Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek igriva vadba za dojenčke

igriva vadba za dojenčke

Je katera hodila s svojim dojenčkom na igrivo vadbo k Andreji Semolič? Kakšne so vaše izkušnje? Se vam zdi vadba v redu? Primerna za vašega dojenčka? Se še odločam, pa me zanima kako mnenje. Hvala.

Evo, zdaj pa malo počakaj in si sama odgovori oz. se pohvali kako da je vse oh in sploh. Pa čez par minutk spet in zjutraj še vsaj parkrat.
Bruh.

No, hvala lepa za tako prijaznost. 🙁 A človek še vprašat ne sme več? Ja, res je postal en bruh tale mon.

Mi smo bili samo 1x in nikoli več. Brezvezno metanje denarja. Ne priporočam.

Zakaj pa pravzaprav rabiš hoditi na razne vadbe za dojenčke? Ali ima zastoj v razvoju? Če ne, se mi zdijo take ‘vadbe za dojenčke’ metanje denarja stran. Dovolj igrivo se znaš igrati z njo, bodi brez skrbi, ne potrebuješ nobene ‘strokovnjakinje’ za to, da se boš ‘igrivo’ igrala s svojim dojenčkom, to je res brezveze, razmisli malo. Jaz sem hodila s svojo punčko na plavanje na Fakulteto za šport v LJ, so dobro reklamirali, kako je to oh in sploh, toda moji punčki (takrat je imela okoli 1 leta) ni bilo všeč! In pika. Je bila še premajhna za to in ni uživala, pa ima rada vodo in vse.
Uživaj s svojim otrokom, ne posiljuj ga z raznimi nepotrebnimi vadbami. Saj je še premajhen za kaj takega!

Zakaj? zato ker želi dobro za svojega otroka… zaradi druženja… vsak ima svoje razloge.
Pojdi na vstopno uro in se potem odloči… jaz ti samo priporočam. S prvim sem hodila od 5ga meseca – žal mi je da nisem že prej, zdaj sem noseča spet in bom šla z drugim tudi, takoj čim bom zmogla jaz.

lp

Žal ti je, da nisi že prej?Kdaj prej? Ko je tvoj dojenček imel 3 mesece? 2?
Ali že med porodom? Sigurno obstaja kakšna ‘igriva vadba za dojenčke med porodom’, zakaj ne poizkusiš?

tudi skeptiku kot si ti bi bilo ok ampak žal zaradi svoje omejenosti tega ne moreš prepoznat. Hvala bogu da smo ljudje različni in da se lahko odločamo… res je da bi razumela bolj če recimo bi bila od daleč stran pa bi ti pot predstavljala problem ali pa denar… ampak lej, vsak svoje. Ja šla bi že s 3mi tedni… in ja hodim na telovadbo za nosečnice, ki je dobra zame in za otroka… sicer je pa zadovoljen otrok srečen otrok in če mu nebi pasalo pač nebi hodlila, če pa mu in če imam možnost pa ne vidim razloga zakaj ne.

Nisem nikoli hodila, imam pa par prijateljic, ki hodijo in zelo pohvalijo, da je vadba super…edino cena je ZEEEELLLOOO zasoljena (vsaj zame!).

Zakaj bi hodila? Zato ker se zavedam, da s svojim neznanjem in “rokovanjem” z otrokom včasih naredimo več škode kot koristi. Na to temo obstaja nešteto člankov in literature, tako da se lahko vsak poduči o tem. Ker pa se je pravih prijemov in pravega rokovanja težko naučiti sam, si želim iti nekam, kjer mi bodo to pokazali. In zato me zanima, če so oni pravi naslov za to. Oziroma vsaj mnenje tistih, ki so bili. Ne gre za nobeno posiljevanje otročka ali zato, da se vpišem nekam zgolj iz razloga, da nekam hodim. Vem da s pravilnim rokovanjem z dojenčkom lahko temu pri gibanju samo pomagamo, z nepravilnim pa mu dajemo napačne signale in se potem še težje nauči pravilnega gibanja. Ja, vsi smo zrasli, tako ali drugače, boste rekli. Jaz pa pravim, zakaj se ne bi tega lotili pravilno in dojenčku razvoj olajšali. Zato me zanima.

