Igra steklenih biserov
lep pozdrav vsem
… že večkrat sem se lotil brati knjige Igra steklenih biserov, amapk ne morem se prebiti skozi začetek… popolnoma mi je nerazumljiv… pa me zanima, če je kdo, ki bi pri tem malo pomagal… je celotna knjiga napisana v takem stilu…
ne vem, bi mi lahko kdo napisal par besed za lažje razumevanje…
najlepša hvala.
Ja, moja mama je nekoč brala in je baje super, mi že dvajset let govori, naj jo preberem, pa se še nisem spravila, ker imamo doma hrvaško verzijo, a bi si raje poiskala slovensko (če sploh obstaja prevod?) – no, ja, a to je v bistvu le izgovor, lahko bi se lotila tudi hrvaške, pa pač še očitno ni prišla na vrsto.
Zakaj pa ti je toliko do tega, da prebereš ravno to knjigo, če ti ne gre, kot sam praviš? Iz kakega posebnega razloga? Te zanimajo kake teme v njej ali ti je kdo priporočil…? Menda piše tudi nekaj o glasbi, če se ne motim? No, v tem primeru se je bom vsekakor lotila čim prej.
Bral sem intervju z prim. dr. Felcem in je to njemu najljubša knjiga.
in, ker sem bral njegove knjige, mi je zelo všeč kot človek, pa njegovo razmišljanje in zaradi tega bi rad to knjigo prebral ampak mi ni šlo.
mislim pa, da tema ni glasba, ampak je vzgoja “popolnega” človeka in mislim, da je na koncu ta otrok, ta človek naredil samomor…
tako da mi je tematika zelo privlačna…
bom poskusil še, se bom dal nekam v mir in lepo počasi…
samo trenutno nimam časa…
maja, če se jo boš lotila, pa oglasi se še kaj, da mi poveš kako gre tebi.
Ko se enkrat prebijes skozi zacetni zgodovinski del knjige, ki je dolg priblizno 25 str. in je precej zapleten, se knjiga naenkrat sprosti in je napisana v zelo lahkotnem duhovnem Hessejevskem slogu. Torej cela knjiga definitovno ni taka, kar spravte se jo prebrat, ko se enkrat spravite cez zacetek, jo boste tezko odlozili.
Lp, Andrea