Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ibiza,mallorca ali menorca….z majhnimi otroki?

ibiza,mallorca ali menorca….z majhnimi otroki?

zanima me ce ima kdo izkušnje z zgoraj naštetimi kraji za počitnikovanje? imamo dva mala otroka, v avgustu ko bi mi šli na dopust bosta stara 1 leto in 2,5 leta? ima kdo kakšno idejo ali predlog za konkreten kraj al pa mogoče hotel? bom vesela vsakršne izkušnje ki jo boste delili z mano 🙂 seveda nam je prioriteta hotel blizu plaže, iščemo varianto AI in pa na sploh me zanima kakšne so tam plaže (senčka, prod, skale, kamenčki, mivka???) … in pa urejen hotel, po možnosti dokaj prostorna soba, mogoče družinska? 🙂 …joj sem skomplicirala, ampak vrjamem da me bodo ljudje z majhnimi otroki razumeli 🙂

Mallorca bo od vseh treh mogoče še najcenejša, za otroke pa sta primerni tako Mallorca kot Menorca. Ibiza nekoliko manj. Plaže so itak top, večinoma mivka. Avgusta lahko pričakujete pravo vročino, tako da bi jaz na tvojem mestu poskrbela, da bo hotelska soba imela klimo. Večina hotelov je v bližini plaž, All Inclusive v Balearih je redkost, se pa najde, ampak je drago in ni na takem nivoju kot v Tuniziji ali Egiptu. Bolj furajo PP in nočitve z zajtrki.

Hotela ti ne morem priporočiti, ker jih je malo morje. Svetujem ti pa, da se stvari lotiš tako, da izbereš ponudbe od agencij, si določiš zgornjo mejo cene, potem boš že lahko naredila selekcijo pri hotelih glede na ceno. Potem pa te hotele preveriš na Tripadviserju in boš hitro videla kateri je najbolši.

Vsak hotel lahko preveriš na netu, od sob, storitev, hrane in plaže v bližini. Tako da ne verjami na prvo besedo agenciji. Prečekiraj vse na netu.

Pozdravljena.

Mi gremo 10.6. na Menorco, tako da bom znala takrat povedat. Gremo pa v hotel Sol milanos penguinos. Imamo 2,5 in 6 let stara otroka, doplačali smo AI in nas pride vse skupaj (tudi odpovedni riziko in parkirišče na letališču) 2.200,00 EUR. Ni ravno malo, samo oba otroka plačata pavšal. Doplačilo za AI pa je za vse 4 cca 350,00 EUR, če ne je pol penzion v ceni aranžmaja.

Zdravo!
Ste mogoče kaj razmišljali o Tenerifih? Tam je plaž malo morje in za otroke veliko zanimivega (na primer Loro park-eden največjih živalskih vrtov kjer imajo tudi šove z delfini, morskimi levi in orkami..
Tudi cenovno je lahko zelo ugodno. Z družino smo bili tam na dopustu konec marca in nam je bilo tako všeč da smo kupili apartma. Če vas zanima se lahko dogovorimo za zelo ugodno ceno ali celo zastonj:)
To je najcenejša varianta, tudi mi smo šli v lastni izvedbi saj agencije zelo preplačaš. Iz Bolonije z letalom ( povratne letalske karte so tam nekje do 150€na osebo), preko interneta smo rentali avto, ki nas je čakal na letališču (100€ najem za cel teden). Otok je zelo majhen in lahko z avtom prideš kamor hočeš. Ker je najem avtomobila poceni se nam ni ljubilo loviti javnega prevoza:)
Ostalo (hrana, obleke, bencin…) je pa še ceneje kot v Sloveniji. Na primer bencin je tam 1.04€/l 🙂

V Spaniji, tako Baleari in Kanari, je izredno malo hotelov, ki imajo svojo plazo z ze vkljucenimi lezalniki in brisacami na plazi. Imajo bazene, a to ni to. Ponavadi je med hotelom in plazo senca. Je pa ogromno mivke, senca pa samo s placanjm deznikom, ki pa te po pavzi za kosilo ne caka plus poberejo jih med 5 in 6 zvecer.

Ce ze greste na tisti konec, potem vam svetujem junij ali pa september.

Na Kanarih pa piha in se ljudje niti poleti ne kopajo na plazi ampak v bazenih.

Mi smo bili junija na Menorci z 3,5 in 2 letnikom, hotel Sol Milanos de los Pinguinos. Sobe v hotelu so manjše kot pa recimo v Grčiji, ampak ni bilo panike, smo se znašli. Hrana je bila zelo okusna, animacije za otroke ogromno, plaža super – 3 dni je bilo fuul valovito morje, je bila prepoved kopanja, ampak mi smo tiste 3 dni prevozili otok po dolgem in počez, kjer smo se tudi ustavljali in kopali (drugod na južni strani ni bilo valovito). Otroka sta uživala, marsikaj se da početi, tudi če ni nekih posebnih atrakcij za otroke. Preprosto uživajo že v vožnji z pedalinom 🙂 ali na izletu z ladjico. Mislim, da je za otroke najbolj pomembno da je lepa plaža, plitvina in čisto morje, ostalo pa ni tako pomembno. Pa seveda bazenček v primeru razburkanega morja.

Hey, zanima me a gre kdo na ibizo v mesecu juliju????

pozdravljeni,

zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z javnim prevozom na mallorki? na internetu sem namreč najdla zelo ugodne karte, vendar obstaja več možnosti ki jih lahko kupiš..izbiraš lahko med več-po angleško-hopsi, sedaj pa ne vem kaj to pomeni.
se morda bolj splača rentati avto?

Na Mallorci sem bila sicer že pred 15 leti, vendar se spomnim, da smo se posluževali kar busa, ki je bil zelo poceni. Kakšnih posebnih kart nismo kupovali.

Pozdravljeni,

v mesecu juliju načrtujem obisk Mallorce, pa me zanima naslednje. Kako je z javnim prevozom ( kakšna je cena tedenskih kart ali posamezne vožnje, ali lahko z javnim prevozom prepotuješ cel otok oz. ali so vse znamenitosti dostopne z javnim prevozom). Zanima me še kakšna je cena hrane v primerjavi z nami in če ima kdo podatek za koliko se da najeti avto če se to bolj splača. Hvala za kakršne koli informacije in nasvete.

Pred leti sva bila v Magaluffu, spomnim se, da je bil bus do Palme čisto ok, ampak za nekaj dni sva vzela avto (je bilo ugodno) in prekrižarila precejšen del otoka. Najbrž se da marsikam z javnim prevozom, vsekakor pa ne povsod, v kakšne bolj odmaknjene kotičke.
Sicer se pa dandanašnji najde vse na spletu, od linij in cen javnega prometa do cen najema avtomobilov, in se da preračunat, kaj se bolj splača.

New Report

Close