kar pojdi – všeč ti bo, tvojemu otročku pa tudi. Izhajaš iz pravega stališča in tam boš v družbi istomislečih kar je le spodbuda. Pa- UŽIVAJTA 🙂

joj ja ti sam pejt, če že nisi šla..jat sem s svojo punčko hodila že v zgodnji razvoj, sedaj sva v igrivi vadbi 2..ja men je tok fajn, hodva 2x na teden in mi je tud zarad mene fajn, da grem mal med folk, mamice, da se mal začvekamo, pač nekak mamo skupne interese, probleme, vprašanja in je ful fajn mal tkole počvekat, vmes pa se še otročički nam optimalno razvijajo..z drugim (in tretjim) otročičkm grem tud definitivno:)

Jaz pa ne bi šla nikoli več. Bila sem enkrat na tistmu začetnemu zdej, zgodnji razvoj. Ne da ma ženska ful zasoljene cene, še kako mamico spravi v jok. Sorry da ti plačam pa da me nadiraš, pejt v k… Ful je zatežena in ma tako faco, da te prestreli, če sam neki ne nardiš tko k ona hoče. Jaz sem šla pol raj v Šiško k Vesni in Janji. Neprimerljivo boljši odnos do mamic.

Tudi jaz sem šla samo enkrat oz. na predstavitveno uro, ki jo je treba plačati!!! in potem še na eno in konec. Motilo me je, da so skupine zelo nehomogene. V naši je bilo pet dojenčkov, od 6 mesecev (moj je bil najmljaši) do 11 mesecev. No, zdaj pa si predstavljajte vaje. Moj, ki ni še znal plaziti, se kobacati, sedeti … pač ni mogel delati vaj kot tisti pri 10, 11 mesecih. In sva kar nekaj počela. Cena pa visoka! Tako sva zaključila s pedokinetiko. Tudi Andreja Semolič se ni prav nič potrudila, da bi nama pokazala nama primerne vaje. Pa ura je trajala komaj 25 minut, ker je prej klepetala z mamicami iz prejšnje skupine, nam pa se čez pult drla, naj se usedemo na žoge …

Sama pa s svojo hčerkico hodim v FIT MALČEK na Trubarjevo v Ljubljani. Zelo prijeten ambient in sproščeno vzdušje. Najbolj pa mi je všeč individualni pristop in majhne homogene skupinice, ki se izvajajo tudi v angleščini.

Več o Fit Malčku in njihovi metodi dela si lahko prebereta na www.fitmalcek.si[/url]

Raje se prej pozanimas kaj Pedokinetika
je ne pa da kar v naprej neakj kritiziras! To ni klasicna vadba kjer se samo ‘igras’ z otrokom,ampak z vadbo izboljsas njegov razvoj! Ker nekatere mame danes so cisto panicne ko se dojencek malo pojoka ali pa pade na ritko. To ni samo za dojencke oz. otroke ampak tudi lekcija za starse, da se naucijo , da morajo otroku pistiti ziveti in ga ne samo ujckati in paziti da ne joka in se kam spotakne. Pedokinetika je je vbistvu Feldenkrais za dojencke (ce sploh ves kaj je feldenkrais metoda) In Pri Andreji so bile razne studentke ki niso dokoncale studija in so neavtorizirane in kar nekaj posvoje delajo z kombinacijo tega kar so se naucile in tisto je ubistvu res igra z dojencki ki plezajo cez poligone, ampak otroci ki pridejo iz Pedosane (vadba od studentk) so otroci cisto zategnjeni in trdi v medenici in hrbtu.Zakaj? Zato ker nedelajo uredu. Potem ko pridejo dojencki na pedokinetiko se zmehcajo v medenici in tako naprej…. Lahko povem primer da koncept Pedokinetike ni kar nekaj!
K Andreji je hodila puncka Nina ki je prisla paralizirana in na vozicku ter cisto gluha, zdravniki so ji rekli da nebo nikoli hodila kaj sle tekla , po vadbah pedokinetike je bilo znjo vedno bolje:) vzravnala se je sprostila roke in kaj kmalu se je zacela kobacati 🙂 Na vadbe hodi zdej skoraj se 5 let in veste kaj?
Zdaj tece in se igra! Neverjetno! Sedaj se uci govoriti in vedno bolje ji gre! Ko je prisla k Andreji je pila na stopnji 5mesecnega dojencka, zdaj oa hodi v tretji rezred in Nina je zivi dokaz da Pedokinetika ni kar neka vadba vendar je koncept ki resnicno deluje 🙂
Upam da sva se razumeli in ti je bolj jasno zakaj je bolje iti na pedokinetiko ze takoj kot pa otroka vpisat na nek tecaj ali vadbo ko je starejsi in je potem lahko ze prepozno da bi spremenili oz. zatrli stare vzorce ki lahko pokvarijo marsikaj v otrokovem zivljenju 🙂 vendar ne pri vseh, vse mame vedo kaj je najbolje za njenega otroka in naj se odlocijo posvoje;)
Hvala za kancek pozornosti 😉

