Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek igre za 6 letnika – fantka, tablični?

igre za 6 letnika – fantka, tablični?

Ker sva z mojim skoraj 6 letnikom že cel teden doma in sva že odigrala za celo vojsko družabnih iger me zanima, katere dobre igre igrajo vaši 6-letniki na tabličnih računalnikih?
Pravi, da bi rad nekaj, da hodi, zraven kaj pobira, se izogiba oviram…. Imeli smo že nekega rolkarja, pa kolesarja, ampak to je igral lani in se je naveličal. Ker bolj malo uporabljamo tablični računalnik ne poznam luštnih primernih iger.
Prosim za kakšno idejo 🙂

Hvala!

pojdite v naravo, pa z marelo v roki, če dežuje. Računalniki niso za tako majhne – se bo še prehitro zasvojil.

A ne bi bilo bolje, da bi hodil, se izogibal oviram in kaj pobiral otrok sam, z vsem svojim telesom? Skratka, kaj se je zgodilo z žogami in avtomobilčki, ne prodajajo več?

Pojdi v trgovino in izmeri med 10 najboljšimi. Saj ni znanstvena fantastika, no.

Pa ne težite, mama tudi nima verjetno cele dneve skakat z otrokom okoli in se pol urce, ki jo otrok preživi na tabličnem, prav prileže.

Če je otrok doma zaradi zlomljene noge, recimo? Je kdo pomislil na to?

P.S. Pa nisem zagovornik pretirane uporabe računalnikov, sploh pri tako malih, ampak, dajte malo tisto celico tam med ušesi priklopiti, no.

Težijo, ker ne vejo. Zato, ker bolane otroke poturijo babicam, ki jih animirajo po cele dneve. Njim je lažje skočit v službo in se trkat po prsih.

moj 5 letnik je zaradi zdravstvenih razlogov že dva meseca doma, poleg tega imam še triletnika ki ne hodi v vrtec, pa nimamo tabličnega…pa nam še ni dolgčas…tako da ne vem, kako tebi po enem tednu zmanjka idej..sej 24 ur na dan pa tud ni treba, da se mu dogaja…naj se sam kaj zamoti, tebi pomaga, riše, piše, bere, rešuje križanke otroške, kaj pospravi…kaj izdeluje, kakšne risanke ali besedne igre v angleščini na računalniku…poznam take primerke, podobno očitno kot ti, ko se z avtom še do trgovine z otrokom ne more sama peljat, ne da bi imel otrok zadaj taablico v roki…ker drugače je katastrofa in nemir..

Da se ne boš prekurila zaradi svetniškega sija. Če tebi tako paše, izvoli. S kakšno pravico pa drugim vsiljuješ svoj način preživljanja časa? Zgražaš se nad tabličnim, obenem pa se hvališ z računalnikom in risankami. :)))))) Kakšna je pa razlika? Aja, ker so risanke v angleščini. Za počit ste, res.

Da se ne boš prekurila zaradi svetniškega sija. Če tebi tako paše, izvoli. S kakšno pravico pa drugim vsiljuješ svoj način preživljanja časa? Zgražaš se nad tabličnim, obenem pa se hvališ z računalnikom in risankami. :)))))) Kakšna je pa razlika? Aja, ker so risanke v angleščini. Za počit ste, res.[/quote]

ko mački stopiš na rep.zacvili, torej si ti tud verjetno en obupen primerek…

in zdaj misliš, da si uspela v vzgoji, v življenju, ker hendlaš dva otroka doma brez tabličnega računalnika?? Ne vem zakaj se tako borite prosi tem napravam, meni ap so prav fajn, samo doziranje more bit pravo. To je samo dodana vrednost, da zna že mali otrok uporabljat računalnik, da zna srfat po internetu, poiskat podatek, v oš napisat mail… dajte ne upirajte se razvoju družbe in govorit kako je bilo včasih vse boljše.

No sprašuješ o igricah:

fajna je Shark Desh, pa Pou, ki jo hraniš in neguješ, pa igrice z njo igraš in seveda Pirates ter Subway Surf (ta tazadnja zmaga). pa še Fruit Ninja.

