ideje za darila
Letos smo se odločili za domačo varianto, ker se drugače zapravi čisto preveč denarja. Z možem bova pripravila limonce, z otrokoma pa bomo spekli piškote in naredili barvasto milo s katerim otroci lahko rišejo tudi po ploščicah, ko se kopajo. Z možem se ne obdarujeva, kupljena darila bodo le za otroke: za naša dva in za nečaka.
Za babico denarnico (ker je prejšnjo izgubila), za očeta dolge gate (ta vikend ima Spar 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust na oblačila) in povečevalno steklo, za partnerja torbo za 240 DVD-jev (3,5 EUR!!) in metersko žlico za obuvanje čevljev – da se mu ne bo potrebno pripogibati :-), za sestro in njenega partnerja posteljnino (v YISK-u ful ugodno), za nečakinjo dojenčico Pametnega kužka.
Za svoja otroka še nimam daril, sicer pa si 15 letna hčerka želi starega pony-ja (na bolhi po 30 EUR), 13 letni sin pa igrico za računalnik.
Bo pa letošnji božič prvi, ki ga bomo praznovali brez moje mame. Njej nesem na grob že danes snežaka z volneno kapo, rokavicami, šalom in jopčko – vem, da bi ji bil ful všeč, oboževala je praznike in okraševanje.
Tašči. palični mešalnik, ker se ji je stari pokvaril, losjon za telo + parfum, bonboniero, kavo
tast: komplet kozarcev za vino in stojalo za kozarce (za zidanico), jegermaister
3 nečakinjam (od 12-21 let): vsaki bon za Mullerja v vrednosti 30 € + čokolada + vsaki knjiga
svak in svakinja: stojalo za pršut + pršut ter kava in bonboniera
naj prijateljici (ima družino in več otrok): Activity za 12+ in Activity za otroke, stensko tablo + pisala (da bodo beležili obveznosti,….), kava, čokolade
mož: kamera
12-letna hči: iPad + knjiga + družabna igra (še ni kupljena)
7 letni sin: komplet (teleskop, mikroskop), komplet lego kock, knjiga, HOT WHeals komplet, družabna igra (še ni kupljena)
5 letni sin: komplet lego kock, HOT WHEALS komplet, družabna igra, knjiga, helikopter
2 letna hči: lesena kuhinja s pripomočki, plišast kuža, slikanica
V meni z leti ugaša tisti žar, veselje, vzhičenost, ki sem ga včasih imela pred temi prazniki, ko sem vedno sanjala in uživala v predstavljanju popolnih praznikov, iskanju daril, zavijanju, razmišljanju o tem kako bo nekdo vesel mojega darila….
Z leti se je to nekam vse skupaj sfižilo v neko manijo, hitenje, norenje, pri čemer sem pozabila osnove – pozabila sem v tem uživati….
Letos bom zato (sem že začela) poskušala vse početi v slow motion….. in uživati…. v vsaki malenkosti in biti hvaležna da sem, da lahko, veseliti se prihajajočega časa… vse ostalo bom dala na stranski tir….
Kakšna darila, ne morem verjeti, to so moji vsi prihranki…..
Ali res nihče ni več vesel malenkosti, pa saj je samo novo leto no….lepo da si to lahko privoščite, samo ko to berem se zamislim kam smo prišli…..
En sam materializem…[/quote]
Ne, pa ne gre samo za materializem.
Dejstvo je, da sem bila že kot otrok deležna daril pod smrečico na božično jutro.
Božič, pravzaprav cel december je zame čaroben čas.
In res, sem vključujem tudi obdarovanje. Med letom se med sabo ne obdarujemo, izjema so otroci, ki za RD seveda dobijo darila. Ostale želje pa pustimo za božič.
Kaj je slabega v tem?
