Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ignoranca ali aroganca ?

Ignoranca ali aroganca ?

Woooooooooooow cel športn avto ma pa novogradnjo…… če je to dovolj da se meri poslovna uspešnost, je moja teta alfa in omega v Sloveniji ker ma zraven tega še prikolico na morju, pa ene 100k na banki, pa še eno prazno stanovanje…… nekam nizko si postavila objektiven standard poslovne uspešnosti…..

No če nočeš takega pretiravanja, ti povem kdo še je uspešen Slovenec, oz. sta, onadva ko sta razvila aplikacijo govorečega mačka…… dobila v kratkem času nekaj milijončkov, ne spomnim točno kolko ampak ja, to je poslovna uspešnost….. tvoji prijateljici gre samo odlično, kot moji teti.

Ja večinski del se meri v materialnem, AMPAK, dan ima 24 ur, in to koliko časa delaš glede na materialne dobrine je meni glavno merilo prave poslovne uspešnosti….. in jasno je da prvih nekaj let je treba delat več, ampak če po X letih delaš 12 ur na dan za nekaj tako ”mizernega” kot je novogradnja in športen avto, potem zame nisi več poslovno uspešen…. ta njena prijateljica bo poslovno uspešna šele tedaj, ko bo ohranile enak standard in zmanjšala delo za 50%……. kajti časa ne more kupit noben denar, sploh pa ne v nedogled….. Ampak tako pač gledam jaz, zato pa tudi svojim sorodnikom ne priznavam da so poslovno uspešni, morda karierno, poslovno pač ne….. poslovno pomeni za mene enako ali več denarja za vedno manj dela, karierno, pa kariera ki te veseli, četudi delaš 12ur dnevno, ali 24…… to jaz razlikujem, je neka prelomna točka ko si karierno in poslovno uspešen hkrati, ampak potem moram spet pretiravat, to namreč zajema ljudi ki imajo toliko denarja in ostalega, da če iz danes do jutri nehajo delat KARKOLI lahko živijo kot grofje in kralji do konc lajfa…. Tu je potem meni osebno še Akrapovič vprašljiv :P[/quote]

Veš kaj mi je res zabavno. Da je en mulo, ki šraufa kompjutre za 3€/h, neskončno pokroviteljski do tistih, ki so svoj biznis obrnili v nebo.
Tvoja teta je verjetno vsaj 15, če ne 20 let starejša od 33-letnice, tko da kakšna je to spet primerjava … Pa kaj ti veš koliko ima moja barbika še privarčevanega? Še sama ne ve verjetno prav dobro verjetno, ampak bi glede na njen življenski slog upala rečt, da še veliko. Jaz je ne sprašujem, ker me ne zanima 🙂

Če boš ti lahko pri svojih 33, oziroma še prej si je to kupila, pri 31, lahko pljunil 1/3 miljončka gotovine na mizo, pa bodi potem pokroviteljski kolikor hočeš. Najprej se od doma odseli 🙂 Ona je pri tvojih letih že imela svoje prostore in nekaj zaposlenih in še danes dela ogromno, ker pač uživa v svojem delu in svoje stranke pozna bolj, kot se poznajo same. Tko da ne pametuj tam, kjer ti ni mesto no. Lahko jo pa vprašam, če rabi koga za šrafuat kompjutre za 4€/h. Pa še stal ti bo skoz, če boš dovolj blizu.

Iza in Samo Login sta pa malo genija, malo pa samo lucky bustards. Tega Talking Toma nisem v življenju odprla in ga tudi ne mislim. Nimata pa par milijončkov, ampak kar nekaj veliko sto milijončkov. V letu 2014 sta bila namreč najbogatejša slovenca.

V čem si pa ti zabaven?[/quote]
Verjetno z zrelostjo. Humor zrelih ljudi, pa to.

Ah bananica Anica….. ko boš ti lahko prešraufala vse računalnike in vedla napetosti in vse kar pritiče strojni opremi ter dodatni opremi PCjev adapterjev itd. pa bodi pametna meni…… vidiš kako enostavno je vsakega diskreditirat?

Kaj mi bo ves denar na Svetu, če nimam časa za sebe…. če delam 12 ur dnevno in spim 8 ur to pomeni da ti ostane 4 ure ŽIVLJENJA na dan od tega 1 uro ješ si na WCju, in ostale malenkosti, torej ima ta velebogatašica (kao) borih 3 ure prostega časa…..

