Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ignoranca ali aroganca ?

Ignoranca ali aroganca ?

Je že kdo kaj razmišljal, zakaj je veliko ljudi tako nezainteresiranih za spremembe, reševanje težav in poslušanje drugačnih mnenj ?

Kot povod v to dilemo mi je bil konkreten primer iz šolstva, kjer osnovna šola vsake toliko časa organizira razne delavnice za starše, ki jih vodijo strokovnjaki, psihologi…Z namenom, da se skozi samo debato predstavijo takšne in drugačne težave, ki jih imajo starši pri vzgoji svojih otrok ali najstnikov ter se potem s pomočjo strokovnjaka ali drugih staršev pomaga pri reševanju problemov.
In kar mi je nerazumljivo, je to, da se na šoli, ki jo obiskuje okrog 700 učencev, delavnice udeležijo le štirje starši in še to le mame. Nobenega očeta. 🙂

Je razlog aroganca, perfekcionizem…?

Mislim, da se pri nas že nasploh premalo komunicira in sodeluje, da me preseneča, da so se take delavnice sploh organizirale, je pa pohvalno, da so se. Ampak ljudem ne moreš vsiliti prepričanja, če oni menijo, da njim pa nihče ne bo razlagal kako biti dober starš, po drugi strani jim je pa verjetno nerodno pred drugimi starši razlagati svoje probleme (ali svojo nesposobnost, kot jo samo vidijo).

Te delavnice so sredi tedna, ko je največja gužva in največ drugih obveznosti. Ker gre za enkratne dogodke, je čas le za predavanje, kje so šele izmenjevanja mnenj. Zato je pametneje, če zaviješ v knjižnico in si vzameš tovrstno literaturo ter jo bereš, ko imaš čas, običajno pozno zvečer.

lenoba

Starši mislijo, da so pametnejši od strokovnjakov.

Je to vse, kar si se spomnila?

Očetje že itak ne hodijo zaradi otrok v šolo, to je itak posel za mame…. na tak dogodek pa sploh ne! :/

Mislim, da so naredili premalo reklame in starši pač niso prišli

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Očetov je čedalje več na roditeljskih sestankih, lahko bi celo rekla, da skoraj pol pol. Zato to ne more biti razlog, da izostajajo od raznih predavanj, ker so ravno moški.

Ne, ker so moški ampak zato, ker imajo jebiveterski odnos do vzgoje!

Kolikor jaz vem jih ni ravno veliko, od celega razreda 2-3, ostalo mame…

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kolikor jaz vem jih ni ravno veliko, od celega razreda 2-3, ostalo mame…[/quote]

Kolikor ti veš:))). Vidi se, da te nikoli ni. Si odsoten:)). Glede tovrstnega vetra, ki ga omenjaš…imaš takšne in drugačne moške, a tega nisi vedel? Enako velja za ženski del. So mame bolj naklonjene vzgojnim prijemom, gospodinjskim opravilom…in tudi tiste, ki se jim nič ne da.

Kolikor jaz vem jih ni ravno veliko, od celega razreda 2-3, ostalo mame…[/quote]

Kolikor ti veš:))). Vidi se, da te nikoli ni. Si odsoten:)). Glede tovrstnega vetra, ki ga omenjaš…imaš takšne in drugačne moške, a tega nisi vedel? Enako velja za ženski del. So mame bolj naklonjene vzgojnim prijemom, gospodinjskim opravilom…in tudi tiste, ki se jim nič ne da.[/quote]
He,he,he… mali si se spet zmotila. Pri nas ata hodijo v šolo, mama bolj izjemoma.
Sploh pa od tistih otrok z vzgojnimi problemi ni bilo nikoli nobenega očeta, tudi takrat ne, ko bi morali prit, ker njihov pa že ni bil kriv… mame so kao red delale dokler jim ni policija potrkala na vrata in so potem hodili na csd na predavanja…

Drugače pa menim, da ni prišel “nihče” na dogodek, ker je itak vsak najbolj pameten kako se otroke vzgaja, dokler ni prepozno…

Glej, teme so različne in najbrž ne zanima vsakega prav vse. Če nimaš hiperaktivnega otroka, najbrž ne boš poslušal o problematiki nemirnih nog in mravelj v ritnicah. Če otroku že tak al tak omejuješ računalnik, igrice in podobno, ne boš poslušal o nevarnostih in pasteh interneta. A približno štekaš, kam molim taco?

Če imaš otroke, ne boš šel poslušat predavanja o vzgoji, ker tega itak ne rabiš…

Fiši jst te čist zastopm, kot vedno…. 😉

Če imaš otroke, ne boš šel poslušat predavanja o vzgoji, ker tega itak ne rabiš…

Fiši jst te čist zastopm, kot vedno…. ;)[/quote]

Nisi zastopil, ker nočeš:). Sem pa ponovno vesela zate, ker redno obiskuješ vsa predavanja, uporabna gor ali dol. Tudi, če je tema o sprejetju novega družinskega člana in podobno. Res pohvalno.