Pri nas Miklavž ne nosi bogatih daril, ampak samo suho sadje, oreške, nogavaice, kakšen pulover in vsakemu knjigo. In ne boste verjeli! Vsi otroci so bili tudi nad darili Miklavža navdušeni.
Veseli so bili nogavic, puloverjev, knjige, suhega sadja!
Veseli smo zaradi pričakovanja, druženja!
Lepo je, ker se pogovarjamo, razpravljamo, skupaj načrtujemo praznike, krasimo hišo.
Kaj je narobe, če prinesemo darilo babici, dedu, sestričnam otrok?
Pravzaprav jih darila počakajo pod našo smreko.
Ne vem, jaz se že januarja veselim naslednjega decembra.
So bili časi, ko nismo imeli ravno veliko denarja. Ampak smo vse obdarili, čeprav so bila darila skromna!
Veš kako lepo je darilce, ko daš čajno vrečko božičnega čaja, mini med (jih prodajajo v Mullerju), 1 lepo zavito pralino, vse skupaj zavito in napisano kakšno lepo misel?
To so darilca za sodelavce, sosede,…. Ne gre za denar, gre za namen!
Potem bi bili tisti, ki so res bogati in si podarjajo avtomobile, hiše, stanovanja, povsem brez duše?
Mislite, da je res tako?
Kakšna darila, ne morem verjeti, to so moji vsi prihranki…..
Ali res nihče ni več vesel malenkosti, pa saj je samo novo leto no….lepo da si to lahko privoščite, samo ko to berem se zamislim kam smo prišli…..
En sam materializem…[/quote]
Dejstvo je, da sem bila že kot otrok deležna daril pod smrečico na božično jutro.
In res, sem vključujem tudi obdarovanje. Med letom se med sabo ne obdarujemo, izjema so otroci, ki za RD seveda dobijo darila. Ostale želje pa pustimo za božič.
Kaj je slabega v tem?
Pri nas Miklavž ne nosi bogatih daril, ampak samo suho sadje, oreške, nogavaice, kakšen pulover in vsakemu knjigo. In ne boste verjeli! Vsi otroci so bili tudi nad darili Miklavža navdušeni.
Lepo je, ker se pogovarjamo, razpravljamo, skupaj načrtujemo praznike, krasimo hišo.
So bili časi, ko nismo imeli ravno veliko denarja. Ampak smo vse obdarili, čeprav so bila darila skromna!
Veš kako lepo je darilce, ko daš čajno vrečko božičnega čaja, mini med (jih prodajajo v Mullerju), 1 lepo zavito pralino, vse skupaj zavito in napisano kakšno lepo misel?
Potem bi bili tisti, ki so res bogati in si podarjajo avtomobile, hiše, stanovanja, povsem brez duše?
Mislite, da je res tako?[/quote]
Obdarila boš taščo, mame ne?
Obdarila boš tasta, očeta ne?
Obdarila boš svaka, brata ne?
Obdarila boš svakinjo,sestre ne?
Kaj je slabega v tem?
Mislite, da je res tako?[/quote]
Obdarila boš taščo, mame ne?
Obdarila boš tasta, očeta ne?
Obdarila boš svaka, brata ne?
Obdarila boš svakinjo,sestre ne?[/quote]
Mama in oče dobita svečko, angelčka na grob.
Brata, sestre nimam.
Oče: pulover iz flisa (6eur), copate (0eur, k so bile kupljene na bon za 10eur, k mi ga je alpina podarila za roj. dan- za to sem kupila 3 copate:)), komplet za tuširanje od axe (v tuš drrogeriji za 5 eur), dvoje bokserice (6eur) + dvoje kekse leibniz volkorn, ker je to edini priboljšek, ki ga sme jest:(
mami: v tušu kupila na zvezdice dve brisači od svilanit-a (7 eur) + lak za lase, puder, gel za tuširanje, šampon.
