Igre na Commodore 64
Kako nastaviti in sčistiti glavo na kasetniku pri commodore 64?Ko želim igrati kakšno igro Turbo Tape še nekako prime,ko pa išče igro mi ven vrže oz. gre kar mimo,potem pa se ustavi in javi napako.
Dob si kak program za nastavljanje glave, npr. Head Tester, ki ti bo pomagal pri tem početju. Najbolše da ga dobiš kar v epromu, ker je to pogosto opravilo in je vsaka kaseta drugače posneta. Oz. poišči takega, ki ima Turbo tape, prog za štelanje glave in še kak utility.
Ko boš že star maček, pa boš slišal že po piskih in po črtah, ki letijo po zaslonu in boš lahko zadevo naštimal kar na uč oz. uhl 🙂
Kaj je to hec?
Je pa dober. Kot da bi se vrnil v leta ranjke Yuge, ko sem imel sam iste probleme…
Fëanor The Greatest of Noldor
Obstaja ena varianta(če se ne motim, je bila opisana v Mojem mikru 7/86), ko vstaviš 100 ohmski upor odzadaj v računalnik, potem pa vtipkaš en poke, pa se sliši po TV-ju pisk. Bolj ko je ta pisk “čist”, bolje je nastavljena glava.
Tam,ko je glava od kasetnika je taka mala luknica,ko gre noter šrafenciger.Takega malega moraš met,da gre not.Potem na ekran nastaviš črte(gledaš dve liniji) in ko sta obe ravni je glava nastavljena in igrice z veseljem prijemljejo.
Forum je zaprt za komentiranje.