To ni bogastvo niti uspešnost…… ker ima samo denar, nima pa časa, tako kot ni bogastvo bit na socialni pa met 16 ur fraj vsak dan….. samo ti to ne razumeš ker si preglupa zaradi družboslovnega faksa…… tipično je to namreč za njih.

Pa kaj če je 20 let starejša od nje? Ona nobelova nagrajenka ko se bori proti diskriminaciji žensk je mlajša od tvoje frendice, tebe pa tudi mene….. in kaj zdaj, smo vsi neuspešni ker ona ma pa pri najstniških letih že Nobelovo nagrado? Ti se hvali z lastnimi dosežki to ti hočem povedat, kaj si pa ti dosegla, si skeširala tolko keša za stanovanje? Ne, maš taki biznis? Ne, ti še biznisa ne upaš it, mislim pardon ne želiš….. torej v čem si boljša od mene, še PCja ne znaš prešraufat če treba…… kaj točno so tvoje kvalifikacije, da slišimo. Delaš na kakem šalterčku v JU/JS ? Ali morda v kakšni koordinaciji za črpanje javnih sredstev in EU sredstev? Tam so običajno plače okrog 1500€ net +/-, ker se dela z €€€ kot z drekom kmeti (torej mečejo ga po tleh/njivi) in tudi od tam ljudje nimajo nboene želje it delat svoj biznis, ker so priklopljeni na lepe jasli, ki jih financiramo mi ki MORAMO šraufat PCje za 3€ na uro, ker drugač država pobira progresivno da futra kr ene luzerje ki mi potem pametujejo in se zmrdujejo nad mojim delom, če bi meni pustla država (oz podjetju kjer sem) da se izplačujejo neobdavčene plače, bi jaz vsak mesec dobil na račun dobrega jurčka €€€, samo potem bi ”vi” ostali brez služb in se ne bi mogli več zmrdovat nad tistimi ki delamo v privat sekotrju ki ni napojen na državne jasli….

Torej kaj so tvoje sposobnosti? Mogoče to da si prijateljica tisti ženski ki je kao uspešna?

Glede na to da si starejša od mene, pa ne znaš niti običajne uporabe elektrike in sestave mašin ki jih uporabljaš vsak dan (PC) je smešno lahko kvečjemu meni…..

Zdaj pa šc šc, pojdi nazaj k svoji prijateljici in ji liži rit kako vrhunska je, če bo mela čas seveda, glede na 12 urni delavnik čist možno da še dela…… ali pa komaj je, ker je prišla iz službe.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Pa saj vedno ti začenjaš s tem diskreditiranjem in žaljenjem, potem pa pričakuješ nek normalen dialog. Ja ne gre tko … Pokaži malo razuemvanja in strpnosti, pa bomo imeli normalen diaglog. Saj ti noben nič noče. In težko je komunicirat z nekom, ki meni da smo vsi (razen njega seveda) neki debili, nesposobni, grdi in se šlepamo na JU. U redu je no.

Kako za vraga pa si prišel do tega, da se moram jaz tebi kao dokazovat. Zakaj? Nisem tu zato, da bi se duvala nad tabo ali komerkoli drugim, moje sposobnosti in moje dosežke uporabljam za vse kaj drugega, kot pa se dokazovati nekemu xy Matkicu. Dokazuj se ti, če ti ego ne da miru. Jaz nimam teh težav.

Da pa ti odgovorim na nekaj “vprašanj”:
– ne, nisem družboslovec
– ne, nisem zaposlena v JU in se ne šlepam na nobena eu sredstva
– ne, ne ližem ji riti (čeprav ima res hudo!), ker imamo eni taprave prijatelje, ki nas imajo pač radi
– dela 12 ur na dan, ker v svojem poslu pač uživa – to je pač tebi nemogoče razumeti
– še vsak kompjuter do svojega 27 leta sem si sestavila in popravljala sama. zdaj sem mac user in zadnjih 8 let brez enega samega felerja, kjer bi bilo treba kaj menjat ali popravljat

Pa btw, ko boš ti pri svojih 33, pardon, še prej, pri 31, lahko na mizo vrgel 1/3 milijončka v gotovini, pa pametuj koliko je ona sposobna ali nesposobna. Tipičen slovencelj, ki bo našel 1500 kmetavzarskih razlogov, da lahko nekoga spljuva. Bog ne daj komu privoščit trdo delo in poplačan trud.

