Ideje za 3-4 dnevni izlet med prvomajskimi počitnicami

Pozdravljeni,
s punco imava namen med prvomajskimi prazniki iti nekam v naravo. Ker sva oba bolj pustolovca (rada kampirava, hodiva v hribe…), sva se letos odločila kar za spanje v avtu oz. “divje kampiranje”
Nekako sva se odločila, da bi šla za nekje 3-4 dni proti Posočju in okolici, saj so nama tisti deli izjemno lepi (Tolmin, Kobarid, Bovec, Trenta…). Večino časa bi tako hodila, računava nekje 6-8 ur na dan bi hodila po hribih in okoliških slapovih, kuhala bi si sama, uglavnem res bolj avanturistično
Zanima naju sledeče:
– ali je že kdo opravil takšen 3-4 dnevni izlet po teh koncih? kakšno pot ste ubrali?
– ideje kaj vse se splača tam ogledati (muzeji naju ne zanimajo nekaj),
– katere vrhove priporočate da obiščeva (poleg Krna) in da sedaj ni nekaj veliko snega gor, ker cepinov in derez ravno nimava
– kako je z divjim kampiranjem v teh koncih – so kakšne kazni?
– mogoče še za konec, kakšne lokacije, kjer je mogoče kampirati pa da niso kampi
Vsakega nasveta bova vesela
Hvala

Ostani doma! Ker nihče še ni bil v Posočju, madona, le od česa tam turizem živi. In bosta vidva, avanturista, prva na tistem koncu. Bosta nekaj netopirjev nove vrste odkrila. To bo doživetje!
Tam trenutno ni vrhov brez snega razen svinjaka, na katerega pa gotovo nočeta. In na Krnu je še kar nekaj snega, do krnskih jezer pa običajno nekaj ur hoje. Vse info so na netu!
Kampiranje na divje in spanje v avtu je ok sredi avgusta, sedaj pa je ponoči hudo mraz.
Je pa tole res sramota za naše šolstvo, da te niso nič geografije naučili.
O avanturizmu v Posočju pa …. Ah ja, ko otroc ne vedo kaj bi s seboj!

Ostani doma! Ker nihče še ni bil v Posočju, madona, le od česa tam turizem živi. In bosta vidva, avanturista, prva na tistem koncu. Bosta nekaj netopirjev nove vrste odkrila. To bo doživetje!
Tam trenutno ni vrhov brez snega razen svinjaka, na katerega pa gotovo nočeta. In na Krnu je še kar nekaj snega, do krnskih jezer pa običajno nekaj ur hoje. Vse info so na netu!
Kampiranje na divje in spanje v avtu je ok sredi avgusta, sedaj pa je ponoči hudo mraz.
Je pa tole res sramota za naše šolstvo, da te niso nič geografije naučili.
O avanturizmu v Posočju pa …. Ah ja, ko otroc ne vedo kaj bi s seboj!
[/quote]
Ne vem kaj je tvoj problem, sem čisto lepo vprašal. V Posočju sem že parkrat kampiral, ampak večinoma v poletni sezoni, ter v kampu, nikoli pa še nisem “divje kampiral” (marsikateri kampi še sploh niso otvorili sezone), zato je opcija tudi spanje v avtu. Kampiral sem že tudi konec oktobra, ko je že malo bolj mrzlo in ni takšne panike glede mraza.
Nekaj snega naju ne moti, saj mini dereze imava, ne namerava pa plezat oz. hoditi po vrhovih kjer je še 2 m snega. Na Krnu sem že bil, tako da vem kakšna je pot, tudi napisal sem da imava namen hoditi po 6-8 ur na dan (vrhovi, slapovi, itd.).
Glede avanturizma se pa mogoče nismo razumeli. Poudariti sem želel, da se ne namerava posluževati nekih rezervacij preko bookinga, spanja v hostlih, itd., ampak želiva ubrati malo drugačno pot (šotor ali avto), da si bova kuhala sama, pač raziskovanja vsega kar nama bo všeč itd. Niti ne marava, da imava vso pot že vnaprej začrtano, ampak neke smernice pa ne škodijo…torej se bova večinoma odločala spotoma.
Ne vem kaj te moti glede znanja mojega geografije?

Odlično, za psi pobiramo za vami pa ….. ???Packi!
[/quote]
Ahh dajte no, ne pretiravajte saj pa ne bova samo na veliki potrebi haha. Mišljeno je bilo bolj, kot, da ni problem tudi počepniti in na takšen način opraviti veliko potrebo in ne, da bova zdaj vse 3-4 dni opravljala potrebo na takšen način
Obstaja tudi opcija, ustaviti se na poti v kakšnem lokalu

Ahh dajte no, ne pretiravajte saj pa ne bova samo na veliki potrebi haha. Mišljeno je bilo bolj, kot, da ni problem tudi počepniti in na takšen način opraviti veliko potrebo in ne, da bova zdaj vse 3-4 dni opravljala potrebo na takšen način
Obstaja tudi opcija, ustaviti se na poti v kakšnem lokalu
[/quote]
Kje pa jo bosta, če bosta v naravi?