Je to vse, kar si se spomnila?[/quote]

Predlagam dvoboj v blatu 🙂

Je to vse, kar si se spomnila?[/quote]

Predlagam dvoboj v blatu :)[/quote]

Če boš tudi ti v blatu, mene ne rabita:).

Fiši jst te čist zastopm, kot vedno…. ;)[/quote]

Nisi zastopil, ker nočeš:). Sem pa ponovno vesela zate, ker redno obiskuješ vsa predavanja, uporabna gor ali dol. Tudi, če je tema o sprejetju novega družinskega člana in podobno. Res pohvalno.[/quote]
No ja, ti spet več od mene veš kaj jaz zastopim in kaj ne… 🙂

Če imaš otroke je takšno predavanje več kot dobrodošlo, če se kolčkaj ukvarjaš z vzgojo in če nisi že itak preveč pameten 😛 Če so otroci bolj samoraški in samo iščeš opravičila za njihovo neprimerno obnašanje, tega ne rabiš, enostavno pridobiš potrdilo o hiperaktivnosti in sonček lahko dalje počne kar hoče…

Nisi zastopil, ker nočeš:). Sem pa ponovno vesela zate, ker redno obiskuješ vsa predavanja, uporabna gor ali dol. Tudi, če je tema o sprejetju novega družinskega člana in podobno. Res pohvalno.[/quote]

Če imaš otroke je takšno predavanje več kot dobrodošlo, če se kolčkaj ukvarjaš z vzgojo in če nisi že itak preveč pameten 😛 Če so otroci bolj samoraški in samo iščeš opravičila za njihovo neprimerno obnašanje, tega ne rabiš, enostavno pridobiš potrdilo o hiperaktivnosti in sonček lahko dalje počne kar hoče…[/quote]

Če ti tovrstna predavanja pomagajo in se najdeš v tem, teci kolikor te nesejo noge, kdo ti brani.
In ja, zdaj bi lahko razpredal o milijon napačnih vzorcih, kretenističnih starših in posledično čustveno zaostalih otrocih. 3-4 predavanja, ki se zgodijo v celem letu, ne spremenijo vrednot družine. Spremembe se morajo začeti dogajati drugje in na drugačen način. Predavanja so lahko le kot dopolnilo k vsemu shitu, kar že obstaja. Ne morejo pa narediti preskoka, klika v glavah ljudi, ki že desetletja zganjajo neumnosti in se to zdaj odraža na njihovih potomcih.
Ej tak mimogrede…kakšen je bil naslov tvojega zadnjega obiska predavanja?

To so kao strokovnjaki, ki so po nepotrebnem zaposleni in si zaradi dela izmišljeno delo. Tega je v šolstvu več in tukaj ne mislim na šolske operativce /učitelje/, ki so zaradi tega še dodatno obremenjeni.
Določene strukture birokratov niso poznale krize v 90-tih, niti ne koncem 2008 in verjetno ne niti sedaj.

Če imaš otroke je takšno predavanje več kot dobrodošlo, če se kolčkaj ukvarjaš z vzgojo in če nisi že itak preveč pameten 😛 Če so otroci bolj samoraški in samo iščeš opravičila za njihovo neprimerno obnašanje, tega ne rabiš, enostavno pridobiš potrdilo o hiperaktivnosti in sonček lahko dalje počne kar hoče…[/quote]

Če ti tovrstna predavanja pomagajo in se najdeš v tem, teci kolikor te nesejo noge, kdo ti brani.
In ja, zdaj bi lahko razpredal o milijon napačnih vzorcih, kretenističnih starših in posledično čustveno zaostalih otrocih. 3-4 predavanja, ki se zgodijo v celem letu, ne spremenijo vrednot družine. Spremembe se morajo začeti dogajati drugje in na drugačen način. Predavanja so lahko le kot dopolnilo k vsemu shitu, kar že obstaja. Ne morejo pa narediti preskoka, klika v glavah ljudi, ki že desetletja zganjajo neumnosti in se to zdaj odraža na njihovih potomcih.
Ej tak mimogrede…kakšen je bil naslov tvojega zadnjega obiska predavanja?[/quote]

Zadnje predavanje? Ammmm…. cpp 😉
Mi je čist spremenilo pogled na promet in predpise. Od takrat se drugače obnašam na cesti. 🙂
In nisem edini. 😛
Vidiš? Se da, če se hoče! 🙂

Kaj si preverjal svoje znanje preko neta ali si delal v drugo, tretje…?
Še vedno ne vem, katero predavanje je bilo v kontekstu vzgoje otrok? Ali to področje pokriva tvoja partnerka? Če že ravno ne utegne na sestanke…