In kot vedno, ne znaš ostati v kontekstu 🙂 Jaz nikjer nisem rekla, da sem boljša od tebe. To si sam od nekje privlekel. Jaz sem svoje mnenje o barbiki povedala samo zato, ker je bilo govora o tem, da uspešni ljudje ne surfajo po netu. In sem jo omenila, ker je res ona pač primer nekoga uspešnega, ki je pa tudi ogromno na netu. In ti potem po tvojih klasičnih poteh spelješ temo v čisto tretje sfere, kjer se potem name spravljaš, da naj ti dokazujem svoje sposobnosti. Me zanima s čim me boš zdaj spet popljuval frustriranček mali. Verjetno boš začel s tem, da sem mac user, hipster in da pač moram met ker je to ful in. Ane? Ne trudi se, vse sem že slišala 🙂

AnaBanana, ni kaj dodat. 🙂
Skoraj vedno bi lahko pripisal, da se strinjam s tabo ampak bi bilo najbrž že preveč pocukrano… 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pač spet primer naslednjega na MONu ki je neverjetno super in oh in sploh…… po moje bi morali čvek preimenovat v FORUM 22, naslednjo verzijo ljudi z pravljičnim življenjem in top partnerji

Zadnji del pa tako ali tako zmaga….. saj bi te en dan povabil da popravljaš PCje ob meni da vidim te superiorne zmogljivosti ženske serviserke…. pa da vidimo tvoje uporabno znanje o MAC OSih itd….

Ne rabiš nič, ampak moti me ko ljudje na forumu pišejo o nekom tretjem, kaj mene brigajo drugi primeri, jaz hočem vedet kako je ali so osebe ki komunicirajo tu gori, VELE uspešne (kao)……. občutek ob prebiranju tega čveka imam kot da ste vsi neki veleuspešneži razen mene in Sadnega….. torej nekje 80:20, a v reali je pa 5:95 v privatnem sektorju…… torej je 80% tu gori ki piše, v 5% privatnega sektorja, v skorajda najvišji ELITI Slovenije…..

Tak je občutek, vsak uspešen, super plače, fleti, plavanje dnevno, verjetno dva avta, po 50k vsak, vsako leto 2 potovanja po 21 dni v eksotične kraje itd itd itd.

Torej, mene ne zanima tvoja prijateljica, ne zanima me neka žnj oseba, ampak bi rad da ljudje pišete o svojih uspehih, svojih neverjetnih dosežkih itd…. kako ste vi uspešni medtem ko brskate po MONu skorajda ali pa kar vsak dan…..

???

Seveda surfajo po netu, ampak govorimo o visokih številkah in deleža časa, morda je tudi moja napaka, ker nisem to malo bolj jasno definiral, ampak ”ogromno” je za mene več kot kake 3 ure dnevno (ni nujno strnjeno ampak časovno) In če nekdo dela 12 ur na dan, spi 8 ur, mu ostane 4 ure dnevno, pa četudi odmislimo vse ostalo ji prehranjevanje vzame vsaj ene 30 minut… pa na WC tudi mora it ona ne njena čistilka ali najeta gospodinja, torej ji ostane 3 ure prostega časa na dan, ki ga vsega porabi torej za surfanje? Torej ali resnično ne surfa toliko, ali pa nima tako super riti kot pišeš, ker toliko surfa….. 😛

Nekaj ne štima.

To pa nikoli. Sem pa 99%, da je tvoja uporaba MACa in (pre)plačilo znamke še en odraz inteligence računalniškega uporabnika, ker sem 99,999% da ne uporabljaš MACa na način ki bi upravičeval njegovo (pre)plačano ceno. Hipsterji nimajo nič s tem, ampak uporabnost vs plačana cena. Pač je MAC kajne? 🙂

Že davno so testi pokazali da je MAC enako PCju z manj uporabnosti za povprečnega uporabnika in je to samo prestižna znamka ki je dobro nategnila uporabnike….. Pa če so bili tam leta 2004 MACi še dejansko kvalitetnejši od ostaih prenosnikov to že nekje dobrih 10 let več ne drži.

Me pa veseli da ti dobro služi za tipkanje na MON, ti privoščim, morda naslednjič razmisli o dražjem modelu, tisti je za to še boljši, če še nimaš najdražjega….. aja če ne veš… Jabolko so spravli tudi v uro, po moje rabiš 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Si zlezel fajn not? V rit…… Samo si šel napačno z napačno glavo naprej….. bolj paše s taspodnjo, obema, z zgornjo še sicer nisem probal ampak mi je fizično malce srhljivo.

