Igra CATAN
Dobri možje bodo sinu prinesli igro Catan. Čeprav je zelo razširjena in priljubljena je sama ne poznam.
Zanima me ali mora obvezno najprej imeti osnovno igro, ki jo potem dopolnjuje če prav razumem z drugimi. Ne morem mu npr. kupiti igre catan mornarji brez da bi že imeli to osnovno verzijo doma.
Kdo ki jo ima mogoče ve kaj več o tem? Hvala.
Saj pri mornarjih piše zraven, da gre za razširitev. Torej rabiš osnovno verzijo, da lahko igraš. To tudi piše spodaj v opisu, če pogledaš na to spletno stran. https://anni.si/druzabne-igre/druzabna-igra-naseljenci-otoka-catan-razsiritev-mornarji.html?gclid=EAIaIQobChMI5Ku0iN_U1wIVihDTCh29TAUHEAAYASAAEgL67fD_BwE
Kako pa je s 7 letnimi otroci pa ne vem. Verjetno bi kak že znal igrati tudi navadno verzijo. Če ne sedaj, bo pa zelo kmalu.
Za začetek je dovolj osnovna igra. Mi smo kar nekaj popoldnevov presedeli ob njej (imamo tudi razširjene komplete, vendar bolj redko igramo celoto, ker predolgo traja in je bolj primerno za najstnike). Torej, odlična izbira, le vsakič dobro preberite navodila, da ne bo kreg in uživajte. Ja, pa fanta sta dovolj velika za osnovno igro.
Moji otroci jo imajo že nekaj let, najmlajša jo je začela igrati, ko je imela nekaj manj kot 5 let, pa je šlo, čeprav s pomočjo ostalih igralcev.
Osnovna igra je za začetek čisto dovolj. Smo si pa privoščili tudi potovalno verzijo, s kartami, pa je tudi v redu, igramo jo , ko imamo manj časa (ali potrpljenja) za daljšo verzijo.
Dobra izbira božička:-)
lp