babi: copate, glavnik, hlačne nogavice
1. nečakinja: torbica + šal (two way na razprodaji oboje skupaj 6 eur + nakit iz Mullerja + ledena čokolada
2. nečakinja: dve pobarvanki, barvice, set za sestavljanje, kinder čokolade (manj k 10eur vse skupaj)
sestra: v kiku kupla dve porcelanaste posod+ omačnico (vse skup 7 eur) ter jih nasula s čokoladnimi bomboni ( za v novo kuhinjo:))
svak1: copate + velika gorenjka (tuš: 1,60eur)
tašča: denarnica, šal uhani (vse kupljeno na two way razprodaji (6 eur)
tast: komplet za tuširanje axe (tuš drogerija 5 eur) + čokolada
svak: komplet za tuširanje axe (tuš drogerija 5 eur) + čokolada
Fant: pulover + srajca (mana:32 eur), sp. hlače (16eur), kapa, rokavice, 2 paketa nogavic (kik 15 eur vse skupaj) komplet za tuširanje axe (5 eur), šampon, britvice, velika čokolada- zanj vedno namenim malo več, ker je ćez leto bil zelo priden:)
sestrična 1: manikir set + toaletna torbica + zapestnici (kupljeno v kik 5 eur)
teti1: vsaki cigaretnico (kik 0,50eur) in čokoladne bombone
sestrična 2 + njen fant in sin: puzzle (2,19 eur) nakit (1eur) čokoladni bomboni
stric in teta 2 : vrečko čokoladnih bombonov in kava
Potem pa so tu še kolegice: vsaki uhane in čokoladico
Vem, da je veliko napisano, ampak v decembru nisem kupila niti ene stvari, razen čokolado. Darila kupujem celo leto…začnem na razprodajah, kar zmskih in poletnih: takrat vedno kupim vse za ženski del familije in kolegice. Od šalov, nakita.. potem pa za moški del: nogavice, copate..take stvari, d jih kahko kupiš kadarkoli…in bodo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} porabljene..tako gledam, da imam do sept. kupljeno že vse razen kakšnih paketov tuširanja in čokolad. Kar pa ostane pa do konca novembra, čokolade pa decembra, v tušu so vedno kake ugodnosti.. decembra potem na vrsto pridem jaz:) tako se vsi stroški med letom porazdelijo. vedno kupujem z glavo in uporabne stvari..posebej za otroke vedno premislim.
Kupi kakšno knjigo, s tem ne moreš zgrešit. Za ženske je zdaj (glede na pričevanja kolegic, me kar veliko beremo) zelo aktualna Silvia Day-Predana, za moške Ali Žerdin-Omrežja moči, za otročke pa kake Grimmove pravljice – jih še zmeraj zelo radi prebirajo . Al pa kaka taka malenkost, kot so šalčke, nogavičke, tule imajo zelo lepe http://www.ciciklub.si/vsebina/25729/Mladinska-knjiga-Trgovina, maš pa v Mladinski še take fuuulll luškane angelčke (niso tisti cerkveni angelčki, ampak res taki hudomušni), s takimi kjut sporočilci…pa tud božičke s sporočilci mislim da imajo…al pa mogoče kakšen planer, to tud zmeraj prav pride. Lahko pa tud samo kakšno dobro večerjo skupaj skuhate, al pa se s kakšnimi sladkarijami obdarite, itak šteje tud sam namen pa da se skupaj podružite.
Letos smo se doma odločili da si bomo podarili knjige. Mi Miklavža, Božička in Dedka mraza kar združimo ker drugače bi bilo preveč vsega. Odločila sem se da bom malce prebrskala po netu oz. sem že nekaj zasledil da imajo na Emki veliko izbiro dobrih knjig in tudi pravljic in povesti za najmlajše. Bom kar šla do prve knjigarne Mladisnke knjige in upam, da mi bo uspleo vse tam dobiti. In tako mi ne bo potrebno letati naokrog in iskati darila, ker imam že tako zelo malo časa!