Igrice na poroki
Zdravo!
Zanima me, kakšne igrice ste imele (oz. boste) na poroki. Rada bi, da bi se na poroki kaj dogajalo, vendar ne v smislu kakšnih brezveznih igric, kot so, da morata dva jesti banano ali hoja z zavezanimi očmi – to odpade!
Kakšne so torej igrice, primerne za poroko? Najbrž namreč ne bomo mogli celo noč plesati in bi bilo dobro še kaj za vmes.
Pozdravček, Katra
oblikujeta se dve skupini po 4 člani – 2 moška, 2 ženski. dobijo zelo dolgo in tanko vrvico, ki jo morajo napeljati pod obleko – moški skozi srajco pri ovratniku not in spodaj pri hlacah ven, zenske pa ravno obratno – spodaj not in pri vratu ven. zmaga ekipa, ki prva konca – za nagrado pa v mikrofon zapojejo eno pesem.
Mene je pa tale T spravil(a) v smeh, po moje se tud heca! Saj če si zunanji opazovalec je smešn gledat folk k je nažgan pa dela bedarije, sam na poroki…, ne vem no!
Tud jaz bom spila mogoče kakšen kozarc šampanjca več pa že ne, bi me kmal zadel!
Glede igric pa pravijo da mora bit “taprav” folk skupi pa je luštn. Naj te nč ne skrbi saj se bojo tako starši pa stari starši pa tete in srtrici kaj spomnl. Bol ko boš kaj načrtovala bol bo šlo vse k vragu!
Če boš imela band oz. duo al pa kaj podobnga da ti bojo igral pa jih vpraš kaj oni pripravijo, kako stvar povezujejo. Jaz sm bla na eni poroki k so oni naredl ful žur!
l.p. uršula
ZA VAS PUNCE….IMATE 9 BALONOV,POTREBUJETE PA TRI PARE.EDEN NAJ BO MLAJŠI,DRUGI MALO STAREJŠI(40 LET),TRETJI PA STAREJŠI(NAD 50).POSTAVI SE DEKNA.MOŠKI SE ULEŽE NA HRBET IN SI POSTAVI (NAPIHNJEN)BALON MED NOGE(ČIM BLIŽJE ONEJU) IN GA DRŽI Z ROKAMI.ŽENSKA PRILETI Z DALJAVE CCA 7M INSKOČI NA BALON RAZNOŽNO-BALON MORA POČITI.POTEM OBRNETA,LE DA ŽENSKA DVIGNE IN SKRČI NOGE(BALON JE V POLOŽAJU-MED)DOLŽINA JE ISTA MOŠKI POČI BALON .POTEM ŽENSKA POLOŽAJ KUŽEK.MOŠKI PRILETI IMA BALON V ROKI IN GA POČI Z GIBOM BOKOV NA ŽENSKI ZADNJICI.MERI SE ČAS TRAJANJA.ZMAGA TISTI KI JE NAJHITREJŠI,OZIROMA NAJBOLJ (NATANČEN).ČE NIMATE ODEJE LAHKO STVAR SPELJETE NA STOLU(SEDEČI POLOŽAJI 2X,NASLON ŽENSKA 1X).CAO!
Drage moje, pa kaj se vam res ne zdi, da so tele igrice malo too much neokusne????
Jaz vam lahko povem eno igrico:
Oblikuješ dve “moštvi”: nevestino in ženinovo, v vsakem je recimo 5 ljudi (ljudi izberete izmenično ženin in nevesta, vsak az svoje moštvo). Potem se izbere še vodja ekipe. Nato dobi vsak žlico, na kateri je npr. limona, sliva ali lahko tudi manjša žogica. Nevesta in ženin sedita kakih 10 m stran od moštev in potem morajo člani mosštev eden po eden laufati do ženina ali neveste, tam spijejo kozarec vina ali soka (po moje je to boljša izbira!) in tečejo nazaj, kjer predajo žlico s sadežem naslednjemu v skupini. Pri teku si ne smejo pomagati z rokami (da bi držali sadež), če pa jim pade na tla, pa morajo na začetek in še enkrat začeti. zmaga ekipa, ki prva konča.
Zelo dobra je tudi igra “kip ljubezni” Če vas zanima, recite in vam bom še to razložila. Bila sem že na cca 10 porokah in poznam kar nekaj iger in tudi na splošno, kar se tiče porok sem kar obveščena, ker sem že nekaj porok tudi organizirala. vendar nič klasičnega, ampak vse tak bolj posebne, malo drugačne. Tako se bova tudi midva z mojim dragim letos poročila – malo drugače. Na Kekčevi domačiji, kjer so snemali prvi del filma o Kekcu. Skratka: v objemu gora in ljubezni.