Saj operacijski sistem nima neposredne veze s hardware-jem, če delaš običajne stvari na njem. Kar najbolj obremenjuje hardware so grafično in procesorsko potratni programi, kot so igrice, in pa vzpostavljanje storitev (strežniške), ki morajo biti 24 ur na dan na zvezi. Linux verzij imaš malo morje in so zastonj, ker je MAC skoraj identičen Linuxu, je samo malo bolj ‘fancy’.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Saj operacijski sistem nima neposredne veze s hardware-jem, če delaš običajne stvari na njem. Kar najbolj obremenjuje hardware so grafično in procesorsko potratni programi, kot so igrice, in pa vzpostavljanje storitev (strežniške), ki morajo biti 24 ur na dan na zvezi. Linux verzij imaš malo morje in so zastonj, ker je MAC skoraj identičen Linuxu, je samo malo bolj ‘fancy’.[/quote]

Ne, hardware daaaaleč najbolj obremenjuje PRAH ki se nabira v bakrenih/aluminjastih režah in ventilatorjih ki so namenjeni hladilni funkciji…. in v ostalih odvodnih špranjah….

Zaradi PRAHU crkne več prenosnikov in mašinskega hardwara kot vseh gamerjev in strežnikov skupaj 🙂

@Matkic, ne da se mi limat teh dolgih citatov.

Dihaj, nič ti nočem. Bom probala umirit ton pisanja in na širše razložit, pa boš morda potem manj renčal name. 🙂 Če se ti da brat, okej, če se ti ne da, pa tudi prav.

Ne disam tvojega dela, niti slučajno. Imam respekt do vseh, ki imajo živce to počet in ki folgajo sledit vsemu razvoju tehnologije, sploh pa v drobovje. Ne delam si niti malo utvar, da bi lahko bila s od serviserja, še tisto, kar sem znala, sem pa lepo izpostavila, da je bilo slabih 10 let nazaj, kar pomeni, da danes ne bi znala več nič. Samo si bil žaljiv, pa sem pač pokazala, da se motiš. Če bi se danes po sili morala spet naučit, bi pač se. Moj odgovor je bil samo, da sem si kot mlajša, ja, sestavljala in popravljala kompjutre sama. Ker me je takrat to zanimalo (kar pa res ni bilo tipično za moje vrstnice.)

Če česa nisem znala, sem vprašala kolega, ki me je naučil ogromno vsega od H do S. Nisem bla nikdar tipična afna, ki bi hotla imet roza kišto in cofke na monitorju, ampak sem bila tip dekleta, ki je imela kišto kar skoz odprto, ker sem vedno kaj šarila po njem. Naučila sem se, kar sem se želela naučit, zase, za svojo uporabo. Včasih sem ure in ure surfala po netu, da sem ugotovila kak kabel paše kam, kaj s čim zamenjat, kako kaj vzdrževat, brala teste kaj kupit, kaj paše skupaj, etc, etc. Po nekaj letih sem avtomatsko že zelo veliko znala. Potem sem se naveličala teh kišt in tega, da so me že vsi možni klicali za pomoč in se odločila za laptop. Ker se ukvarjam tudi z grafiko, je bila tudi takrat izbira prenosnika omejena na določene specifikacije. Ko sem iskala, preračunavala in gor in dol, sem takrat (se pravi ful let nazaj) prišla do zaključka, da me takratni Pro stane malce več, kot nek (ne spomnim se več) dober laptop. In sem se odločila da probam. Prvi teden sem pizdakala, da sem se navadila os-a, potem mi je zlezel pod kožo in ga ne zamenjam za nič. Večina mojih znancev je vmes zamenjala že vsaj dva ali tri kompjutre, ko je meni stari še odlično služil. Je pa res, da je stari Pro delal mnogo bolje, kot dela danšnja retina, ampak je vse še vedno bp, zato ga zaenkrat še ne menjam. Starega sem prodala še vedno brezhibnega in brez ene praske pred pol leta za 300€ 🙂 Nisem noben Apple frik in ga ne zagovarjam na živo in mrtvo. Ampak meni dela, je pa res, da z njim delam lepo in ga primerno vzdržujem – tako, kot vsako drugo stvar.

