Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Hyundai Tucson 1,7 diesel

Hyundai Tucson 1,7 diesel

Imam namen menjati avto. Do sedaj sem vozo Alfa Romeo 159 SW 1,9jtd 150km.
Res je da je izbira Hyundai Tucson (kupil bi novega 1,7 diesel 115 km) popolnoma drug razred avtomobila.
Toda na testni vožnji sem bil prijetno presenečen nad odzivnostjo diesla.
Druga varianta je opel insignia st 2,0 diesel 140 km. Cena novega je približno ista kot Tucson.
Če ima kdo še kako drugo idejo (cena okoli 23.000 eur). Delam 25.000km na leto. Pol avtocesta pol mestna vožnja.

Hvala za mnenja

Tucson je sigurno zelo dober avto, ali rabiš tako velik in napol terenski avto je pa druga zadeva. So pa športni terenci lepi za vožnjo saj lepo vidiš iz njih, občutek je dosti boljši kot v nizkih avtomobilih. Opel insignia je po mojem preveč zastarela. Jaz bi sicer imel passata, če bi jim človek lahko še zaupal po zgodbi s strupenimi dizli. Če boš izbiral v razredu Tucsona bi vsekakor počakal še na novega Sportagea, saj je enak avto, a sodeč po slikah lepši. V tvojem primeru bi ti prišla bolj prav tudi Kiina 7-letna garancija. Pri Hyundai je petletna, pri Kii je še dve leti daljša, je pa omejena na 150 tisoč kilometrov, kar pomeni v tvojem primeru, da bi ti veljala šest let oziroma eno leto več kot pri Hyundaiu.

Meni je novi Sportage bolj všeč. Tucson je znotraj že spet prveč klasično hyundajsko siv in brezobličen. Sicer pa top avto. A kot rečeno meni ima Kia boljši dizajn.

New Report

Close