igrače za 2-letnike
Živjo!
S čim se najrajši igrajo vaši 2-letniki? Zadnjič sva se s hčerko odpravili po trgovinah z namenom, da kupiva zanjo kakšno novo igračo. No, ona se takoj zapodi tja med punčke in vozičke, ampak tega imamo doma že cel kup, tako da sem jo prepričala, da kupiva kaj drugega. Ampak ravno v tem je problem. Kaj? No, naposled sva izbrali nekaj od Lego in en ksilofon+klavirček od Chicco. Zanima me, s čim se igrajo pa vaši tamalčki?
Meni se zdi, da so povsod sami tovornjaki in bagerji, mojster Miha in podobno! Pa ne razumite me narobe, imamo tudi kar nekaj avtomobilov, ampak vseeno pa mi je malo čudno, da bi ji kupovala bagerje….ne vem, ali pa tudi ni, hmmm!
lp,
Maja
no, meni se ne bi zdelo nič čudnega, če bi imela punčka igračo – bager, če se ji zdi zanimiva. tudi moj sin ima npr. dojenčka (dobil za božič, je pa en tak preprost dojenček za jurja in pol iz merkatorja, vendar povsem soliden), ki mu je ime Jure (poimenoval ga je sin) in ki ga sin sam pedena (daje spat, lulat, mu daje za jest) – včasih bolj, včasih manj zavzeto. pa so kao dojenčki igrače za punčke?! jaz te delitve sicer ne maram.
sicer pa pri mojem ne moreš falit, če mu kupiš sestavljanko. ima jih kar precej in jih je še vedno najbolj vesel, če jih dobi v dar. z njimi se igra od enega leta dalje, najprej so bile to tiste preproste na čepke, zdaj pri starosti 2,5 let sestavlja tiste z cca 40 kosi. motivi so različni – od gradbišča, kmetije, vlakov, otrok pri igri, živali ipd.
Naša hči je v tej starosti imela duplo železnico, sestavljanke, avtočke, punčke, veliko knjig, malo kasneje smo začeli z “babjimi” duplo kompleti – hiša in vse kar paše zraven-likalna deska, pralni stroj, kopalnica, tuš itd. Pa prve barbike, češrav so se v tej starosti dobro obnesli večji dojenčki.
Sin ima pa Mojster Miha komplete duplo, kocke, sestavljanke, knjige, pa video risanke, Tomažek in prijatelji, Mojster Miha, Franček, Telebajski, Gasilec Samo, Piki
naša ima rada knjigice in vstavljanje likov npr. iz lesa je narejena tabla , ki ima različne like živalic, ona pa mora ustavit pravo živalico na pravo mesto. To ima res rada, tako da ji moram še kaj podobnega nabavit. Razmišljala sem tudi o igri spomin. Sicer pa se rada igra s punčkami, pa kuhinja je tudi zanimiva, ampak nobena stvar pa ni zanimiva prav dolgo. Najraje se igra z mamico in očkom.