Glej ce mislis na Andrejo se stabo nastrinjam:/
Verjetno mislis na Olivero ki je delala tam in ona se je res drla na stranke in veliko mamic spravila v jok. Ampak nje raje ne omenjam ker je Andreji naredila več škodo kot koristi. Ampak ce si se odlocila za pedosano tufi prav ampak janija in vesna sta neavtorizirani in brez dokoncadega studija delata nekasno vadbo ki je pri mlajsih in kobacacih ista, ker neznata vec od tega. Res da je bol prijetno in vse apmak zato ker njim je vazno da se stranke zabavajo in ne toliko kaj delajo njihovi dojencki. In Andreja je morda res resna kdaj ampak ne nadira nikogar in se trudi biti cim bolj prijazna s strankami ampak nima casa ke nima odmora in ko konca eno skupino je naprej ze druga niti za na wc nima casa.
Upam da razumes

Glej ce mislis na Andrejo se stabo nastrinjam:/
Verjetno mislis na Olivero ki je delala tam in ona se je res drla na stranke in veliko mamic spravila v jok. Ampak nje raje ne omenjam ker je Andreji naredila več škodo kot koristi. Ampak ce si se odlocila za pedosano tufi prav ampak janija in vesna sta neavtorizirani in brez dokoncadega studija delata nekasno vadbo ki je pri mlajsih in kobacacih ista, ker neznata vec od tega. Res da je bol prijetno in vse apmak zato ker njim je vazno da se stranke zabavajo in ne toliko kaj delajo njihovi dojencki. In Andreja je morda res resna kdaj ampak ne nadira nikogar in se trudi biti cim bolj prijazna s strankami ampak nima casa ke nima odmora in ko konca eno skupino je naprej ze druga niti za na wc nima casa.
Upam da razumes[/quote]

verjetno misli res andrejo, ker sem bila jaz pred par leti s svojim otrokom v MB in mi absolutno ni bilo všeč..res imaš občutek, kot da te nadira..da samo ona zna, ti pa ne znaš z svojim otrokom itd..pa je bila takrat šele na začetku,..mislim, jaz grem na tako stvar, da se malo podružim in naredim kaj koristnega za otroka, ne rabim pa pridige in neprijaznih pogledov..deluje neprijazno, jaz se nisem počutila dobro, sva hodili z sosedo in tudi ona je nehala, parkrat sva šle in to je to..čeprav nama je pripadal še kakšne obisk, nisva več šle.
mogoče je zdaj drugače , ne vem.

POZOR! Ta vadba je za otroke zelo škodljiva opozarjajo zdravniki in fizioterapevti! Pedokinetika ne obstaja nikjer razen v Sloveniji, kjer si jo je očitno izmislila Andreja Semolič, ki je hčerka znanega sindikalista Semoliča. Certifikati/licence so lažne saj so si jih podelili sami sebi zato, da vas zavedejo.

Vaje lahko resno poškodujejo otrokovo hrbtenico in njen razvoj! Če sumite, da je vaš otrok zaradi vaj utrpel poškodbe vam svetujemo, da se obrnete na zdravstveni inšpektorat.

New Report

Close