Torej Kip ljubezni: zbereš šest do osem ljudi, različnih po starosti. vsi razen enega morajo zapustiti prizorišče in oditi nekam v kakšno sobo, kjer ne bodo slišali, kaj se dogaja v dvorani. Nekdo naj gre zraven, da bo kontroliral,da ne bodo prisluškovali. Potem tistega, ki je ostal v dvorani, vprašak, kako si on predstavlja kip ljubezni. Naj kar dosti opisuje, vzpodbujaš, da čim bolj nore ideje daje, nato pa mu še rečeš, da naj pokaže, kak bi to zgledalo. KO on to pokaže, mu rečeš, da naj počaka in medtem pokličeš drugega igralca iz sobe in mu poveš, da je to kip ljubezni in če se njemu to zdi dober kip ljubezni ali bi kaj spremenil. Igro vodiš tako, da on reče, da bi nekaj spremenil in napeljuješ, da še reče, da bi nekdo moral biti zraven tega kipa (še en kip) in spet vprašaš, kako bi naj to zgledalo in da je najboljše, da on to pokaže (recimo, da se objameta, se zaljubljeno gledata, itd..). Pokličeš tretjega in zopet ponoviš, s tem, da tretji zamenja prvega v tej skulpturi in tako se zvrstijo vsi igralci. Na koncu je ta kip ponavadi že kar hot varianta.
Anaj, ne vem kakšno odštekano idejo za poroko bi si ti želela (za sam koncept poroke ali pa že kaj bolj specifičnega: igre, darila za svate, vabila….)? Jaz sem pod “zakomplicirana” opisala, kako se bova midva poročila, ki se bova definitivno poročila malo drugače kot pa je tradicija (na Kekčevi domačiji v Trenti), poglej še tisti moj mail.
Poročiva pa se 26.07.2003 in kkkoooommmaaaajjjj že čakava – OBA!
Nekoc sta živela kralj in kraljica. Bila sta revna kralj in kraljica, nista imela razkošnega kraljestva, temvec samo dva konja, kocijaža in kocijo. Nekega lepega sobotnega jutra je kralj ukazal svojemu kocijažu, naj zapreže kocijo, kajti s kraljico se bosta peljala na izlet po deželi Štajerski. Kocijaž je ocistil kocijo in zapregel svoja dva konja. Kot sta hotela kralj in kraljica, je kocijaž pognal svoja dva konja in kocija je odpeljala.
Med potjo je kralj zaslišal, da je sprednje desno kolo zaškripalo, zato je postal pozoren še na ostala tri kolesa. Ko je zaslišal, da cvili tudi zadnje levo kolo, je zaklical kocijažu: ¨Kocijaž, kocijaž, kocijaž, mislim, da bo potrebno pogledati vsa štiri kolesa!¨
Kocijaž je potegnil vajeti levega konja, prav tako pa tudi vajeti desnega konja. Kocijaž je pocasi stopil s kocije ter pregledal sprednje levo kolo, sprednje desno kolo, nato pa tudi zadnja kolesa. Ker je bilo vse v najlepšem redu, je sporocil kralju: ¨Kraljica je lahko brez skrbi.¨ Tako so nadaljevali pot skozi mogocne soncne pripeke, z enakomernim ropotanjem koles. Naenkrat je desni konj mocneje potegnil od levega konja in levo sprednje kolo je zavilo k desnemu kolesu, proti jarku. Za njima je v jarku pristalo tudi zadnje levo kolo in kocija se je nevarno nagnila na levo stran. Ko sta to opazila kralj in kraljica, je kralj poklical svojega kocijaža: ¨Kocijaž, kocijaž, ej moj kocijaž, kocijaž takoj spravi kolesa nazaj na cesto, da bomo lahko nadaljevali pot, do kraljestva dežele Štajerske.¨ Kocijaž je ustavil oba konja in popravil vsa tri kolesa. A kmalu je kralja in kraljico veselje do potovanja minilo. Zaradi neljubega dogodka sta kralj in kraljica postala slabe volje in kralj je ukazal kocijažu: ¨Kocijaž, kocijaž, kocijaž, obrni konje ter odpelji kocijo nazaj na grad.¨ Ko so prispeli na grad, sta kralj in kraljica stopila iz kocije, kocijaž pa je oba konja odpeljal nazaj v hlev. Tako so srecno živeli še dolge dni.