Glej postavila si trditev, da taka predavanja niso potrebna, da ničesar ne spremenijo…itd.
Seveda ne če nihče ne hodi nanje.
Večina je prepričana v svoj prav in jim ni mar za drugačno mnenje, še sploh, če jim nekdo ruši predstavo o vzgoji v temeljih.
Kaj bi se dogajalo v prometu, če bi se vsak sam učil pravil in vozit?
To isto se dogaja z vzgojo, zato pa imamo vse več nasilja v šolah, zasvojencev, neprimernega obnašanja…itd

Glej postavila si trditev, da taka predavanja niso potrebna, da ničesar ne spremenijo…itd.
Seveda ne če nihče ne hodi nanje.
Večina je prepričana v svoj prav in jim ni mar za drugačno mnenje, še sploh, če jim nekdo ruši predstavo o vzgoji v temeljih.
Kaj bi se dogajalo v prometu, če bi se vsak sam učil pravil in vozit?
To isto se dogaja z vzgojo, zato pa imamo vse več nasilja v šolah, zasvojencev, neprimernega obnašanja…itd[/quote]

Eee, naslov pa je?
Se mi zdi, da ga nekako ne najdem med besedami. Če berem med vrsticami, je pa tudi precej megleno… 😮

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

No, naslov predavanja oz. delavnice, na kateri sem jaz nazadnje bila, je bila o najstnikih. Bila je čista delavnica, iz lego kock smo delali najstnika, našega najstnika (tudi mojega), delali smo plakate, se pogovarjali o naših (starševskih) vrednotah in o vrednotah naših najstnikov. Plakati naj bi potem bili tudi uporabljeni pri razrednih urah, ki jih imajo naši najstniki v šoli, o tem kar smo starši napisali, naj bi se otroci pogovarjali tudi v šoli, z učitelji, strokovnimi delavci, kot neka diskusija.

Na tej zadnji delavnici sta bila dva očeta (eden od teh bi najraje pobegnil, ves čas se je oziral naokoli in ni vedel, “kam bi se dal”) in kakšnih 15 mamic. Od cca 100 učencev isti pararelke. Številka ni tako katostrofalna, je pa res, da je bila ta delavnica v sklopu roditeljskega sestanka, torej smo po delavnici nadaljevali z ostalimi težavami v sklopu razreda.

Je pa to, kar je Robi opisoval, neka delavnica oz. jih je več, tekom šolskega leta, ki jih ima specialna pedagoginja. Razprave so o vzgoji otrok, ne glede na starost. Kot pedagoginja na primerih, ki jih izpostavljajo starši, predstavi načine reševanja težav, poda smernice oz. skozi pogovor s staršem poskuša poiskati rešitev za neko težavo. Težave so različne, od tega, da se otrok ne želi primerno obleči (recimo sredi zime bi hodil v šolo v kratkih rokavah), ali obuti (ko je sneg, želi imeti obute teniske), do tega, kako otroka pripraviti, da bi pospravljal za seboj, brez neke fizične sile, torej naj lep, mehek način, do večjih, težjih, recimo da 16-letni najstnik več ne hodi v šolo, nobeno šolo, da eksperimentira z drogami ipd.. No, in tovrstne delavnice se udeleži kvečjemu nekaj staršev.

Jap, starši vse vemo. Naši otroci so popolni, ker smo sami popolni. Popolni kot ljudje, kot partnerji in seveda, v vsakem primeru, tudi kot starši.

Se strinjam, da je potrebna delavnica o drogah, bulimiji, anoreksiji,…ker verjetno je vsaka zasvojenost otroka pereč problem vsakega starša, samo verjetno se noben starš ne bo šel izpostavljat pred kupom pa naj bo stotih drugih staršev, temveč bo, če že, poiskal pomoč drugje.
Na delavnico, kjer bi se pogovarjali zakaj en mulo ne obuje skibuck namest tenisk…pa bog pomagaj, škoda mojega časa, zaradi tega ne bo umrl, ko ga bo zeblo, bo moker, premočen, mu bodo allstarke razpadle in drugih ne bo, bo presneto dobro vedel, da se ne izplača. In za to ugotovit in narest ne potrebujem ne vem kakih strokovnjakov. Po moje.
In vedno sem sovražila te tako imenovane delavnice, grem rada poslušat predavanje, če me zanima, tam nekaj čarat, naj pa hodijo tisti, ki nimajo kaj drugo počet. jaz grem tačas rajši na en giro z otrokom, pa da se skupaj pogovoriva in preživiva čas. Zamujam kako pomembno zadevo? verjetno, tudi kako napako naredim pri vzgoji, pa vendar, jaz in otrok se s tem učiva, ne želim da rasteva oba po nekih knjigah in priporočilih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close