prvič ugotoviš, da te nategujejo s foro, da popravljajo in popravljajo in nič ne popravijo – začneš pisat pisne reklamacije. V pisnih reklamacijah obvezno zahtevek za dokončno odpravo napake in zahtevek za novo vozilo, ker si že x – tič ugotovil, da servis tega ne zmore urediti. Priporočena pošta s povratnico.
Dva avtomobila sta me na ta način zafrkavala v življenju. Prvič je bilo resno, ker je šlo za neodpravljivo napako na motorju. Po sedmih pisnih reklamacijah (in enemu dobro odmerjenemu klicu direktorju – vprašal sem ga, če se mu da z mano ukvarjat, ker ga bom klical non stop, dokler ne bodo zrihtali) sem dobil nov avto.
Drugič je zafrkavala otroška ključavnica na zadnjih vratih., V praksi je delala, samo avto je imel napako v softwearu in je stalno javljal napako. Tule nisem zapenjal in sem se zadovoljil z izjavo servisa, da bodo napako doživljenjsko popravljali brez stroškov, če se bo ponavljala in je ne bodo mogli odpraviti.