Da se ne boš prekurila zaradi svetniškega sija. Če tebi tako paše, izvoli. S kakšno pravico pa drugim vsiljuješ svoj način preživljanja časa? Zgražaš se nad tabličnim, obenem pa se hvališ z računalnikom in risankami. :)))))) Kakšna je pa razlika? Aja, ker so risanke v angleščini. Za počit ste, res.[/quote]

ko mački stopiš na rep.zacvili, torej si ti tud verjetno en obupen primerek…[/quote]

A čmo pogledat po niti, kdo prvi cvili s svojo popolnostjo? Kdo se je prvi počutil izzvanega, da opiše svoje zveličavno življenje eno edino možno in pravo? Pa ne da zato, ker ima v lajfu pokazat samo to, da je mama in je to vse, s čimer se lahko pohvali? :)))) Ja, mački na rep stopiš, cvili. Da te slišimo.

A angry birds je že probal? V bistvu je to streljanje s tarčo.

Moja dva trenutno igrata Turbota, to je od tistega polža igrica.

in zdaj misliš, da si uspela v vzgoji, v življenju, ker hendlaš dva otroka doma brez tabličnega računalnika?? Ne vem zakaj se tako borite prosi tem napravam, meni ap so prav fajn, samo doziranje more bit pravo. To je samo dodana vrednost, da zna že mali otrok uporabljat računalnik, da zna srfat po internetu, poiskat podatek, v oš napisat mail… dajte ne upirajte se razvoju družbe in govorit kako je bilo včasih vse boljše.

No sprašuješ o igricah:

fajna je Shark Desh, pa Pou, ki jo hraniš in neguješ, pa igrice z njo igraš in seveda Pirates ter Subway Surf (ta tazadnja zmaga). pa še Fruit Ninja.[/quote]

Se strinjam s tistim delom, da je računalnik, tablica dodana vrednost v bistu. Bistveno je doziranje. Meni je prednost, da gre otrok s časom naprej, da zna delati s sodobno tehnologijo. To je zdajšnja realnost, ki prežema delovno okolje, vse bolj se bo temu morala prilagajti šola. JAz mu z veseljem omogočim, da dela kaj na tablico. 5 let je star. Imamo pa pravilo, da je to samo doma in to v čisto prostem času. S tem mislim, da nikakor za mizo, v času obrokov. Niti mu je ne bi pustili za recimo dolgo vožnjo v avtu, za kakšno čakanje pri zdravniku npr., zunaj na izletu, med hranjenjem v hotelu … Si je v takih situacijah še niti ni zaželel, sta oba z mlajšim bratcem navajena tudi počakati brez dodatne tehnološke animacije. Tako da ni vse tako enoznačno, ko se spravljate na avtorico.

moj sicer 9letnik na tablici trenutno igra samo Minecraft, je totalno navdušen. Angleške besede za raznorazne gradbene in zemeljske materiale, pa tudi ostale … stresa iz rokava.

http://www.youtube.com/watch?v=FaMTedT6P0I

jaz pa igram smrkce 🙂 zidam, sadim sadje in zelenjavo, pobiram pridelke …

http://www.youtube.com/watch?v=v5IqNBLUuB8

sin je včasih igral Dragon story …
http://www.youtube.com/watch?v=Z5so6jmpbbY

pa Treeworld
http://www.youtube.com/watch?v=xhb_0K5ulQw

pa Homedesign, Castelstory … za dirkanje z avtomobili pa Asphalt5

Je*emti no, tisti, ki ne znate odgovorit na preprosto vprašanje, dajte raje preskočit témo! 🙂

