Ikea
Oj!ž
Midva sva ravno 14 dni nazaj kupila: dnevno sobo (1 omaro, regal za knjige, večinoma pa kombinacijo polic), regale za v knjižnico oz. študijsko sobo, zaboje za igrače, prstne lutke za ta malega. Sicer pa imamo iz Ikee še: skodelice za kosmiče, kozarce, male skodelice za olive ipd., jedilni pribor, doze za sladkor, moko, sol, špagete …, stensko uro in najbrž še kaj.
Uspešen nakup, J.
Splača? Presodi sam(a). Meni je veliko vredno to, da prideš, pogledaš in odpelješ, da nimaš tistih tednov čakanja najprej na pohištvo potem še na montažo kot pri nas. Pohištvo si sestaviš sam – in moraš biti res lesen, da po njihovih navodilih ne zložiš skup. Pa to, da stvari pašejo skupaj, npr. odtenek “buche” (bukev) je povsod enak. Pa to, da lahko, ko se naveličaš omar, kupiš recimo samo nova vrata in pašejo na obstoječe elemente. Cene so se meni zdele zmerne, sploh ker si strošek razporediš glede na svoje finančne zmožnosti – če ne gre vse zdaj greš pa drugič še po eno omaro.
Dobi se “vse” – pohištvo, posteljnino, posodo, okraske, lončnice, tepihe, slike, vse drobnarije za kopalnice, kuhinje, ročaje, zaboje,……..
Za otroke imajo tudi pohištvo, posteljnino, igrače, nekaj posode, previjalne miice za dojenčke in drobnarije za v sobico (lučke, slikce, tepihi,okrasne škatle, igrala….)
Midva sva kupila za dojenčico previjalno mizo (jo lahko spremeniš v komodo), posteljco, pisalno mizo (tisto nizko), ogromno leseno škatlo za igrače, bano, pa še kakšno igračo.
Sva pa tudi za dnevno kupila 4 m omar (magiker), klubsko mizo, posteljo, še eno omaro s policami in par drobnarij. Pohištvo za naju je prišlo na 1000 evrov. Kar se mi je zdelo ugodno, sem pričakovala višji znezek na blagajni.
Je pa fino, ker imajo vse na zalogi. Moraš pa dost zgodaj priti, da je še vse na zalogi, ker potem šele naslednji dan zopet nafilajo (tako mi je razložila ena sodelavka).
LP
Mi gremo jutri v soping drobnarij, naceloma nic ne rabim nujno, sem pa v novem katalogu videla nekaj stvari, ki so luskane! Malenkosti za kuhinjo, kaksna igracna za miskota.
Za kaksno radikalno spremembo bi bila pripravljena, ampak nasa denarnica je ne bi prenesla, ampak pocasi bo tut to.
Po moje, se dolocene stvari splaca, ce ze imas pot tja, drugace pa sem glede omar in velika pohistva se zmerom zagovornik Lesnine. Sam cas moras imeti, ker so pravi laiki glede pisanja racunov in reklamacij!
moje mnenje je podobno kot pravi majav … ikea ima v eni liniji pohištvo iz istega materiala .. tako smo mi kupili dnevno in kopalnico … super zgleda.
Sistem nakupovanja je več kot enostaven … ne rabiš prodajalcev .. v skladišču sam poiščeš .. vse je pakirano z res fantastičnim izkoristkom prostora .. navodila za sestavo so simpl … mi smo nabavili več omar, mizo za dnevno (veliko), več luči, cel kup frčkarij za dojenčka in manjših zadev kar tako … pa je šlo vse v karavana … doma smo vlekli ven kot iz sport bili torbice :)) … res se splača .. kupiš in maš.
zapravili smo 1000€ za res ogromno stvari… smo pa vse to rabili .. doma vse preštudirali kaj rabimo in to je bilo to.
B.
Imaš tako trotlziher navodila zraven, da ne moreš biti tako lev, da ne sestaviš. Imaš tudi navodila za sestavljanje na tleh, da potem postaviš oz. za sestavljanje pokonci, če je v višino na knap ali premajhen prostor.
Midva sva VSE zmontirala sama. Tudi Paxe.
Če kljub navodilom ne gre pač pokličeš kakšnega znanca, na skrajnem primeru pa kakšnega mizarja.
Da bi se cenovno splačalo nabavljati v IKEI, dvomim. V katalogu je vse videti strašno luštno in zato se mi 1x letno odpravimo v Graz.
Mi smo kupili celo kuhinjo (brez aparatov), omare za dnevno sobo in regale za CDje, nekaj posteljnine za otroke, otroško leseno mizico s pripadajočima stolčkoma, omarico z zaboji za igrače, poličke za začimbe v kuhinji, nekaj kuhinjskih drobnarij (nož za sir je zakon), regal za otroške drobnarije, kopalniško ogledalo s poličko, pisarniški stol in mizo, pa karnise, reflektorsko luč, …
Stvari je veliko. Ponavadi sem si priskrbela katalog, vse preštudirala, napisala listek in akcija! Mi smo vse to rabili, ker smo imeli stanovanje zelo staromodno (Grace bi rekla – originalna oprema) in pomanjkljivo opremljeno.
Nam enostavno ugaja njihov enostaven in lahkoten stil.
Uspešno in zadovoljno nakupovanje! Ampak te zmatra…
Natassa
Mi imamo kanguja. Ozko dolgo visoko omaro (220 cm) lahko pelješ tako, da sopotnik sedi za voznikom, poležeš sopotnikov sedež in gre. Tiste širše stvari pa sva dala na streho. Vedno sva šla opremljena – sama oz. sva pustila fante na Štajerskem, prtljažnik na avtu, pa gurtne in plahto s sabo. Zdaj, ko smo pohištvo nabavili pa hodimo družinsko po tiste drobnarije.
Kar ti je všeč, tisto pa kupiš. Midva sva recimo zelo orenk izračunala, da se nama splača kupit kuhinjo tam (z vsemi vključenimi stroški bi bila cenjša za 150T sit, enaki elementi kot Gorenjevi), vendar je na koncu vseeno ne bova. Zakaj? Saj bi še šlo in jo bi sestavila sama, ampak vseeno bi bilo preveč čejev, mizar se lahko skuži, pa mož nekako ni zaupal, da nama bo vse ratalo kupit. Tako bo kuhinja Gorenjeva.
Bom pa šla gor po celotno jedilnico in vse ostale mizice, ki jih bomo imeli v hiši, so kvalitetno narejeno, sem jih sprobala, pašejo k nam in bo super.
Če bi imela fond brez limita (ali pa vsaj povečan) bi kupila še kaj…. Treba je iti z odrptimi očmi po njej, sicer sem zadnjič kupila vse malnekost za v WC, ker so pasali v mojo vizijo WC-a, pa večino tabl sva tudi pokupila…
Nataša, meja seveda uradno še je, ampak pregledujejo samo osebe, ne več blaga, ker ni več carine. Prost pretok blaga, se temu reče. Kupiš lahko za cel šleper robe. Če ti jo bodo pregledovali, ti jo bodo edino v primeru, ko bi bila sumljiva zaradi uvoza kakih prepovedanih substanc. Carinikov pa fizično tam več ni.