Bova zdaj nehala bit žaljiva? 🙂

Kar se pa tiče moje barbike, glej, pač surfa. Vidim non stop objave, mejle in tudi na kofetu non stop visi na tisoč in enemu sajtu, networku, kaj jaz vem kaj še. Dela, tipka, dela, tipka, dela, tipka … ampak dnarja ma pa ful – torej je uspešna in surfa. Pika. Sama bistveno manj surfam (vsaj kar se tiče prostega časa) in imam tudi bistveno manj sredstev. Mogoče bi mogla več surfat 😛

Aja, pa še to (si mi tok natrosil, da ni pa ni konca) – ja, imam se za lepo žensko, fit žensko, sposobno žensko, večinoma preskbljeno in še kaj, kar pritiče mojim letom pač. Saj sem odrasla babnica. Rada potujem, ja in za to se pač odpovem kakšni drugi stvari (recimo miljon torbicam ali pa tablici ali kaj jst vem čemu še). Nimam se za nobeno superžensko, sem pa (imho), kot sem že rekla, quite a catch. Ampak če me zunaj čakajo samo še moški tipa Robi, ki me bodo izsiljevali s ‘peglaj ali pojdi’, potem bom z največjim veseljem ostala samska tudi v bodoče. Mi ni prav nič hudega, ravno nasprotno 🙂

Nič ti ne bodo izsiljevali, ker se ti že na samem začetku ne bodo zdeli dovolj zanimivi, da bi sploh kej začela z njimi. Moški tipa Robi so dolgočasni za umret.

Nič ti ne bodo izsiljevali, ker se ti že na samem začetku ne bodo zdeli dovolj zanimivi, da bi sploh kej začela z njimi. Moški tipa Robi so dolgočasni za umret.[/quote]

Saj ne rabim nobenega supermoškega (karkoli naj bi to že bilo). Samo skuliranega s pošlihtanim podstrešjem, ki bo pač rad v moji družbi.

Nič ti ne bodo izsiljevali, ker se ti že na samem začetku ne bodo zdeli dovolj zanimivi, da bi sploh kej začela z njimi. Moški tipa Robi so dolgočasni za umret.[/quote]

Saj ne rabim nobenega supermoškega (karkoli naj bi to že bilo). Samo skuliranega s pošlihtanim podstrešjem, ki bo pač rad v moji družbi.[/quote]..ko mu boš peglala perilo. :)))

Saj ne rabim nobenega supermoškega (karkoli naj bi to že bilo). Samo skuliranega s pošlihtanim podstrešjem, ki bo pač rad v moji družbi.[/quote]..ko mu boš peglala perilo. :)))[/quote]

Verjetno ja :)))

Oproooosti
:** :*** :*** :*** :**

A bo dovolj dobro 😛 😀 😉 😉 😉

Dobro, jaz pod surfanje glih ne štejem fbja in gmaila, ampak bolj prebiranje člankov o novostih IT računalništva, tehnike, amazon, za nakupe ebay morda, mogoče tudi MON če tipkaš gor itd…. MAIL je enako kot SMS pač na drugi platformi, ampak ok.

Drugač nisem nikjer tvoje postave pa nič omenjal, bolj sem namigoval, da tvoja ”barbika” ne more met tak super riti, če dela 12 ur na dan in ždi 3 ure še na surfanju po netu pa spi 8 ur…. nekak ne znese da bi športala. Vsaj meni ne, jaz ki delam 7ur dnevno, pa popoldan sem praktično, z izjemo kuhanja kosila, in pospravljanja sobe in kakih drugih hišnih opravil, 100% FRAJ, mi včasih sfali časa za vse kar bi rad počel, od prebiranja o tehnologiji, do sprehoda, pa športanja pa MOna, pa tak dalje in dalje.

Oproooosti

[/quote]

Oproščeno. Ampak naj se ne ponovi :))

Oproooosti

[/quote]Matkic sedaj si pa še ti nekam zlezel?

Ne vem, če bo vse to naša Ančica zdržala…. 😛

Oproooosti

[/quote]Matkic sedaj si pa še ti nekam zlezel?

Ne vem, če bo vse to naša Ančica zdržala…. :P[/quote]
Brezvezen humor.

Ja, le dejte lepo delat z nežnejšim spolom 🙂

Ja, le dejte lepo delat z nežnejšim spolom :)[/quote]
Saj se trudimo, saj se trudimo… ne vem pa zakaj nam bolj pogosto ne rata. 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ker nas silite, da peglamo :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close