Ideje za prekvalifikacijo
Ja, taki imamo zaposlitev!
Vemo, kaj je naše delo, ki je opravljeno dobro, pravočasno, naredimo še kaj, kar ni v našem opisu del in nalog, vskočimo, ko je kaka sodelavka odsotna, pa čeprav ne bi bilo treba in podelamo še njene nujne stvari.
In ti in drugi prav nič ne plačujete, da jaz visim na monu, kadim in kofetkam. Plačujejo me lastniki podjetja, ki se zavedajo, kaj imajo v meni! Zelo dobro delavko.
Ti povem še nekaj? Delam v pisarni, kjer sem sama in me ob delu nihče ne moti in me nihče ne kontrolira. Pomembno je, da je delo dobro opravljeno. In delam in naredim več, kot pa je delala moja predhodnica, ki se je pred par leti upokojila, tako da tudi glede obsega dela ni zapletov.
In nepismena sem? Res?
V sosednji temi si jasno napisala in na to je letelo, da mi je jasno, zakaj ti ne podaljšujejo pogodb
Za par tednov sem pristala na zavodu za zapslovanje. Potem sem sicer dobila službo, ampak samo za kratek čas in kmalu bom spet na zavodu, ker ni možnosti, da mi podaljšajo.
Oprosti, odlična delavka ja. To verjameš le ti. Pa nepisemena si, ker trdiš, da sem brez službe, jaz sem pa napisala, da imam službo. Tako, da vsaj brati se nauči, da ne boš samo smradila okrog.
Sam jamr, imaš predlog? Ne? Nasvet? Tudi ne? Torej samo drek mešaš? Kaj imaš od tega? Si iste sorte kot ona super delavka, ki visi v službenem času cel dopoldan tule gor pa trdi, da je super delavka?
Zdaj pa še pove, da ona bi sicer ideje za prekvalifikacijo, ampak bistvena zadeva – mora biti dopisna ta prekvalifikacija, drugo ne pride v poštev. Saj bi predlagala programiranje, pa praviš, da o tem pojma nimaš in ti ne gre, ker si že poskušala. Predlagam Erudio dopisna šola, imaš več programov, ampak seveda je plačljivo. dobra 2 jurja na letnik. Dva letnika višja šola + diploma. Različni programi – inženir medijske produkcije, organizator socialne mreže, inženir mehatronike, inženir logistike, višja kozmetičarka….Ampak nekaj moraš sama mrdnit, ne samo iskat, kaj ti ne paše in zakaj.
dejstvo – tisto izobraževanje, ki je zastonj, je brezvezno, ti ne bo nič pomagalo.
Če bi res rada specialna znanja, je treba v konkretne programe in konkretno plačat. Pa da imaš na koncu diplomo, ki nekaj pomeni. Zakaj je pa skrivnost povedat, kaj si študirala? Saj vemo, da je zelo verjetno neka bedarija, če nimaš nobenih znanj. Torej?
čisto obupana, 24.04.2025 ob 14:21
Oprosti, odlična delavka ja. To verjameš le ti. Pa nepisemena si, ker trdiš, da sem brez službe, jaz sem pa napisala, da imam službo. Tako, da vsaj brati se nauči, da ne boš samo smradila okrog.
Sam jamr, imaš predlog? Ne? Nasvet? Tudi ne? Torej samo drek mešaš? Kaj imaš od tega? Si iste sorte kot ona super delavka, ki visi v službenem času cel dopoldan tule gor pa trdi, da je super delavka?
Ker delam v zasebnem podjetju, kar verjemi, da me cenijo kot dobro delavko, drugače bi že zdavnaj našli način, da se me odkrižajo. Že v poskusni dobi, verjetno, ki ni bila samo 1 mesec.
In v letnih razgovorih, ki jih zahtevajo lastniki, sem vedno ocenjena z maksimalno oceno in dobim dober bonus.
Ja, res, samo jaz verjamem v to, haha.
Ja, mora biti online. Ok, mi je jasno, da izpiti niso online. Ampak ja, predavanja pa to pa morajo biti. Ne gre drugače ob sedanji službi.
Ja, programiranja sem se nekaj lotevala pa mi ne gre. Ne vem, mogoče bom še probala, ker v službah v moji smeri večkrat iščejo vsaj osnove programiranja (torej, da vsaj malce razumeš, ne pa, da si programer) pa AutoCad in kaj podobnega. To sem zasledila, da bi mi verjetno koristilo.