Napisala sem, da tabličnega ne uporabljamo dosti. Sin še ne hodi v šolo, zato pisat še ne zna. Pozna črke in številke, ampak v času, ko kuham kosilo ali kaj drugega postorim, ga ne morem zaposlit s pisanjem ipd. Barvat ne mara, tudi risat ne, silimo ga ne, ker v vrtcu vse to počne in očitno ima tam dovolj 🙂
Ugani kdo, Človek ne jezi se, Ekec pekec kurji drekec, spomin, Loti karoti, karte Ena …. vse to sva ta teden igrala… večkrat. Izjemno rad se igra družabne igre, ampak ko ima dovolj, ga res nima smisla silit. Poleg tega VEM, da družabnih iger igramo mnogo, mnogo več kot marsikatera družina in nikakor si ne dovolim očitat, da naj se igram z njim.
Lego kocke rad sestavlja v družbi, pravzaprav mu je zanimivo zadevo sestavit po načrtu, se malo poigrat, potem pa ga izziv mine. Ni mu, da bi razstavljal in ponovno sestavljal.
Berem mu vsak večer, trenutno Kosovirja na leteči žlici in ob tem še sama uživam toliko kot on 🙂
Ta teden sva, kljub dežju, vsak dop. šla na polurni sprehod s psičko, enkrat na teden gre na telovadbo (motorične vaje), enkrat na judo in mislim, da je telesno dovolj aktiven. No ja, ta teden je, ker pač vidi nas, celo enkrat pol ure “gonil” na orbitreku, hehe. Izrecno na svojo željo in ker približno pozna na uro, ve koliko je pol ure, tako da ga niti prepričat nisem mogla, naj prej neha :-))

A bo dovolj za vse tiste coprnice, ki mi očitate, da naj ga zaposlim drugače??

Kadar izrazi željo po tabličnem mu jo izpolnim, ker je to redko, ker se itak kmalu naveliča in ker ne le, da pol ure “bulji” v računalnik, se s tem uči ravnanja z njim, si zna sam naložiti igrico, med tem spozna še kakšno angleško besedo. In kot zanimivost: brat, ki je hčerki strogo branil računalnik vse do OŠ, je v prvem razredu “dobil pod nos” od učiteljic, da malo pa naj jo le spusti k računalniku, ker je popolnoma računalniško nepismena in ko enkrat na teden gredo za eno uro v računalniško učilnico, še miške ne zna prav prijeti. Otroci živijo v računalniški dobi in bolje je, da te zadeve spoznavajo postopoma, kot pa da tam nekje v 7r OŠ dobijo neomejen dostop do tega čuda in v kratkem postanejo odvisniki!

Pa hvala lepa vsem tistim, ki ste se oglasili z namenom pomagati in odgovoriti na zastavljeno vprašanje :-)))
Zdaj sva našla eno, ki se igra podobno kot Angry birds, Catapult King se imenuje in trenutno se oba “mučiva” z njo 😀

Benji bananas, minion rush, subway surf, rayman fiesta run. Te so trenutno aktualne pri nas 🙂

ko mački stopiš na rep.zacvili, torej si ti tud verjetno en obupen primerek…[/quote]

A čmo pogledat po niti, kdo prvi cvili s svojo popolnostjo? Kdo se je prvi počutil izzvanega, da opiše svoje zveličavno življenje eno edino možno in pravo? Pa ne da zato, ker ima v lajfu pokazat samo to, da je mama in je to vse, s čimer se lahko pohvali? :)))) Ja, mački na rep stopiš, cvili. Da te slišimo.[/quote]

jaz sem se oglasila zato, da povem svoje mnenje , da sem “proti” tablici in da se da otroka drugače zamotit..ti pa nisi do takrat nič napisal/a, samo potem si se začel/a usajat, ko sem jaz napisala svoje mnenje…torej, kaj sploh delaš v tej temi…v čem je fora…da kontriraš meni, ali da podaš svoje mnenje glede teme…torej kdo je začel prvi cvilit…si se pač našel/a, ena/eden tak, ki zaposli otroka s tablico, potem ima pa slabo vest pa si fila ego s takimi komentarji…

drugače pa nisem apriori proti tablicam, itak da ne, je koristno, greš s časom, ampak pri 6 letih pač ni nujno zlo tistih par dni, ko je ubogi otrok doma z mamo 😉

New Report

Close