Najdi forum

Medigranjem igric so mi otroci (5 let) očitno formatirali disk. V glavnem ko sem prišla tja je bil ekran črn in nič na računalniku. Ali mi lahko nekdo pove, kaj so lahko pritisnili, ker v raziskovalcu niso mogli nič delat, ker so še premali. ALi obsaja kakšen sklop tipk za formatiranje ali je bilo to kaj drugega?

Hvala in lep pozdrav.

Moj sodelavec je imel podoben problem. Na servisu so mu rekli, da je bil najbrž virus. Pa probleme je imel tudi z eni eprom-om. Melissa je virus, ki ti izbriše vse podatke z diska (osebne izkušnje).

Ufff tole pa bojo hekerji tile tvoji mulci :))

Tolko zelo enostavno diska ni formatirati (vsaj za 5 letnika), kombinacije tipk ne obstajajo, seveda pa ne bi pisala tega posta če bi imela formatiran disk(razen če sedaj pišeš iz službe). Je pa enostavno pripravit windowse da pokažejo črn (ali moder) zaslon, to pa verjetno zna že vsak 3 letnik 🙂

Povej, kaj se zgodi, ko računalnik prižgeš, pride normalno do winsow,ali se ustavi kje prej.

Servisi nimajo časa za take probleme – jih rešijo po najkrajši poti: formatirajo disk in zaraćunajo delovno uro. Sploh ni nujno, da imaš virus. Če ni kaj resnejšega se da vsaj tvoje dokumente rešiti, preden se zadeva poštima nazaj.

zivjo,..

Ja pišem iz službe, saj je moj domači računalnik na servisu. Ko sem prižgala računalnik se ni pokazalo nič, čisto nič, niti enega samega znakca ni bilo. To se je seveda zgodilo že drugič in na servisu mi tudi ne znajo povedati kaj je to bilo, mislim, da mi tudi tokrat nebodo znali povedati. Se tebi mogoče sanja kaj bi lahko bilo? Poznaš mogoče kako bi lahko v prihodnje zaščitila sistem pred sesutjem?

Hvala in Lp.

Če se čisto nič ne zgodi potem je pa hudo 🙂
Če bi imela samo formatiran disk, potem bi se sigurno kaj pokazalo, ker se računalnik zbuja iz biosa ne iz diska.

Si pogledala če je kabel za štrom vtaknjen v PC in vtičnico na steni?

ja, ja kabel smo tudi preverili,…:)))….

Če na začetku (ob priklopu računalnika) še kaj zapiska, je to lahko napaka matične plošče, procesorja, RAMa ali kakšne druge kartice (recimo grafična). Vsaka taka stvar sproži neke piske, da nekaj ni vredu. Tko da je možno, da je kaj od hardwareja narobe, disk pa je ostal vredu. Razen če je disk crknu 🙂

Reci v servisu, naj poskusijo z menjavo raznih delov strojne opreme … tako boš lahko videla/vedela točno kaj je crknilo …

lahko pa da je monitor crknu :>>

Princ

Sanja,

jaz imam 5 cd-jev starih igric katerih ni treba istalirat v windovse. Je tako simpl, da bolj ne more biti. Otrokom pokažeš samo bližnico na namizju in …to je vse. Igre se imanujejo mame32 oz. to je emulator.
To so tiste igre, ki smo jih včasih igrali v lunaparkih in raznih kafičih ko si moral vstavit žeton. Tu pa samo pritisneš 5 ali 6 in koliko igralcev bo igralo……..in stvar dela.

Na enem CD-ju je 3.000 igric……..res dobrih je 600 ostale so podvojene ali pa rabijo drug emulator…….saj ga imam ampak igric je kar nekaj. Tako da če rabiš ti ali kdo drug………….

Call me:-)))) na mail:-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close