Pusti tukaj te čudake na tem forumu. Izbrala sta odlično. Verjetno eden izmed najlepših koncev Slovenije ali kar sveta. Pojdita v eni smeri (recimo od Bovca dol ali pa iz Gorice)
Obiščita (v smeri)
– Nova gorica (igralnica)
– Sveta Gora (res izjemen razgled)
– Sabotin (prva svetovna, razgledi)
– Goriška Brda (kulinarika)
– Kanal (lušten most čez Sočo, kamp)
– Banjška planota (izjemni pogledi in narava)
– Most na Soči (jezero)
– Tolmin (sotočje, tolminska korita, kamp)
– Kolovrat (naravni muzej prve svetovne, čudež pri Kobaridu)
– Kobarid (muzej prve svetovne)
– Bovec (možnosti za ogled ne manjka, slapovi, smučanje, reke)
Obvezno pojdita na Matajur, Krnska jezera. To lahko vse obdelata v 1 tednu, če bosta aktivna in sta športno pripravljena.
Super lokacije, ena lepša od druge.

Vidim, da sem mogoče malo napačno predstavil najino idejo. Saj ne bova čisto odrezana od sveta xD Namen najinega izleta je, biti čimveč v naravi, poizkusiti nove stvari (da niso vedno hostli, itd.) Kakšen dan bova že poiskala kakšen kamp, kjer imajo tuše, če ne pa pač obstajajo higienski robčki in voda v naravi

Pusti tukaj te čudake na tem forumu. Izbrala sta odlično. Verjetno eden izmed najlepših koncev Slovenije ali kar sveta. Pojdita v eni smeri (recimo od Bovca dol ali pa iz Gorice)
Obiščita (v smeri)
– Nova gorica (igralnica)
– Sveta Gora (res izjemen razgled)
– Sabotin (prva svetovna, razgledi)
– Goriška Brda (kulinarika)
– Kanal (lušten most čez Sočo, kamp)
– Banjška planota (izjemni pogledi in narava)
– Most na Soči (jezero)
– Tolmin (sotočje, tolminska korita, kamp)
– Kolovrat (naravni muzej prve svetovne, čudež pri Kobaridu)
– Kobarid (muzej prve svetovne)
– Bovec (možnosti za ogled ne manjka, slapovi, smučanje, reke)
Obvezno pojdita na Matajur, Krnska jezera. To lahko vse obdelata v 1 tednu, če bosta aktivna in sta športno pripravljena.
Super lokacije, ena lepša od druge.
[/quote]
SUPER! takšne ideje potrebujem
Vem da so to eni izmed najlepših koncev Slovenije (če ne najlepši), saj sem že parkrat kampiral v Tolminu (in tudi že videl nekaj izmed stvari, ki si jih naštel/naštela), vendar jih punca še ni, pa tudi sam še nisem videl mnogo stvari v teh koncih.
Najlepša hvala za ideje!

ma ja, kaj bo hodil v igralnico.
Predlagam: Tolminska korita, slap Kozjak, Napoleonov most (sta vsaj dva, eden je pri Nadiži), potem pa izvir Soče in Kekčeva domačija (ne Kekčeva dežela – ne mešati), pa Vršič. V Kobaridu muzej 1. svetovne vojne, pa kostnica nad Kobaridom, vas Drežnica zelooo lepa….
Če že pridete v Novo Gorico – pa poglejte kdaj so vodeni ogledi na Sabotinu nad Novo Gorico o prvi svetovni vojni. Vse se dobi na internetu. Sicer pa ravno sedaj je v Novi Gorici ogled vrtnic burbonk na Kostanjevici, seveda pa ogled grobnice zadnjih francoskih kraljev na Kostanjevici – nihče ne govori o tem, da je tu med 6 sarkofagi tudi sama hči Marije Antoniete in Luisa 16., ki sta končala pod giljotino v francoski revoluciji – če bi kaj takega imeli Američani, bi vsak trotl na vseh straneh sveta o tem vse vedel in plačeval drage vstopnine za ogled (pri nas pa plačaš za ogled le po prosoji ali je 1 eur, ne vem, pa nikogar to ne briga razen Francozi hodijo čedalje bolj številčno sem).

jaz bi sigurno šla še na zip line in domov čez podbrdo
kar se (divjega)kampiranja tiče, bi se pa odločala tam, na licu mesta … uživajta!

Točno! Pa v Podbrdu bi se ustavila v brunarici Slap na odličnih postrvih…

kolikor vem je tako bivakiranje pri nas prepovedano, samBoški polcaji so pa najbolj dejavni policaji v sloveniji. Drgaš pa mal vremensko poglej, zaenkrat samo sreda lepo kaže ostalo je pa bolj nikakvo. pa v hribih je sneg http://www.kanin.si/smucisce-kanin/kamere/,,