IBAN – nakazilo???
Nakazala bi denar v tujino – nekaj bi kupila. Ta firma mi je podala svoj IBAN, SWIFT kodo in referenčno številko. Jaz pa naj bi podala svoje ime, priimek, naslov, mail in IBAN – zdaj pa ne vem, ali potrebujejo IBAN banke ali moj IBAN (št. računa)…. ne razumem zakaj potrebujejo moj IBAN (-ali od banke) …če jim jaz nakazujem denar, saj jaz kupujem od njih.
Dala sem jim od banke IBAN (upam, da ni napačen), ali bi morala dati svojega? Ne vem kaj je zdaj to?
Ali mogoče kdo ve , zakaj tako?
Najlepša hvala za pomoč!
Tudi sama nakazujem denar v veliko tujih držav in v Avstriji in Nemčiji, kot v vseh EU državah imajo številko njihovih bančnih računov v obliki IBAN. Pa tudi v marsikateri ne EU državi tudi. V kolikor se nakazuje v EU države in imaš vse potrebne podatke (IBAN ter SWIFT), je bančna provizija enaka, kot če nakazuješ na TRR v Sloveniji.
Zakaj potrebujejo IBAN nakazitelja mi ni jasno. Ni logike. Mogoče bi jih bilo dobro vprašati.
Tudi sama nakazujem denar v veliko tujih držav in v Avstriji in Nemčiji, kot v vseh EU državah imajo številko njihovih bančnih računov v obliki IBAN. Pa tudi v marsikateri ne EU državi tudi. V kolikor se nakazuje v EU države in imaš vse potrebne podatke (IBAN ter SWIFT), je bančna provizija enaka, kot če nakazuješ na TRR v Sloveniji.
Zakaj potrebujejo IBAN nakazitelja mi ni jasno. Ni logike. Mogoče bi jih bilo dobro vprašati.[/quote]
Ja saj to mi ni jasno, zakaj potrebujejo IBAN nakazitelja. Ampak zdaj sem bolj podrobno preverila, pa vidim, da čeprav je tuje podjetje , gre nakazilo v Reiffeisen Krekova banka…. to mi ni jasno, zakaj ne gre direkt v tujino?
Sem pa gledala, ima tudi Abanka transakcijski račun , ki se začne s kodo SI56……, mogoče pa bi morala vnesti to IBAN kodo od A banke. Nič mi ni jasno, ne vem kaj naj?
Hvala vam za info!
Zakaj potrebujejo IBAN nakazitelja mi ni jasno. Ni logike. Mogoče bi jih bilo dobro vprašati.[/quote]
Sem nejasno napisala
Vsi racuni v Sloveniji se zacnejo s SI56, v Avstriji se sicer zacnejo z AT, a sta ze prvi dve stevilki med razlicnimi bankami razlicni, enako nimajo vsi nemski racuni enakega DE xx zacetka…