Sem tudi sama že razmišljala o višji šoli ali pa SŠ. Sem pa v dvomih, če recimo naredim višjo gradbeno. Redno sta to dve leti, izredno pa bi trajalo dalj, ob službi pa to. Bi me kdo vzel, če bi bila čisto sveža v tem fohu?
Vem, da na veliko iščejo tehnični kader, samo starost…
Ja, cene so konkretne, zato je treba konkretno premisliti, če se splača.
Moja diploma pa FF, nepedagoška, ne bi pa konkretno smer.
Ne vem. Dejstvo je, da nujno moram nekaj narediti. Moje stanje po operaciji bo boljše, ampak vseeno ne ok. Tako, da to, kar se do sedaj delala, ni šans da bi še delala. Žal.
Za @čisto obupano: poskusi najti rešitev s svetovalko na Zavodu. Od zavoda ne pričakuj preveč.
Nočem te zabiti, ampak osebe nad 40 in z zdravstvenimi okvarami ostanejo na Zavodu do upokojitve, srečnežem pa uspe dobiti javna dela.
Če je tvoje zdravstveno stanje ozdravljivo, potem izvedi do konca vse terapije, kar ti bo kot zdrava oseba dalo več možnosti za zaposlitev.
Veliko delaj na mreženju in kontaktiranu preko telefona. Pisne prijave so najslabša možnost.
Ja, se strinjam, da sem vse prej kot zanimiva za zaposlitev. Samo vdati se ne morem. Pred mano je še hudo dolga doba do penzije. Tako, da moram borbat.
Pa naj bo to, da pač namislim drug način prijav. Ker ja, je res, do te vloge in pošiljanje vlog ne vodi nikamor. Bedno do kraja.
Kar se pa dodatnih izobraževanj tiče pa ja, sem pred leti jih ogromno naredila, še dosti mlajša, zdrava pa mi že takrat ni pomagalo. Je šlo pa v moji smeri. Zdaj pač moram probat še kaj drugega.
Ene, dve, tri leta, ko sem ponovno začela delat. Sem bila itak čisto povožena. Sem bila tako izmučena, da sem službo komaj preživela. Lani sem se že začela malce postavljat nazaj, mi gre na bolje. Tako dolgo na pol pokretna, da je šla vsa energija, moč iz mene. Zdaj mi gre na bolje. Tako, da poleg službe zmorem še terapije, vadbo, se učiti, študirati. Ni tako kot prej. Moči, energije še vedno manjka. Ampak ja, zdaj se že lahko borim, tudi poleg službe še kaj naredim.
Ni druge, se moram boriti. Za deloadjalce stara, do penzije cela večnost.
čisto obupana, 24.04.2025 ob 16:04
Ja, se strinjam, da sem vse prej kot zanimiva za zaposlitev. Samo vdati se ne morem. Pred mano je še hudo dolga doba do penzije. Tako, da moram borbat.
Pa naj bo to, da pač namislim drug način prijav. Ker ja, je res, do te vloge in pošiljanje vlog ne vodi nikamor. Bedno do kraja.
Kar se pa dodatnih izobraževanj tiče pa ja, sem pred leti jih ogromno naredila, še dosti mlajša, zdrava pa mi že takrat ni pomagalo. Je šlo pa v moji smeri. Zdaj pač moram probat še kaj drugega.
Ene, dve, tri leta, ko sem ponovno začela delat. Sem bila itak čisto povožena. Sem bila tako izmučena, da sem službo komaj preživela. Lani sem se že začela malce postavljat nazaj, mi gre na bolje. Tako dolgo na pol pokretna, da je šla vsa energija, moč iz mene. Zdaj mi gre na bolje. Tako, da poleg službe zmorem še terapije, vadbo, se učiti, študirati. Ni tako kot prej. Moči, energije še vedno manjka. Ampak ja, zdaj se že lahko borim, tudi poleg službe še kaj naredim.
Ni druge, se moram boriti. Za deloadjalce stara, do penzije cela večnost.
Ja, je res, da moraš borbat, ampak moraš pa tudi očitno znižati svoje kriterije, kaj bi in vzeti to, kar sploh imaš možnost.